Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 13:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 6.3.2018, 04:21    Post subject: Capitolul 161 - Enoh îi sfătuiește pe cei patru să caute adevărul și să îl recunoască singuri pe Dumnezeu. Reply with quote

Capitolul 161
Enoh îi sfătuiește pe cei patru să caute adevărul și să îl recunoască singuri pe Dumnezeu.
(22 septembrie 1842)

1. Văzând starea de profundă tulburare a celor patru, Enoh le-a spus: „Înțeleg că nu vă pasă atât de mult de adevăr, ci mai degrabă de un trai confortabil și călduț, fără să faceți vre-un efort serios de a afla adevărul.

2. Vai vouă, nerozi adormiți! La ce v-a folosit până acum traiul călduț pe care l-ați avut?

3. În viața oricărui om vine o zi a marii revelații, cu marea ei spaimă și teroare, dar cel care s-a pregătit multă vreme pentru ea nu va fi surprins și nu va cădea pradă disperării.

4. În schimb, cel care nu face decât să se amăgească singur, astfel încât să își poată continua somnul confortabil în noaptea propriei sale amăgiri, va fi cuprins de o spaimă de moarte atunci când va auzi chemarea divină șoptindu-i la ureche: „Somnorosule indolent, trezește-te din moarte!”

5. Ascultați-mă! Dacă ați fi fost cu adevărat preocupați de Iehova, v-ați fi pus încă cu mult timp în urmă marile întrebări, de genul: ,Cine este Iehova și unde se află El?'

6. Voi ați preferat însă să evitați asemenea eforturi mentale, crezând orbește în orice vi s-a spus. Să vă gândiți personal la aceste cuvinte vi se părea prea obositor. De aceea, Abedam a fost nevoit să vă trezească din somnul vostru de moarte, în care ați mai fi dormit și astăzi, fără să vă puneți vreodată întrebări profunde legate de natura lui Iehova.

7. O, nefericiților cu inima călduță, a sosit vremea să vă preocupați de viață! Ce ați făcut timp de 200 de ani, deși nu știați aproape nimic despre Iehova? Cel puțin, acum ați aflat care este adevărul despre Iehova. Pe vremea aceea nu știați însă nimic despre El, dar nici nu v-ați propus vreodată să aflați mai multe, căci ați preferat întotdeauna amăgirea în locul adevărului. De ce ați venit astăzi aici, lucru pe care nu l-ați făcut niciodată înainte?

8. Pentru că Abedam v-a trezit într-o oarecare măsură din visul vostru întunecat referitor la Dumnezeu!

9. Iar acum, nu vă doriți altceva decât restabilirea acestui Dumnezeu amăgitor, pentru a vă putea continua somnul călduț. Lucrul acesta nu mai este însă posibil.

10. Voi nu v-ați dorit cu adevărat lumina, ci doar o lumină materială. Eu v-am oferit însă lumina adevărului. De ce doriți să vă întoarceți atunci la vechea amăgire a simțurilor, respingând această lumină?

11. E simplu: pentru că voi nu ați venit aici de dragul adevărului, ci pentru a scăpa de decepția provocată de această zguduire. Vi-l doriți înapoi pe vechiul vostru Iehova pentru a vă redobândi somnul cel dulce în care v-ați complăcut atâta vreme, în timp ce noi vegheam aici, luptându-ne continuu cu moartea!

12. Haide, vegheați alături de noi și ajutați-ne să ducem pe umerii noștri povara incredibil de grea a morții. Văd că aveți umerii lați și că sunteți suficient de puternici pentru a ne ajuta în această sarcină a noastră.

13. Adevăr vă spun: vechiul Iehova nu vă va fi de nici un folos în întreaga eternitate, dacă nu veți construi în voi înșivă un nou Iehova.

14. Aceasta este semnificația primului meu discurs față de voi: Iehova trebuie să plece dintre noi, tocmai pentru a putea exista pentru noi. În caz contrar, o mie de Iehova exteriori nu ne-ar folosi la nimic.

15. La ce îi folosește unei pietre faptul că eu exist pe deplin conștient de sine?

16. Dacă piatra ar putea deveni conștientă de sine, transformându-se într-o ființă liberă, mi-aș dori întradevăr să însemn ceva pentru ea, la fel cum însemn pentru voi. La ora actuală, ce însemn eu pentru această piatră? Nimic, absolut nimic!

17. Aceeași relație care există între mine și această piatră se aplică în cazul vostru și al vechiului vostru Iehova.

18. Acest Iehova trebuie să atingă mai întâi stadiul suprem al conștiinței de sine înlăuntrul vostru, prin voința voastră activă, înainte de a putea deveni pentru voi un Iehova activ. Iar acest lucru nu va putea fi realizat decât prin efortul vostru direct. Dacă veți da greș în acest efort, Iehova nu va putea exista niciodată pentru voi, la fel cum noi toți nu existăm pentru această piatră.

19. Așadar, nu îmi mai cereți noi amăgiri, ci începeți să căutați adevărul. Învățați-l din marea carte și din semnele naturii, și atunci veți înțelege dacă inimile voastre sunt pregătite pentru a primi sămânța lui Iehova.

20. Acum retrageți-vă vreme de o gradație a umbrei pe ceas și reflectați la cuvintele mele. Apoi întoarceți-vă, iar noi vă vom testa inimile după măsura iubirii din ele. Haideți, plecați. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !