Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.2.2021, 21:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 04:41    Post subject: Capitolul 4 Reply with quote

Capitolul 4
Copilul lisus cere din nou să i se răspundă la întrebarea sa referitoare la Isaia 9, 5-6

Eu am spus: "O, da, află că ceea ce ai prezentat tu atât de bine, Eu am știut de mult, și consider că ai fi putut să nu te mai ostenești atâta să-Mi explici. Eu însă rămân pe poziția mea și nu scap din vedere pe Fecioara Maria!"

De ce oare a spus profetul (Is. 9, 5-6) "Ni s-a născut un prunc, un fiu ne-a fost dat, a cărui stăpânire este pe umerii Lui și El se numește: Minune, Sfetnic, Putere, Erou, Trimisul Tatălui-cel-veșnic (DUMNEZEU), Domn-al-păcii; pentru că stăpânirea lui să fie mare, iar pacea pe care El o va instaura să fie fără de sfârșit pe scaunul lui David și în împărăția lui, pentru ca astfel s-o întemeieze și s-o întărească cu înțelepciune și dreptate, de-acum în vecii vecilor! - Asemenea lucruri va face râvna Domnului Savaot.

Ce fel de prunc și ce fel de fiu este acela, care ne este dat? N-o fi totuși chiar acel copil născut la Betleem într-o iesle? Căci ni se mai spune de asemenea: La Betleem într-o iesle și se va naște un rege iudeilor: acesta va întemeia o nouă împărăție, care nu va avea sfârșit în vecii vecilor! - Cum înțelegi tu, kabballstule, toate acestea?

Toți s-au privit atunci încurcați unii pe alții și au spus:

Dar de unde și-a însușit băiatul acesta astfel Scriptura? Noi știm că în total există foarte puține copii, dintre care sunt complete doar vreo zece, iar acestea doar noi știm unde se află și nici un profan nu poate ajunge în apropierea lor. Ce-i drept, trebuie să adaugăm că samaritenii mai au un al unsprezecelea exemplar, care însă este fals și conține o serie de adaosuri, ce nu sunt altceva decât curată poezie orientală.

După aceea unul mai răutăcios M-a întrebat: Acum să-mi spui tu mie ceea ce am să te întreb: de unde și când ți-ai însușit tu cunoașterea atât de desăvârșită a Scripturii și, mai ales, a profeților?

Eu am spus: Tu ai la fel de puțin dreptul să Mă întrebi pe Mine așa ceva, pe cât am Eu să te întreb pe tine cum se face că tu, ca preot, nu ți-ai însușit încă deloc Scriptura - nici în cuvinte și, cu atât mai puțin, în fapte! Dă-mi acum un răspuns la ceea ce te întreb și pentru ceea ce ți s-a plătit! De toate celelalte fă-ți griji mai puține sau deloc, căci pe tine toate acestea nu te-au costat nimic, nici osteneală, nici timp, nici vreo grijă cât de mică sau vreo altă jertfă. De altfel, voi nu faceți nici o cinste deosebită învățământului vostru de aici, din Ierusalim, dacă instruirea evident foarte bună a unui băiat din Galileea vă provoacă atâta admirație, căci reacționând în acest fel dovediți că băieții voștri de aici abia se ridică deasupra animalelor în ceea ce privește instruirea!

La această observație a Mea, puțin cam dură, comisarul roman a început să râdă tare și chiar Simon abia își putea ține râsul. Comentatorul cel tăios s-a retras însă și s-a așezat foarte oțărât în spate, pe o bancă.

A urmat apoi un superior al sinagogii din Betleem, care era, de asemenea, prezent la examinarea băieților în Templu: Văd deja, că trebuie să încerc să găsesc o soluție, altfel nu mai terminăm cu acest băiat! El are dreptul, obținut prin plată, de a ne întreba o săptămână întreagă; trebuie să-i stăm la dispoziție, fie că vrem sau nu! Dacă ne dă atăta bătaie de cap cu prima întrebare, atunci să încercăm să răspundem mai întâi la întrebările sale ulterioare!

Minte, observăm cu toții că are destulă și o inteligență sclipitoare naturală din belșug așa că eu consider că nu o vom scoate cu el la capăt, până n-o să vrem și noi, ceea ce vrea el. El dorește o relatare obiectivă despre nașterea unui prunc, acum doisprezece ani, într-o iesle la Betleem, și aceasta pot să i-o ofer eu, deoarece eram atunci, ca și acum, superiorul sinagogii de acolo!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !