Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 10:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 3.3.2018, 17:19    Post subject: Capitolul 157 - Tatăl preasfânt este înconjurat de capiii Săi. Adam îl recunoaște în cel de-al doilea străin pe Abel. Încercarea inutilă a Marelui Mincinos, Satan, de a se opune Domnului. Reply with quote

Capitolul 157
Tatăl preasfânt este înconjurat de capiii Săi. Adam îl recunoaște în cel de-al doilea străin pe Abel. Încercarea inutilă a Marelui Mincinos, Satan, de a se opune Domnului.
(16 septembrie 1842)

1. Auzind această chemare, s-au grăbit cu toții în brațele lui Abba, înconjurându-L din toate părțile, iar Abba amplifica focul din inimile lor.

2. Întrucât Adam nu mai era atât de sprinten, când a reușit să ajungă la Abba, ceilalți îl încercuiseră deja complet.

3. A încercat să-și facă loc cu coatele, dar de data aceasta nimeni nu s-a grăbit să-i cedeze locul, așa că bietul Adam a început să suspine.

4. Dar Abba i-a spus: „Adam, de ce suspini? Oare am sosit singur aici? Dacă vezi că nu mai ai loc lângă Mine, cu siguranță vei găsi lângă celălalt străin! Haide, cuibărește-te la pieptul lui, dar mai întâi recunoaște-l și întreabă-ți inima de cine se simte mai apropiată. Adevăr îți spun: inima ta va striga cu putere, făcându-te să înțelegi de ce ai ajuns atât de târziu lângă Mine de data aceasta.

5. Te asigur că străinul, pe care îl vei recunoaște cât de curând, este mai presus decât tine, căci el a atins deja nemurirea, în timp ce tu vei fi nevoit să mai aștepți moartea trupească pentru a o atinge.

6. Haide, privește-l mai îndeaproape pe acest tovarăș al Meu, iar după ce îl vei fi recunoscut, spune-ne tuturor pe cine ai recunoscut în el”.

7. Uimit, Adam s-a întors lent și a început să-l analizeze pe celălalt străin din cap până în picioare. Incapabil să îl recunoască, el s-a întors din nou către Abba și i-a spus:

8. „Abba, nu îl pot recunoaște pe tovarășul Tău. Cine este el și care este numele său? O, Abba, nu mă mai ține cu sufletul la gură!”

9. Faptul că eu și descendenții mei trebuie să murim trupește pentru ca spiritul nostru să se poată întoarce în adevărata sa patrie, asta știu încă din zilele lui Abel, căci el a devenit - vai nouă! - un exemplu pentru noi toți.

10. Cu toate acestea, nu-mi este deloc teamă, căci știu foarte bine că voi muri în brațele Tale, la fel cum m-am născut cândva din ele.

11. Nu reușesc însă deloc să-l recunosc pe acest străin. O, Abba, spune-mi chiar cu gura Ta sfântă cine este el”.

12. Atunci, Abba i-a spus lui Adam: „Apropie-te mai tare de el, și atunci îl vei recunoaște cu siguranță”.

13. Adam s-a apropiat de străin, după care a scos un strigăt de fericire, căci l-a recunoscut în el pe fiul său Abel. A dat să se repeadă către el, pentru a-l îmbrățișa, dar Abel l-a oprit:

14. „Ascultă-mă! Toți copiii tăi L-au îmbrățișat pe adevăratul lor Tată. De ce dorești să te îndepărtezi de El numai pentru a mă îmbrățișa pe mine, care nu însemn nimic prin comparație cu El?

15. Haide, întoarce-te repede și du-te la Cel care este Cauza unică a tuturor ființelor, în caz contrar, vei muri chiar astăzi!

16. Ascultă, în această zi i s-a permis marelui șarpe o libertate deplină; el are dreptul să se târască chiar și pe aceste înălțimi. De aceea, grăbește-te, dacă nu dorești să te prindă înainte de a fi intrat în sfera vieții!

17. Privește către peștera ta. Acolo se află el, marele dușman al vieții! 18. Haide, grăbește-te, grăbește-te, tată Adam, căci el este mai iute decât fulgerul și mai răzbunător decât un leu provocat!”

19. Adam a alergat imediat către Abba, care l-a primit la pieptul Său.

20. Subit, prințul lumii exterioare s-a interpus între Abel și grupul strâns lângă Abba, asumându-și o formă umană, și a strigat plin de mânie:

21. „O, Atotputernicule, de ce mă persecuți chiar aici, în sfera mea de influență? Ce ai Tu de-a face cu creaturile Mele? De ce dorești să-i smulgi de lângă mine pe cei care nu s-au născut din Tine, ci din mine, lăsându-mă astfel ca un tată fără copii? Oare nu ai la dispoziție nenumărate legiuni de spirite pure care s-au născut din Tine?

22. Haide, pleacă de pe acest pământ, care reprezintă marele meu regat, căci el îmi aparține numai mie, de vreme ce s-a născut din mine, și nu din Tine! Calci cu picioarele Tale pe proprietatea mea, dovedindu-te astfel un hoț. Haide, pleacă de aici!”

23. Dar Abba i-a spus: „Vai ție, blasfemiatorule! Câte minciuni îți ies din gură!! Dacă pământul acesta este proprietatea ta, a cui proprietate ești chiar tu? Cine te-a adus la viață, la fel ca și în cazul celorlalte legiuni de spirite pure?

24. Ce tot vorbești de proprietate? Arată-mi o singur plantă de pe acest pământ pe care ai creat-o tu, și îți voi dărui întregul pământ și întregul cer vizibil în proprietate!

25. Mincinos odios, văd că tremuri în fața Mea, căci ți-am dezvăluit infamia. De ce nu tremuri în fața ta, căci cu fiecare secundă care trece te afunzi tot mai adânc în damnare, din cauza răutății tale fără seamăn?

26. Află că Eu sunt Domnul cerului și al pământului deopotrivă! Haide, pleacă de aici, căci acest loc este prea sfânt pentru picioarele tale!”

27. Iar dușmanul a dispărut de pe înălțimi, urlând și blestemând.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !