Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 3.3.2018, 17:31    Post subject: Capitolul 158 - Avertismentul lui Abba referitor la viclenia și răutatea lui Satan. Slăbiciunea lui Satan. Feriți-vă de voi înșivă. Reply with quote

Capitolul 158
Avertismentul lui Abba referitor la viclenia și răutatea lui Satan. Slăbiciunea lui Satan. Feriți-vă de voi înșivă.
(17 septembrie 1842)

1. După dispariția marelui dușman al vieții, Abba s-a adresat copiilor care îl îmbrățișau:

2. „Dragii Mei copilași, ați auzit ce a îndrăznit să spună marele mincinos, chiar în prezența Mea?

3. De aceea, feriți-vă de el, dacă nu doriți să fiți atrași în prăpastie, căci mare este răutatea lui.

4. Iar viclenia și șiretenia sa nu sunt cu nimic mai mici. De aceea, aveți de trei ori grijă atunci când vă aflați în prezența lui!

5. El nu este altceva decât un spirit exilat, incapabil să se îndrepte și să Mă recunoască în calitate de unic Dumnezeu al întregii sfințenii și puteri, nedorindu-și altceva decât puterea absolută. Nu caută altceva decât să îmi slăbească puterile, în speranța de a Mă distruge definitiv, astfel încât să își poată asuma întreaga putere asupra cerului și pământului.

6. Chiar dacă ar reuși în această intenție a sa, ura lui față de Mine este atât de mare încât nu și-ar propune altceva decât să distrugă întreaga creație, pentru a da apoi naștere unei creații noi, menită să îi satisfacă întru totul orgoliul.

7. În noua creație nu ar putea exista ceva care să dureze o eternitate, căci existența tuturor lucrurilor ar depinde întru totul de liberul său arbitru și de plăcerea pe care i-ar oferi-o.

8. După ce s-ar plictisi de ea, întreaga sa creație ar fi din nou distrusă și înlocuită cu alta, menită - la fel ca și prima - să îi satisfacă simțurile senzoriale.

9. El nu și-ar propune niciodată să creeze ființe după chipul și asemănarea lui, spre exemplu un bărbat, ci numai femei care să-i satisfacă simțurile. Chiar și acestea ar trebui să fie extrem de sensibile și dispuse să se supună la tot felul de excese, pentru a-l amuza!

10. Pe scurt, ideile lui sunt atât de odioase încât nici chiar cel mai înalt dintre îngeri nu le-ar putea pătrunde în toată profunzimea lor. De aceea, feriți-vă de el!

11. Văd că vă întrebați în inimile voastre: ,De ce nu distrugi o asemenea ființă, de o răutate atât de mare?'

12. Dar doresc să vă întreb la rândul Meu: ,Care dintre voi ar fi dispus să meargă în ținuturile de jos pentru a-l ucide pe Lameh, deși acesta nu este cu nimic mai bun decât dușmanul vieții?'

13. Sau, dacă vi l-aș aduce din nou înainte pe însuși dușmanul vieții, ați fi în stare să îl ucideți cu mâna voastră?

14. Sunt convins că nu este unul printre voi care să nu ezite!

15. Dacă până și voi ați ezita să comiteți o asemenea atrocitate, deși iubirea voastră este infinitezimală prin comparație cu a Mea, cum aș putea face acest lucru Eu, care sunt însăși Iubirea eternă și infinită, Creatorul lui, la fel ca și al vostru, Dumnezeul lui, la fel ca și al vostru, Domnul lui, la fel ca și al vostru, și chiar Părintele lui aspru, la fel cum sunt pentru voi un Părinte plin de iubire?

16. În schimb, i-am înlănțuit puterea voinței, atât cât acest lucru a fost cu putință fără a-l distruge definitiv. De aceea, nu trebuie să vă temeți deloc de el, ci doar să vă feriți de șiretenia lui, care în sine este lipsită de putere, astfel încât oricine i se poate opune, alungând-o la fel de ușor cum ar alunga o muscă ce i s-a așezat pe nas.

17. Nu are decât să își continue viața și să încerce la infinit să ne distrugă, căci șansele lui sunt mai mici decât cele ale unui țânțar care ar decide să înfrunte un mamut.

18. Văd că vă întrebați din nou în sinea voastră: ,În ce constă șiretenia acestui dușman al vieții, pe care trebuie să-l recunoaștem și de care trebuie să ne ferim?

19. Căci cine s-ar putea feri de ceva ce nu cunoaște?'

20. Copilașii Mei, este corectă întrebarea pe care v-o puneți acum, dar vă asigur că este absolut inutilă, căci dușmanul vieții nu are dreptul să se apropie de nimeni pentru a-l seduce.

21. Doar dacă omul însuși se lasă sedus în inima lui, devenind mândru, arogant, voluptuos, orientat către lumea exterioară și egoist, el se apropie spontan de dușmanul vieții, devenind una cu el, nefiind cu nimic mai bun decât dușmanul propriu-zis, de care v-am zis să vă feriți.

22. Când adevăratul dușman al vieții observă că un asemenea om s-a apropiat singur de el, el face toate eforturile pentru a-l subjuga și mai tare, înlănțuindu-l complet.

23. Abia atunci devine eficientă viclenia de care vă vorbeam!

24. De aceea, cel care dorește să scape de viclenia dușmanului vieții trebuie să își păzească cu credință inima, orientând-o în permanență către Mine! Dacă veți acționa în acest fel, vă asigur că vă va fi mai ușor să convingeți soarele să coboare de pe firmament decât dușmanului vieții să vă ia în stăpânirea sa!

25. Așadar, nu vă temeți, căci nimic nu se poate petrece fără permisiunea Mea. Dacă Eu permit totuși anumitor lucruri să se petreacă, puteți fi convinși că am rațiunile Mele.

26. Dar mai presus de orice, feriți-vă de voi înșivă, căci adevăr vă spun, în afară de Mine Însumi, nimic nu este mai liber în creația Mea decât inimile voastre.

27. De aceea, vegheați asupra lor în acord cu voința Mea, iar șiretenia dușmanului vieții nu vă va putea atinge niciodată.

28. Înțelegeți ce vă spun acum: sunteți oricând protejați împotriva vicleniei sale atâta vreme cât vă orientați inimile către Mine, dar nu vă veți putea proteja de el prin propriile voastre puteri! - Ați înțeles acest lucru?”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !