Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 23.10.2020, 08:07
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 04:29    Post subject: Capitolul 246 - Avantajele ordinii venusiene Reply with quote

Capitolul 246
Avantajele ordinii venusiene

1. După ce învățătorul și conducătorul de pe Venus a terminat de vorbit comunității sale, cei trei au fost treziți de Rafael. Între timp se luminase însă destul de bine, nu mai rămăsese nici un ceas până la răsărit, și Matael nu mai contenea să se minuneze de ceea ce văzuse atât de viu în vis. El le-a povestit și celorlalți visul său, și amândoi, Murel și Philopold, s-au minunat și mai tare, pentru că visaseră și auziseră exact aceleași lucruri.

2. Rafael însă a spus: “Ei bine, cum v-a plăcut pe Luceafărul de dimineață?”

3. Matael i-a răspuns: “Dacă acela a fost Luceafărul de dimineață, lucru de care nu mă mai îndoiesc, află că mi-a plăcut foarte mult, iar oamenii, cu învățătura lor strictă privitoare la respectarea armoniei, nu sunt câtuși de puțin proști. Ei trebuie să ducă mereu o viață morală, căci în condițiile acelea este absolut imposibil să păcătuiești! Eu însă m-aș plictisi îngrozitor acolo: mereu același lucru și nici un progres - ce viață de amfibie! Se pare că un melc și un venusian au aceleași nevoi; ce e dincolo de ele nu-i mai interesează. Nu, prietene Rafael, Luceafărul de dimineață strălucește foarte frumos și este o plăcere să-l privești de pe pământul nostru, dar ca lume - cu acei oameni și alte creaturi - nu-mi place câtuși de puțin!

4. E adevărat că, în condițiile acelea, niciodată nu va izbucni vreun război printre oamenii lumii aceleia, pentru că acolo nici nu poate fi vorba de vreun păcat. Cu toate acestea, prefer un păcătos al pământului nostru unui astfel de venusian, cu toată morala lui! O asemenea morală nici nu poate avea vreo valoare, pentru că ea nu lasă loc desăvârșirii spirituale. Pentru că, dacă vreunul dintre ei ar putea evolua spiritual, ar cădea pradă disperării în fața comportamentului și atitudinii simetrice a întregii omeniri a Luceafărului de dimineață, căci ar simți nevoia să meargă înainte, dar ar trebui să stea pe loc, la fel ca un copac!

5. Un om desăvârșit spiritual pe Venus ar semăna cu un pom care ar putea gândi și simți, dar ar fi nevoit să rămână cu rădăcinile fixate în pământ!

6. Spune-ne, prietene drag, venusienii chiar nu au suflet, iubire, nu au voință liberă sau dorință?! Ar trebui să poată gândi și socoti, căci învățătorul lor i-a îndemnat să cultive mai ales arta aritmeticii. Și dacă sunt în stare de asta, ar trebui să fie capabili și de un progres spiritual, nu-i așa?”

7. Îngerul a spus: “Desigur, dar ei nu caută unul vizibil la exterior, ci doar unul interior, căci ei spun că un progres vizibil în exterior ar împiedica progresul interior. Totul trebuie să se reducă cât de mult posibil la stereotipie și să se orienteze după necesitățile trupului - atât și nimic mai mult, căci orice progres în exterior, în planul material, înseamnă regres în interior, în planul spiritual.

8. La oamenii care cultivă prea mult exteriorul, în interior domnește cea mai lipsită de conștiință barbarie. Un popor dotat cu aptitudini spirituale păstrate discret în interior nu a atras niciodată alt popor în război. Dar cum începe să-și arate măreția spirituală interioară prin lucrări exterioare ușor de realizat, el trezește imediat invidia unuia dintre popoarele vecine, și gata războiul! Dacă acest lucru nu se poate petrece niciodată la venusieni, de ce le-ar fi lor mai rău decât oamenilor de pe pământul acesta?

9. Acolo oamenii nu au privilegii exterioare, nici în ceea ce privește trupul lor, nici în ceea ce privește îmbrăcămintea sau locuința. De aceea totul se prețuiește după valoarea interioară. Ca urmare a conformației lor exterioare aproape identice, toți au aproape aceeași figură, iar îmbrăcămintea, mereu aceeași, întărește această uniformitate.

10. Oamenii care nu sunt măcinați de tot felul de patimi își vor semăna la exterior așa cum își seamănă frații și surorile. Cu cât mai mult se deosebește însă așa-numita formă exterioară a oamenilor, cu atât mai mult se îndepărtează ei unii ele alții și în interiorul lor, pentru că orice interior se orientează după tendințele exterioare, care însă nu pot fi niciodată identice, deoarece întotdeauna se reflectă în ele avariția de nepotolit, invidia, răutatea, trufia, mândria, orgoliul și dorința de putere.

11. Dacă tu porți o manta verde, vecinul tău una albastră și un al treilea una roșie, foarte repede veți ajunge la neînțelegere și ceartă din cauza preferinței pentru una sau alta dintre culori. Dacă însă toți trei aveți mantii de aceeași culoare și de aceeași formă, nici n-o să vă treacă prin minte vreodată să purtați o dispută prostească despre valoarea mai mică sau mai mare a diverselor culori și forme, și veți avea timp să vorbiți despre lucruri și chestiuni mai importante.

12. Ați remarcat pe Venus asemănarea aproape deplină a oamenilor de acolo. Un bărbat era aproape identic cu celălalt așa cum un ochi este aproape identic cu celălalt. La fel erau femeile și fetele. Peste tot - una și aceeași formă, dar, foarte frumoasă în sine și desăvârșită. Și acesta este un lucru bun.

13. Pe pământul acesta, diversitatea formelor și gradul de frumusețe, reală sau închipuită, sunt adeseori cauza discordiei, a urii, a detestării sau a unei preferințe și înclinații exterioare exagerate. Nici urmă de așa ceva pe Venus! Oamenii se iubesc acolo doar pentru înțelepciunea lor interioară. Cu cât mai multe poate povesti cineva despre bunătatea, puterea și înțelepciunea Marelui Spirit, și cu cât este el însuși mai blând și mai smerit, cu atât are o valoare mai mare în ochii comunității și cu atât este mai respectat! Spuneți-mi dacă, aranjând lucrurile astfel, Domnul nu a procedat foarte înțelept?”

14. Matael: “De bună seamă, și mi-aș dori ca și pe pământul nostru lucrurile să fie la fel! Dar iată că Domnul se ridică și, odată cu El, toată lumea! Acum să ne deschidem larg ochii și urechile, căci sigur în curând se va petrece ceva! Să fie vorba de cei nouă înecați?!”

SFÂRȘITUL VOLUMULUI III
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !