Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 6.3.2018, 05:07    Post subject: Capitolul 166 - Diferența care există între rigoarea intelectului și înțelepciunea inimii. Reply with quote

Capitolul 166
Diferența care există între rigoarea intelectului și înțelepciunea inimii.
(30 septembrie 1842)

1. Atunci, Abba s-a adresat astfel vorbitorului și fraților săi: „Adevăr îți spun: mi-ai dat răspunsul corect și nu poate fi altul mai bun.

2. Dar cuvintele tale s-au născut din intelectul tău lumesc, plin de rigoare și de corectitudine.

3. Întrucât ai ajuns la asemenea concluzii pe calea gândirii mature și a reflecției profunde, simțurile sufletului tău s-au dezvoltat într-o oarecare măsură; cu toate acestea, spiritul tău nu s-a trezit deloc, fiind practic mort. Îți voi demonstra acest lucru cu ajutorul câtorva parabole.

4. Sufletul și simțurile sale reprezintă floarea spiritului. Dacă rupi un liliac încă neînflorit și îl pui în apă, el va înflori și va mirosi la fel ca și cel care a rămas în copacul viu. În ceea ce privește însă coacerea seminței vii, aceasta este imposibilă în cazul liliacului rupt, care se va veșteji în câteva zile și va muri. Căci viața seminței nu își trage esența din floare, a cărei unică sarcină este aceea de a da formă corpului seminței; viața ei își trage seva din rădăcina implantată în solul care mustește de viață

5. Același lucru este valabil și în cazul omului care aspiră doar către înțelepciunea pură. În sine, înțelepciunea nu înseamnă nimic altceva decât floarea ruptă a unei plante, separată de rădăcina ei dătătoare de viață, și deci incapabilă ea însăși să dea naștere vieții. Apa în care este așezată floarea nu dispune de viața solului, deși are capacitatea de a elibera această viață atunci când udă rădăcina, care devine astfel receptivă prin intermediul ei la viața din interiorul solului.

6. Rădăcina copacului vieții și a inimii este iubirea, în timp ce capacitatea de înțelegere a inimii, care se manifestă prin sentimente, reprezintă solul. De aceea, toți cei care doresc să dea naștere fructelor vieții trebuie să își fertilizeze solul și să își hrănească rădăcinile. În acest fel, din tulpina sănătoasă, care se sprijină pe o rădăcină puternică, se vor naște mai întâi florile, iar din acestea semințele vii.

7. Înțelegerea ta legată de Abedam și de Enoh este la fel de apropiată de adevăr cum este liliacul rupt și pus în apă de seamănul său din copacul cel viu. Dacă ai dori însă să cauți semințele, nu le-ai găsi, căci îți lipsesc solul și rădăcina. - înțelegi ce îți spun?

8. Ascultă acum o altă parabolă! Vara, când este foarte cald afară, din pământ răsar o sumedenie de plante. Când vine însă iarna, marea încercare a vieții, ea distruge tot ce a creat lumina, - dar nu poate ucide rădăcina și semințele din sol care au atins maturitatea deplină.

9. La fel stau lucrurile și cu înțelegerea ta referitoare la Abedam și la Enoh. Intelectul se poate agăța de Abedam și de Enoh atât timp cât cei doi sunt de față, reflectând asupra lor până când ajunge la o concluzie finală. După ce a ajuns la această concluzie, soarele dispare și începe iarna.

10. Cunoașterea va muri în curând și va deveni moartă, ceea ce echivalează cu o cunoaștere falsă și rea, la fel ca ciupercile care cresc pe sol, deși nu au rădăcini și nu fac semințe.

11. În schimb, dacă sunt primiți cu iubire de inimă, atât Abedam cât și Enoh vor crește, transformându-se într-un arbore puternic, pe ramurile căruia își vor face sălaș până și spiritele cerului.

12. Căci Abedam devine astfel rădăcina, iar Cuvântul Său solul plin de viață din care se va naște sămânța cea vie, imatură și plină de viață, adică Enoh. Floarea acestui copac va fi superbă și va da seminței forma sa perfectă, care va permite perpetuarea de-a pururi a vieții. - Înțelegi ce îți spun?

13. Da, constat că acum înțelegi că floarea pusă în apă seamănă perfect cu cea vie. Dacă te vei limita însă la apa intelectului tău, din cunoașterea ta nu va crește nici o sămânță vie, la fel cum nici o sămânță nu poate crește dintr-o floare pusă în apă.

14. Adevăr îți spun: plantează floarea ruptă de rădăcina sa în solul fertil al inimii, ud-o apoi cu apa vie care a curs din gura Mea, până când va face din nou semințe. În continuare, plantează aceste semințe în solul inimii tale, pentru ca din ele să se nască o nouă rădăcină a vieții, pe care iarna să nu o mai poată distruge. Căci fără rădăcină, viața nu este posibilă.

15. Constat că ești uimit de înțelepciunea Mea, dar Eu îți spun: așteaptă până când îmi vei cunoaște iubirea, și atunci nu înțelepciunea Mea te va uimi, ci viața eternă, care este iubirea și sursa primordială a oricărei înțelepciuni.

16. Dacă cineva îți dă o floare frumoasă, cum nu ai mai văzut, plăcerea ta va fi mare. Dar Eu îți ofer întreaga plantă. Planteaz-o în sol și vei avea parte deopotrivă de rădăcină, de floare, iar în cele din urmă, de sămânța vieții!

17. Încearcă să înțelegi ce ți-am spus. Dacă sunt totuși aspecte pe care nu le poți înțelege, iată, aici sunt Eu, iar acolo se află Enoh. Întreabă, iar noi îți vom oferi răspunsurile dorite din rădăcina ființei noastre. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !