Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 02:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 05:20    Post subject: Capitolul 7 Reply with quote

Capitolul 7
Răspunsul copilului - Iisus la cuvântul Înaltului Preot
Relatări despre misiunea fiului lui Zaharia și despre puterea fiului tâmplarului de a face minuni.

Judecătorul Mi-a spus: Ei, tu ce spui, copil minunat, referitor la această cuvântare atât de plauzibilă a Înaltului Preot?
Eu am răspuns: Ce altceva aș putea spune decât: ori el are dreptate, iar atunci profetul este un mincinos și n-are dreptate, ori Înaltul Preot nu are dreptate și atunci are dreptate profetul! Dar este cu totul imposibil ca amândoi să aibă dreptate, de vreme ce Înaltul Preot susține exact contrariul față de ceea ce a prorocit profetul despre venirea lui Mesia!

Profetul vorbește astfel: Privește, o fecioară - deci nu o nevastă - este însărcinată și va naște un copil, pe care îl va numi Emanuel (ceea ce înseamnă, DUMNEZEU este cu noi!). Atunci cum susține Înaltul Preot că Mesia va apare sub niște semne mărețe pe firmament, ca un războinic atotputernic, că va coborî din cer, ca un rege gata făcut pentru toate popoarele pământului, cu mare pompă cerească?! Dacă ar fi așa, ce ar avea de câștigat oamenii sărmani și slabi, care s-ar tulbura foarte tare, mai mult de jumătate de teama evenimentelor ce vor veni?!

Aș vrea de aceea să afirm cu convingere că o asemenea sosire a lui Mesia nu le-ar conveni nici măcar domnilor din Templu, care ar prefera ca Mesia să sosească în acel fel modest și fără pretenții, cum tocmai l-a descris profetul Isaia.

Preotul Superior a spus însă adineauri că povestea neobișnuită cu fiul lui Zaharia, care a fost sugrumat chiar de preoți, odată cu realizarea altor jertfe în fața altarului și a Atotputernicului, este de domeniul trecutului și nimeni nu se mai gândește la ea.

Eu însă spun că ea nici pe departe nu s-a terminat, așa cum consideră acești domni, și va veni odată vremea când același Ioan va trece ca un fulger printre ei și îi va chema pe ei, la o mare judecată. Cuvintele lui vor fi atunci pentru voi mai ascuțite decât cele mai ascuțite săgeți!

Și, asemenea lui Ioan, despre care tocmai am vorbit, și acel copil minune din Nazaret, vă va chema mai târziu la o judecată și mai aspră și atunci vi se va arăta în toată slava lui cerească, însă, luați aminte, nu pentru înălțarea voastră, ci pentru căderea voastră!

La aceste cuvinte Înaltul Preot s-a mâniat și a spus: De unde știi tu toate acestea, băiat smintit? Cine ți-a zăpăcit capul cu asemenea lucruri și cine ești tu, de fapt, de îți permiți să ne spui nouă asemenea obrăznicii?!

Eu sunt Cel care sunt, și de unde vin, este deja consemnat în scrierile voastre. Atunci de ce Mă mai întrebați iar cine sunt și de unde vin? Tocmai v-am spus că vin din Galileea, din Nazaret și că de aceea cunosc bine pe băiatul despre care este vorba, și nu sunt deloc prost, încât să nu deosebesc faptele unui magician, fie el chiar din India, de acelea ale copilului minune.

Dacă poate, atunci să-mi facă unul din voi zece vrăbii din lut și apoi să le dea viață doar prin puterea tainică a cuvântului, încât să înceapă imediat să zboare și să-și caute hrană, ca toate celelalte păsări!

Care dintre voi este în stare, printr-un singur cuvânt, să readucă din nou la viață un copil care a căzut și era mort, și cu oasele sfărâmate, și să-l facă din nou întreg, nevătămat și sănătos?!

Care dintre voi este în stare să ordone trăsnetului să se deplaseze conform voinței sale și să lovească o hienă, care tocmai îi răpise mamei pe singurul ei copil, îndreptându-se cu el spre pădure?!

Care dintre voi poate - asemeni acelui băiat - să comande să se iște brusc o furtună într-o noapte fără pic de vânt, pentru a feri de pericol câteva orașe care erau amenințate de o ceată de bandiți de pe o corabie, care se apropia de Capernaum având la bord 200 de oameni puternici, înarmați până-n dinți?!

Băiatul acela, care tocmai se afla cu tatăl său în Capernaum, a salvat astfel întreaga regiune! Căci, la cuvântul și la voința sa, s-a iscat o îngrozitoare furtună pe mare, care după aceea a mânat corabia ca pe o săgeată, departe de țărm, până în largul mării, unde ea a fost distrusă de valurile uriașe ale mării, care au înghițit-o cu cele două sute de răufăcători cu tot...

Așa și multe asemenea lucruri a făcut băiatul acela, întotdeauna numai pentru binele oamenilor năpăstuiți, și nimeni vreodată n-a trebuit să plătească în vreun fel pentru aceste fapte ale sale. Și trebuie să știți că aceste întâmplări nu sunt deloc închipuiri ale Mele, ci corespund adevărului curat și spre confirmarea lor stau oricând mărturie întreg Nazaretul și Capernaumul.

Prin urmare, este acel băiat doar un vrăjitor profund instruit, sau el face totul datorită unei forțe Dumnezeiești aflată în el? Sau dacă este altfel, atunci explicați-Mi voi după părerea și înțelepciunea voastră, cum și pe ce căi reușește El toate acestea!

Voi ați răspuns prost la întrebarea inițială, pusă de mine. Să vedem acum ce răspuns veți da la întrebarea aceasta și apoi vom reveni la întrebarea inițială, să o discutăm. Vorbiți însă concis și mai repede, căci ziua este pe sfârșite și trebuie să ne îngrijim și de cină!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !