Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 09:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 05:09    Post subject: Capitolul 5 Reply with quote

Capitolul 5
Cuvântul superiorului sinagogii din Betleem și răspunsul băiatului - Iisus.
Tentativa nereușită a bătrânului fariseu de a întrerupe discuția

Zicând acestea Superiorul sinagogii s-a întors către mine și Mi-a spus: Nu-i așa că tu vrei să afli de la noi toate amănuntele despre acea naștere memorabilă din Betleem?

Eu am zis: O, în privința asta poți să stai liniștit, căci referitor la aceasta mie totul îmi este cu mult mai familiar și mai cunoscut decât oricăruia dintre voi! De la voi eu nu doresc acum să aflu decât dacă și în ce măsură întâmplările de atunci din Betleem au vreo legătură cu prezicerile profeților și în special cu prezicerile lui Isaia. Despre asta este vorba înțelepților și nu despre altceva!

Superiorul sinagogii din Betleem a spus atunci: Ei bine, dragul meu copil, vezi, tu ceri de la noi niște lucruri pe care noi nu suntem în stare să ți le dăm decât cu greu, sau chiar deloc! Este adevărat că între prorocirile profetului Isaia și acea naștere, petrecută acum doisprezece ani într-o iesle din Betleem - deci într-un loc care a fost desemnat de un profet - putem căuta, și chiar găsi cu oarecare ușurință, o anumită legătură: dar, dragul meu, câte asemenea lucruri nu s-or fi petrecut, din vremea lui Isaia până azi, și totuși, iată că nici urmă de vreun Emanuel!

Iudeea a rămas deja în mai multe rânduri fără rege, iar unele fete din Betleem au mai născut câte un copil în câte o iesle, uneori chiar cu mare ceremonie - deși arareori - dar totul a fost considerat atunci ca o întâmplare naturală.
Oamenii slabi și superstițioși, influențați și de magicieni din India și din Persia, dornici de câștig, și de ghicitori în stele - de care nu am dus niciodată lipsă - au știut să profite de o asemenea situație. Cunoscând prezicerile profeților, ei au folosit aceste situații speciale, și, cu o mână de profeți serioși au prezis evreilor orbi cum că, iată, s-a născut acel Mesia pe care îl așteptau.ar timpul, această putere implacabilă care distruge tot ce creează omul - opere, legende și poezii, a demonstrat până la urmă cu totul altceva și astfel totul s-a prăbușit în prăpastia fără fund a uitării, iar nouă ne-a parvenit doar o poveste trecătoare, vanitoasă și încâlcită peste poate. Prezicerile profeților sunt niște tablouri mistice, la care omenirea va mai rumega fără îndoială, sute de ani; și cu greu va putea vreun popor să găsească o soluție pe acest pământ.

Vezi, deci, copile drag, așa stau lucrurile și cu povestea de acum 12 ani ani Betleem, căci toți magicienii, povestitorii și cititorii în stele se tot învârt în jurul acestui loc, tocmai pentru că a fost descris de profeți, iscodind dacă nu se întâmplă cumva ceva, ce ar putea fi exploatat în folosul lor. Nașterea de acum 12 ani a fost pentru ei ca o ploaie mare pentru ogoarele lor uscate.

Pentru darurile oferite Fecioarei, cei trei magi din Persia, au fost recompensați de păstori cu o mulțime de oi, viței, vaci și boi. Și n-au făcut zadarnic călătoria lor. Dar iată că s-au scurs abia 12 ani de atunci și deja nimeni nu se mai gândește la această poveste!

Nu mă minunez câtuși de puțin că tu, care vii din Galileea, aduci cu tine această istorie, căci Galileea a fost întotdeauna o țară plină de exaltare, din care motiv a și fost numită de cei bătrâni țară din care niciodată nu va ieși un profet adevărat.

Cu asta, dragul meu copil, sper să-ți fi răspuns complet la așa zisa ta întrebare-cheie! Se prea poate ca Iehova să fi promis cândva evreilor năpăstuiți un erou, care să-i ridice din nou la rangul de popor liber: dar așa cum se prezintă acum situația, nu există nici cea mai mică perspectivă.

Cum ar trebui să arate un asemenea erou și de unde ar putea veni el, ca să se poată măsura cu forța uriașă a românilor?!

Asta s-ar putea întâmpla poate peste vreo mie de ani, dacă toate celelalte mari puteri ale lumii, inclusiv Roma, ar slăbi, dar acum nu se întrevede nici o speranță, iar problema ridicată de tine se risipește în van, adică nouă nu ne vorbește despre nimic și se pierde într-un nimic absolut. Ei, acum te-ai lămurit?

Eu am răspuns: Da, da, așa cum judeci tu îngust totul, cu măsura acestei lumi, ai putea avea dreptate. Dar aici trebuie să fie folosită o măsură spirituală, de care tu pari să nu ai habar, așa că, până la urmă, cu toată vorbăria ta, aparent plină de experiență, despre problema care Mă interesează pe Mine, n-ai spus aproape nimic.

Căci Mesia, când va veni, nu va întemeia pe pământ o împărăție materială, ci una spirituală, iar această împărăție nu va avea sfârșit, așa cum și profetul Isaia a prorocit despre venirea lui Mesia.

Ce înseamnă o împărăție spirituală pe pământ? Aceasta nu este o împărăție cu aspect exterior, căci în realitate ea se va revela în oameni, iar omul care va ajunge cu adevărat în această împărăție când încă este pe pământ, va fi cu adevărat viu în veșnicie, și nu va mai vedea, nici simți moartea în veci, așa cum au prezis David, Daniel și Isaia.

Dacă voi spuneți că așa se pune problema cu făgăduitul Mesia, din care motiv acea naștere minunată din Betleem vă apare atât de lipsită de importanță? DUMNEZEU a ferit cu puterea Sa pe acel copil minunat de mâna ucigașă a lui Irod, și iată că el trăiește și azi, desigur foarte retras, și are o putere imensă asupra elementelor din jur, așa cum numai DUMNEZEU mai are. Nimeni nu se poate ascunde niciodată de El; dar dacă El vrea să se ascundă de ceilalți oameni, apoi atunci, nimeni nu mai este în stare să-L găsească, până când El însuși nu se lasă găsit.

El nu a învățat niciodată să scrie și să citească, dar cu toate acestea nu există nici o scriere pe lume pe care El să n-o poată citi, și în plus el poate scrie în toate limbile și este extraordinar de priceput în toate formele de artă existente pe pământ, și are o putere uriașă, în fața căreia se cutremură munții, iar cedrii cei puternici își pleacă vârfurile până la pământ și chiar soarele, luna și stelele pot să asculte de voința Lui. Ceea ce vă spun Eu aici nu-i nici o exagerare ci adevărul curat.

Dacă este așa și nu altfel, atunci cred că merită din plin osteneala voastră, să vă interesați mai îndeaproape și să cercetați dacă nu cumva prezicerile profetului Isaia nu corespund cu datele despre părinții copilului și despre acest copil, cu nașterea sa și locul unde s-a născut, cu epoca, cu locul șederii sale acum și cu unele semne care s-au arătat deja!

Acest fapt, de o mare importanță, n-ar trebui să fie neglijat de voi, preoți, înțelepți, învățați și bătrâni, deoarece voi ocupați funcții însemnate, de la care poporul așteaptă anunțarea venirii lui Mesia. Eu vorbesc acum în baza dreptului meu, obținut prin plată și nimeni nu poate să mă facă să tac! Iată-l pe judecătorul roman, singurul care ar avea acest drept!

Eu nu l-aș fi invocat pe judecător, dacă în cursul cuvântării mele un fariseu bătrân și mândru nu mi-ar fi spus să tac, pentru că vorbesc despre lucruri pe care un mucos de porcar din Galileea nu are cum să le înțeleagă.

Dar judecătorul, care era cu totul de partea mea, a reproșat fariseului grosolănia sa și i-a interzis să se mai manifeste cu un asemenea limbaj în fața sa. Căci știrea Mea despre copilul minune ce locuiește în Nazaret este chiar și pentru romani mai importantă decât încâlceala cea evreiască, învechită și cusută cu ață albă. El le-a spus apoi fariseilor pe șleau: Învățătura voastră, mai mult decât oricare alta de pe acest pământ, necesită o reformă totală, căci altfel n-o să mai reziste nici cincizeci de ani de acum încolo! Mie îmi este clar că, față de cum se prezintă acum, credința voastră și slujbele voastre religioase, bacanalele Romei sunt ca un soare pârjolitor, deși, în ceea ce privește slăvirea unei divinități, ele sunt un adevărat eșec al minții omenești. Iar tu, băiat minunat, vorbește liniștit mai departe! Nimic rău nu poate să ți se întâmple, căci în tine pare să fie mai multă minte decât în întreg Templul. Așa că te rog să vorbește mai departe, copil minunat!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !