Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 27.2.2021, 00:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 07:25    Post subject: Capitolul 15 Reply with quote

Capitolul 15
Obiecțiile lui Joram și ale profetului la convingerea că este Mesia a copilului Iisus și combaterea lor.

Eu am spus: În felul vostru și în conformitate cu gradul vostru de înțelegere voi ați vorbit foarte bine, pentru că, în realitate mintea și noțiunile voastre nu ajung mai departe de-o aruncătură de băț. Dacă ați fi în stare să gândiți mai profund și la un nivel superior, atunci M-ați privi cu totul altfel, cu alți ochi și M-ați judeca într-un alt mod. Dar, pentru că vi se pare scandalos ceea ce am spus despre Spiritul Meu interior, atunci explicați-Mi ce Spirit a fost de fapt acela care vorbea prin intermediul profeților!

Joram a spus: Acela a fost Spiritul lui DUMNEZEU, același prin care au fost făcute toate lucrurile și ființele!

Bun, am spus Eu, dacă Spiritul care vorbea prin intermediul profeților a fost Spiritul lui DUMNEZEU, de ce atunci Spiritul meu interior nu ar fi tot Spiritul lui DUMNEZEU, de vreme ce Eu pot realiza fapte cu mult mai deosebite decât toți profeții de la Enoh încoace?! Căci sfera lor de acțiune era limitată la un anumit domeniu, Eu însă iată că sunt nemărginit, fac ceea ce vreau și imediat se realizează ceea ce Eu vreau! Dacă toate acestea sunt pentru Mine posibile, atunci cum puteți spune voi că Spiritul Meu interior este altul decât cel care a vorbit prin profeți?!

Joram a spus: Bine, bine, foarte bine, toate astea ar fi posibile, dacă tu n-ai fi din Galileea! Dar în carte stă scris că din Galiileea nu va ieși nici un profet, așa că, îți place, nu-ți place, trebuie să accepți, că noi nu putem pune semnul egalității între Spiritul tău interior și acela al profeților!

Eu am spus: Sunt Eu oare născut în Galileea?! Nu este Betleem vechiul oraș al lui David, locul unde M-am născut?! Căutați în registrele voastre, să vedeți dacă nu este așa! Sau puteți spune despre Isaia că n-a fost un profet adevărat, doar pentru că a venit în Galileea, prorocind acolo, în apropierea vechiului oraș Casarea Pilippi?! - Vedeți, dar, ce orbi sunteți și cât de lipsită de temeinicie este judecata voastră!

În Scriptură scrie că nici un galilean nu poate ajunge profet. Dar atât tatăl meu adoptiv, cât și mama mea Maria, și cu atât mai puțin Eu, nu suntem galileeni prin naștere, părinții mei trăiesc acolo ca emigranți doar de nouă ani, așa că, de ce nu s-ar putea ca Spiritul lui DUMNEZEU să sălășluiască în Mine, la fel ca în oricare alt profet?!

Preotul Superior a spus: Dar nu stă scris, de asemenea: <Privește, îngerul meu va merge înaintea ta ca să-ți pregătească drumul și să-ți netezească potecile!, Iar mai înainte va veni Ilie, care va pregăti oamenii în vederea măreței sosiri a lui Mesia?!" Poți tu spune că este așa și în cazul tău? Unde este atunci îngerul Domnului și unde este Ilie?

Eu am răspuns: Pentru oamenii ca voi, care nu văd pădurea din cauza copacilor, desigur că n-au venit nici îngerul domnului, nici profetul Ilie; dar pentru cei care văd, acest lucru s-a împlinit deja acum doisprezece ani! Dar voi n-ați văzut și n-ați recunoscut nici îngerul, care a vorbit lui Zaharia, nici pe fiul lui, conceput în mod miraculos, căci voi nu observați decât ceea ce vine cu foc, cu fulgere și cu tunete asurzitoare! Când Ilie, care se afla în peștera să, a primit poruncă să fie atent că va trece DUMNEZEU prin fața peșterii sale, el a văzut trecând mai întâi o pală de foc, dar DUMNEZEU nu se afla în ea. Apoi a trecut o furtună puternică, dar nici acolo nu se afla DUMNEZEU. În cele din urmă prin fața peșterii a trecut un foșnet și o boare abia perceptibilă - și exact acolo se afla DUMNEZEU!

Vedeți, în acest fel indică marele profet sosirea lui Mesia!

Voi v-ați așteptat la foc și la furtună, situații care s-au și întâmplat, fără ca DUMNEZEU să se afle în ele. Acum prin fața voastră trece un foșnet și o boare lină, în care cu adevărat se află DUMNEZEU, dar iată că urechile voastre surde și ochii voștri orbi nu-L sesizează, și nici nu-L veți sesiza - decât la sfârșitul vieții voastre, dar atunci nu vă va mai fi de prea mare folos! Dați-mi la toate acestea un răspuns, după înțelepciunea voastră de slujitori ai Templului!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !