Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 13:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.12.2015, 06:49    Post subject: Capitolul 148 - Insistența străinului. Răspunsul evaziv al lui Enoh. Contraargumentul străinului. Enoh se simte din nou stânjenit. Reply with quote

Capitolul 148
Insistența străinului. Răspunsul evaziv al lui Enoh. Contraargumentul străinului. Enoh se simte din nou stânjenit.
(31 august 1842)

1. După ce a așteptat o vreme fără să primească nici un răspuns, străinul s-a întors din nou către Enoh și l-a întrebat: „Enoh, mă consideri prea nevrednic de a primi un răspuns, de vreme ce nu spui nici da nici nu? Sau poate nu ai găsit nici un răspuns înlăuntrul tău?

2. Te provoc să-mi dai un răspuns, sau să mă trimiți la altcineva. Dar insist să rezolv acest diferend pe care îl am cu fratele meu”.

3. De data aceasta, Enoh nu a mai ezitat și i-a răspuns pe loc străinului: „Ascultă, dragul meu frate, problema ta este de o asemenea natură încât nu se pot spune prea multe lucruri în legătură cu ea. Căci afirmația ta este în esență la fel de adevărată ca și cea a fratelui tău. Practic, voi spuneți unul și același lucru, numai cuvintele diferă. Cam așa înțeleg eu lucrurile. Din păcate, ție lucrurile îți apar ca fiind extrem de diferite, așa că nu te pot ajuta prea mult, întrucât personal nu găsesc nici o diferență între ele. Într-adevăr, viața supusă judecății nu poate fi numită altfel decât o viață amăgitoare, și ce înseamnă o viață amăgitoare? Cu greu poate fi considerată ea o mișcare autentică.

4. Spre exemplu, dacă într-o noapte întunecată, norii trec pe deasupra lunii, aceasta pare să se miște. Dar este oare această mișcare reală?

5. În nici un caz. Din această perspectivă, se poate spune că luna este moartă, căci nu ea se mișcă, ci norii.

6. La fel cum această mișcare aparentă nu reprezintă deloc o mișcare, nici viața supusă judecății sau coerciției nu poate fi considerată cu adevărat o viață, putând fi comparată pe bună dreptate cu moartea în raport cu adevărata viață.

7. Căci dacă un obiect lipsit de viață este purtat de altul care este viu, așa cum corpul meu poartă pe el o haină, asta nu înseamnă că primul obiect este viu, fiind complet mort prin comparație cu viața propriu-zisă, deși el dispune de o anumită putere înnăscută care îl face să nu piară în totalitate, lucru care îi permite să îmi slujească drept haină.

8. Acesta este unicul răspuns pe care pot să ți-l dau la întrebarea ta.

9. Dacă dorești să obții un răspuns mai clar la această problemă, va trebui să întrebi pe altcineva sau să aștepți până când voi primi mai multă lumină în această chestiune.

10. De altfel, nu pot să nu remarc că este mai bine să îl iubești pe Dumnezeu mai presus de orice și pe frații tăi mai presus decât pe tine însuți decât să te angajezi în asemenea dezbateri sterile.

11. Dacă vei proceda astfel, probleme de genul diferenței între viața supusă judecății și cea absolut liberă nu te vor mai preocupa atât de tare, căci numai iubirea te va face cu adevărat viu.

12. Iar cel cu adevărat viu se dovedește lipsit de înțelepciune dacă mai este încă preocupat de moarte.

13. De aceea, procedează așa cum vei dori, dar nu lăsa această problemă să te tulbure”.

14. Străinul i-a răspuns lui Enoh: „Dragă Enoh, dintr-o anumită perspectivă nu se poate spune că nu ai dreptate. Nu sunt însă foarte lămurit ce ai vrut să spui atunci când ai afirmat că cel viu nu trebuie să se preocupe de moarte.

15. Ascultă, Dumnezeu este cu siguranță absolut viu. Prin comparație cu El, se poate spune că toți oamenii sunt cu desăvârșire morți! Pe de altă parte, dacă Lui, în marea Lui iubire, compasiune și grație, nu i-ar păsa deloc de oamenii morți, și nici de moarte în general, ce s-ar întâmpla cu oamenii? Cum ar mai putea renaște ei din punct de vedere spiritual?

16. În sfârșit, dacă noi suntem imagini după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar El este viu, în timp ce noi suntem morți, nu știu cum trebuie să înțelegem acest lucru, ținând cont de afirmația ta? Căci în acest caz nu viața, ci moartea are nevoie de un Mântuitor.

17. lată deci că lucrurile nu se opresc aici. Oferă-mi un răspuns la aceste întrebări și voi fi satisfăcut”.

18. Enoh a rămas din nou la fel de blocat ca și înainte, iar Abedam i-a șoptit:

19. „Este din ce în ce mai clar că ne aflăm din nou într-un punct mort. Tocmai mă pregăteam să mă bucur de lecția înțeleaptă de mai înainte, când iată, lucrurile s-au încurcat din nou.

20. Ce obiecție a putut să aducă... Ca un munte prin comparație cu un mușuroi.

21. Nici chiar un arhanghel nu ar putea contrazice această obiecție.

22. Frate, știi ceva? Cred că cel mai bine ar fi să renunțăm la misiunea pe care am primit-o din partea lui Dumnezeu, și cu siguranță ne vom simți mai bine. Căci este de ajuns o nouă obiecție de genul celei de mai sus pentru ca puțina viață de care dispunem să dispară complet. Da, da, cred că este cel mai bine așa”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !