Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 12:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 6.3.2018, 05:25    Post subject: Capitolul 168 - Cei patru înțelepți ai lumii Îl recunosc în străin pe Domnul. Înțelepciunea și iubirea - drumul cel lung și drumul cel scurt pentru căutătorii lui Dumnezeu. Reply with quote

Capitolul 168
Cei patru înțelepți ai lumii Îl recunosc în străin pe Domnul. Înțelepciunea și iubirea - drumul cel lung și drumul cel scurt pentru căutătorii lui Dumnezeu.
(4 octombrie 1842)

1. După discursul lui Abba, cei patru au rămas foarte intrigați. Fiecare se gândea în sinea sa: „Este un om cu totul ieșit din comun.

2. Cine poate fi el și de unde a venit? După felul în care vorbește, ai zice că este Iehova însuși!”

3. Primul vorbitor i-a întrebat atunci pe ceilalți trei: „Fraților! Ați auzit, la fel ca și mine, cuvintele rostite de acest om - și sunt convins că le-ați înțeles la fel de bine ca și mine. Ce credeți despre el? Cine este? Cine ar putea fi?”

4. Cel de-al doilea vorbitor a spus: „Frate, știi că în anumite privințe nu m-am înșelat niciodată, așa că voi pune și acum punctul pe i.

5. Metafora grădinii, a udării plantelor, comparația dintre apa secătuită de izvor cu apa vie a ploii, asemănarea cuvintelor noastre cu apa lipsită de energie a izvorului, dar mai ales a cuvintelor sale cu ploaia cea vie căzută din cer și indiciul final referitor la prezența lui Abedam - toate acestea mă fac să cred – dincolo de orice îndoială - că în acest om se ascunde Abedam Iehova însuși!

6. Iată, fraților, aceasta este părerea mea, care mă uimește în cel mai înalt grad, dar mă umple totodată de o fericire fără seamăn, așa cum nu am mai simțit vreodată.

7. Nu doresc să vă impun însă această părere a mea, așa că sunt dornic să aud și alte opinii”.

8. Al treilea vorbitor i-a replicat pe loc: „Fraților, eu cred că antevorbitorul meu nu a greșit deloc. Nu îndrăznesc să spun un Da din toată inima, dar dacă veți cădea de acord asupra acestui aspect, atunci cu siguranță nu voi spune Nu.

9. Că acest om nu este un om obișnuit rezultă cât se poate de clar din fiecare din cuvintele lui. Singurul lucru care mai rămâne de dovedit este dacă avem de-a face chiar cu Abedam Iehova însuși, sau cu un om prin care vorbește Spiritul Divin.

10. Dacă ar fi să-mi exprim o părere pur personală - fără ca prin aceasta să doresc să aduc prejudicii părerii altora - eu aș înclina să cred mai degrabă că este chiar Abedam Iehova Însuși”.

11. Cel de-al patrulea vorbitor a luat și el cuvântul, spunând: „Frate, cred că nu comit nici eu o greșeală aprobându-te întru totul. Cred că unanimitatea voturilor noastre este evidentă!”

12. Atunci, primul vorbitor a tras concluzia: „Fraților, constat că suntem întru totul de acord! Aceasta a fost părerea mea secretă chiar după primul Său discurs și sunt extrem de fericit să constat că suntem cu toții la unison în această privință! Se pune însă întrebarea: ce vom face în continuare? Cum să îl abordăm din nou? Ce ofrandă i-am putea aduce? Cum îl vom putea privi în ochi? Ce am putea să-i mai spunem noi, când El a cunoscut cele mai secrete gânduri ale noastre încă de la începutul eternității, când, prin puterea Cuvântului Lui atotputernic, am devenit ființe gânditoare și simțitoare?

13. El, care a creat printr-un singur Cuvânt cerul și pământul, ne-a adresat atâtea cuvinte nouă, cele mai nevrednice dintre creaturile sale! Ce mai putem face în aceste condiții?”

15. Dar Abba s-a îndreptat brusc către ei și le-a spus: „Copii, prieteni și frați! Inima Mea își găsește o mare plăcere în voi; căci voi M-ați găsit cu adevărat, așa cum orice om liber are datoria să o facă.

16. Calea voastră către Mine, Tatăl vostru preasfânt și etern, a fost însă lungă și grea. Înțelepciunea avansează întotdeauna cu pași mici și grei, în timp ce iubirea zboară pur și simplu, ca să spun așa. Oricum, întrucât M-ați găsit, este timpul să vă bucurați peste măsură, căci Eu, Dumnezeul vostru atotputernic, Mă aflu acum în fața voastră, într-o formă vizibilă.

17. Haideți, veniți cu toții lângă inima Mea și simțiți că Eu sunt și voi rămâne de-a pururi Tatăl vostru preasfânt și preaplin de iubire! Veniți, veniți la Mine! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !