Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 31.5.2020, 21:09
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 3.3.2018, 17:07    Post subject: Capitolul 156 - Discursul lui Abba referitor la relația dintre Tată și copiii Săi. Nu există decât UN SINGUR Dumnezeu și UN SINGUR părinte. Reply with quote

Capitolul 156
Discursul lui Abba referitor la relația dintre Tată și copiii Săi. Nu există decât UN SINGUR Dumnezeu și UN SINGUR părinte.
(15 septembrie 1842)

1. Recunoscându-L pe străin, au căzut cu toții la pământ și i-au slăvit numele Tatălui preasfânt care și-a revărsat din nou grația asupra lor, rămânând alături de ei inclusiv în ziua dezbaterilor - așa cum le promisese.

2. Dar străinul le-a spus să se ridice și le-a adresat următoarele cuvinte: „Ascultați, dragii Mei copilași, numele Meu este Abba. (N. Tr: Tată.) Așa va trebui să-Mi spuneți întotdeauna în inimile voastre.

3. Dacă Mă veți numi astfel în spirit și adevăr, voi asculta întotdeauna cererile voastre. Dacă îmi veți spune altfel, nu vă voi asculta cererile și îmi voi îndepărta urechea de buzele voastre, și nu voi privi cu ochii Mei la lucrările voastre!

4. Orice sclav are un stăpân. Natura are un Dumnezeu inexorabil, care este Creatorul și Judecătorul ei. Înaintea lui Iehova toată lumea se cutremură, căci Cel Etern nu poate suferi nimic înlăuntrul Lui, dar nici în afara Lui - întrucât sfințenia Lui este de neatins, în schimb, Tatăl își recunoaște copilașii, iar ei trebuie să-L recunoască la rândul lor, strigându-L: ,Tată, dragă Tată!', iar El îi va asculta întotdeauna și le va dărui tot ce are, respectiv viața eternă și perfectă, și toate comorile acesteia.

5. Constat că vă întrebați în sinea voastră: ,Dar cum putem face acest lucru? Căci Tatăl este una cu Dumnezeu cel Etern și cu sfințenia Lui de neatins. Dacă ne adresăm Tatălui, ne vom adresa implicit Celui de care nu ne putem apropia niciodată.

6. Cum putem striga ,Tată', fără a ne aminti imediat Cine este Tatăl?'

7. Dar Eu vă spun, și chiar insist să vă aduceți întotdeauna aminte Cine este Tatăl vostru, căci El este Cel care v-a creat, împreună cu întreaga infinitate. El le-a lăsat pe celelalte creaturi în starea în care le-a creat, dar pe voi v-a transformat în copiii Lui, prin iubirea Lui eternă față de voi.

8. De aceea, strigați-L întotdeauna ,Tată', fără a uita însă nici o clipă Cine este Tatăl, iar El vă va asculta.

9. În calitate de Dumnezeu, Eu sunt Judecătorul etern, în conformitate cu înțelepciunea și sfințenia Mea infinită - căci nimic nu se poate apropia de Dumnezeu fără a-și pierde viața. Dar în iubirea Mea infinită, Eu sunt și Părintele vostru și nu doresc altceva decât să îi adun pe copilașii Mei lângă Mine.

10. Nu Mă întrebați cine este mai puternic: Dumnezeu sau Tatăl, căci nu există decât UN SINGUR Dumnezeu și UN SINGUR Tată, iar acela sunt Eu, cel vizibil acum în fața voastră.

11. Rămâneți întotdeauna cu Tatăl și nu veți fi judecați niciodată. Căci Tatăl nu - judecă pe nimeni - și cel mai puțin pe copilașii Săi, care îl mărturisesc în inimile lor ca unic Părinte, adorându-L ca atare.

12. Așa cum voi nu vă judecați copiii, ci doar îi instruiți, îi învățați și îi călăuziți, la fel procedez și Eu.

13. Vă puteți convinge de acest lucru chiar acum, căci am venit la voi și vă călăuzesc personal pe cărările vieții.

14. Oare aș face acest lucru dacă nu ați fi copilașii Mei și dacă Eu nu aș fi Părintele vostru preaplin de iubire?

15. Cu siguranță, nu! Căci Mi-ar fi mult mai ușor să vă țin sub puterea judecății Mele, la fel ca pe celelalte ființe create. De vreme ce nu fac însă acest lucru, este evident că voi sunteți copilașii Mei, iar Eu sunt bunul vostru Părinte.

16. Astăzi, am venit din nou la voi ca un necunoscut, iar voi nu M-ați recunoscut, - căci ați strigat în inimile voastre ,Iehova', și nu ,Tată'.

17. De aceea, rămâneți de-a pururi cu Tatăl, iar Eu nu voi mai fi niciodată un străin pentru voi.

18. De vreme ce sunt din nou cu voi, bucurați-vă și veniți cu toții la Mine! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !