Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 6.3.2018, 05:16    Post subject: Capitolul 167 - Cuvântul lui Dumnezeu este precum apa cea vie. Parabola apei de ploaie, care este mai bună pentru plante decât apa de izvor. Reply with quote

Capitolul 167
Cuvântul lui Dumnezeu este precum apa cea vie. Parabola apei de ploaie, care este mai bună pentru plante decât apa de izvor.
(3 octombrie 1842)

1. Uimit la culme de marea înțelepciune a străinului, primul vorbitor a luat cuvântul, spunând: „Ascultă, om bun, prietene și frate, am înțeles tot ce mi-ai spus, căci te-ai exprimat cu o claritate desăvârșită, iar comparația cu floarea de liliac pusă în apă, care înflorește, dar nu face semințe, a fost cât se poate de inspirată.

2. Îmi dau perfect seama că așa se petrec lucrurile în întreaga natură, dar mai ales în cazul omului. Către finalul discursului tău, când ai devenit oarecum agitat, ne-ai dat un indiciu pe care trebuie să-ți mărturisesc, dragă prietene și frate, că nu l-am înțeles deloc.

3. Ți-ai comparat atunci propriile cuvinte cu o apă vie, recomandându-mi să ud floarea ruptă cu ea. Ai adăugat apoi că floarea va face semințe, pe care ar trebui să le plantez din nou în solul inimii mele, pentru a obține astfel o nouă rădăcină, din care să crească o nouă plantă, a cărei floare va face în sfârșit sămânța vieții eterne.

4. Cuvintele tale au fost absolut corecte, pline de înțelepciune și de claritate, dar afirmația legată de apa cea vie mi s-a părut cam îndrăzneață, - sau poate că nu am înțeles-o deloc.

5. De aceea, te rog să-mi faci o favoare frățească, aducând mai multă lumină asupra ei, iar noi îți promitem că vom cinsti fiecare cuvânt al tău, plantându-l în solul viu al inimilor noastre, în speranța că vom obține sămânța cea vie.

6. Iată deci rugămintea mea, pe care te rog să mi-o îndeplinești”.

7. Abba cel sfânt i-a răspuns astfel vorbitorului: „Adevăr îți spun: ai pus din nou întrebarea corectă, căci totul depinde de felul în care înțelegi această chestiune.

8. Cine nu înțelege că propriul Meu Cuvânt este apa vie, nu înțelege absolut nimic din Dumnezeu, din Abedam și din Enoh. Căci numai apa vie îi poate revela aceste semnificații extrem de profunde.

9. Întrucât totul depinde de apa cea vie, se pune întrebarea: cum poate fi Cuvântul rostit de gura Mea o apă vie?

10. Îți voi explica acest lucru printr-o nouă metaforă:

11. Știu că ai acasă o grădină, în care ai plantat numeroase plante utile. Din când în când, vara, când aerul devine foarte uscat, îți uzi plantele cu apă, pentru ca ele să nu se usuce de tot. Oricât de mult le-ai uda însă, recolta finală va fi săracă, căci solul udat de apa de izvor nu poate asigura aceeași hrană vie ca și cel udat de ploaia binecuvântată căzută din cer.

12. Înțelepciunea ta îți spune: ,Un an secetos este un blestem, deopotrivă pentru plante și pentru stomacurile noastre'.

13. De ce este însă apa de ploaie mai bună și mai hrănitoare decât cea turnată de tine din găleată? - Răspunde-Mi, ce spune înțelepciunea ta în această privință?”

14. Vorbitorul a răspuns: „Este cât se poate de natural: pentru că apa de izvor și-a cedat deja o bună parte din energie pământului, înainte de a ieși la suprafață, oarecum secătuită, în schimb, apa de ploaie cade de sus, cu întreaga sa energie intactă, astfel încât o singură picătură este mai prețioasă pentru plante decât o întreagă găleată cu apă de izvor. - Sunt convins că ți-am dat răspunsul corect”.

15. Abba cel sfânt a admis: „Într-adevăr! Consideră atunci și Cuvântul Meu o ploaie care cade din cerul vieții. Vei înțelege atunci proprietățile vii ale apei acestui Cuvânt, iar Abedam și Enoh îți vor apărea în adevărata lumină a divinității lor. Încearcă să înțelegi ce ți-am spus. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !