Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 11:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 07:30    Post subject: Capitolul 16 Reply with quote

Capitolul 16
Întrebarea batjocoritoare a lui Barnabe.
Răspunsul dojenitor și replica Domnului.
Jena și scuzele lui Barnabe.
Minunea cu apariția urechilor de măgar și cu materializarea măgarului viu.

Barnabe a cerut atunci de la înalții farisei permisiunea de a vorbi cu Mine, deoarece i-a venit o idee grozavă: I s-a dat permisiunea și el a început să vorbească în felul următor:

Ascultă aici, micuțul meu Mesia ceresc din Nazaretul Galileii ceea ce, desigur, nu spune prea mult! Ne-ai prezentat aici câteva minuscule dovezi, dintre care noi, cu urechile noastre înfundate și cu ochii noștri legați, am început în cele din urmă să înțelegem, că tu ești totuși făgăduitul Mesia, dar abia acum ne aflăm ca vițelul la poartă nouă! Ce vom face acum? Sau ce trebuie să facem noi acum?

Ziua de astăzi este pe sfârșite și tu, conform sumei achitate, mai ai drept la cuvânt doar mâine, chiar dacă ești Mesia! De aceea, eu consider că ar fi timpul să începi să dai dispoziții, ce să se facă în continuare cu noi și cu Templul, acum când te-am recunoscut! Rămâne totul cum a fost sau trecem la reorganizare? Tu ești acum Mesia cel făgăduit și trimis la noi printr-un foșnet și o boare, ceea ce nu mai putem tăgădui: dar ce va fi de acum încolo? - Vorbește și acționează chiar de-acum, tinere Mesia - humano ceresc - bineînțeles de la înălțime!

Eu am spus:, Pentru niște glume atât de proaste nu era nevoie să-și caști botul atât.de tare, ca să demonstrezi că îți dorești tare mult ceva, dar că îți lipsesc mijloacele materiale și spirituale care îți sunt necesare în acest sens! Ai înțeles: hamal al lui Bileam?! Dar, pentru că M-ai întrebat ce se va întâmpla de acum încolo cu voi și cu Templul, trebuie să-ți dau un răspuns corect!

Privește, este scris: "Când Mesia va veni, el nu va anula Legea lui DUMNEZEU - și nu va modifica nici un firicel din ea - ci o va respecta și o va pune în aplicare cu o exactitate maximă!" El nu va înlătura Templul, nici pe slujitorii săi, dar le va tempera îndărătnicia care este contrară Legii lui DUMNEZEU, iar pe leviții care se cred foarte deștepți, îi va însemna, ca să fie recunoscuți pentru glumele lor proaste!

Pentru tine, discuția referitoare la Mine, chiar atunci când este bazată pe texte ce trimit incontestabil la Mine, este o nebunie, da? Fii atunci bun și dovedește-Mi, că n-aș fi Eu cel prorocit de profeți! Dar, de vreme ce nu ești în stare să-Mi dovedești acest lucru, pentru ce Mă batjocorești?! - Ei, așteaptă - o să-ți pun acum o întrebare, la care va trebui să-Mi răspunzi! Dacă răspunsul tău nu-Mi va apărea ca fiind satisfăcător, atunci află că o să joci pentru Mine rolul unui Midas al păgânilor! (Midas a fost regele Frigiei. Tot ce atingea el se transforma imediat în aur; pentru că, la o întrecere muzicală, l-a preferat pe Marsyas lui Apollo, și atunci i-au crescut urechi de măgar.)

Spune-Mi, glumețule superficial ce ești, ce înseamnă numele: Ierusalim?! Ce se ascunde în el? Ca levit care este pe cale de a deveni fariseu, ar trebui să știi, din cărțile lui Moise, ca și din cartea lui Enoh, pe care Noe a salvat-o de la înec, și care are drept titlu Războaiele lui DUMNEZEU (vezi lucrarea intitulată Haushaltung Gottes); Eu am acum dreptul să-ți pretind o explicație, căci multe lucruri depind de înțelegerea corectă a acestui nume! Vorbește!

Tânărul levit n-avea idee de limba ebraică veche. De aceea el Mi-a cerut să-i las puțin timp de gândire, ceea ce Eu am și făcut. El s-a strecurat atunci până la un învățat bătrân, rugându-l să-i explice, dar nici acesta nu știa, și l-a trimis la cabalistul Joram. Iar acesta, la rândul lui, a ridicat neștiutor din umeri, șoptindu-i după o vreme:

(Joram a spus:) Da, în cărțile foarte vechi există un fel de explicație etimologică a cuvântului, de asemenea în Kabbala este dată o explicație, dar ea este expusă prin formulări atât de mistice, încât în comparație cu ele Cântarea Cântărilor a lui Solomon este un joc de copii! Eu, personal, n-am înțeles nici pe una, nici pe cealaltă, așa că îmi este imposibil să te ajut să ieși din această situație!

De altfel, trebuie să-ți fac observația că ar fi trebuit să vorbești mult mai indulgent cu băiatul acesta, având în vederea atât inteligența lui eminentă, cât și pe protectorul său roman, mai ales că tu ești acela care ne-a atras atenția asupra felului cu totul ieșit din comun al acestui băiat! N-ai văzut cum știa cuvânt cu cuvânt, tot ce-am discutat în timpul nopții în cel în cel mare secret?! Eu n-am spus nimic, dar acest lucru deja m-a convins că în acest băiat sălășluiește un Spirit înalt pentru care este o nimica toată să afle până la cele mai mici amănunte tot ceea ce ascundem în noi. De aceea, te sfătuiesc să ceri scuze băiatului, pentru ofensa adusă, altfel nu garantez că n-o să-ți joace o festă de toată frumusețea! Du-te la el și urmează-mi sfatul!

Barnabe a spus: Da, dreptul de a vorbi și l-a dobândit, dar iată că de glumă nu prea înțelege, așa nu-mi rămâne altceva de făcut decât să merg și să-mi cer scuze! Dar că nimeni de aici nu poate explica etimologia denumirii orașului, mi se pare totuși ciudat pentru niște slujitori ai Templului!

După care Barnabe a venit din nou la Mine și Mi s-a adresat cu o mină prietenească: Copil drag și minunat! Mi-am dat seama ce greșeală grosolană am făcut cu glumele mele proaste și necuviincioase, de aceea te rog din inimă să mă ierți: de asemenea te mai rog să ne explici chiar tu de unde provine numele de Ierusalim! Căci nimeni dintre noi nu poate s-o facă. El este tradus de. obicei cu expresia Orașul sfânt sau Orașul lui DUMNEZEU - dar cum anume este această expresie cuprinsă în cuvântul Ierusalim nu știe nici unul dintre noi!.

Se spune că ar fi existat aici o localitate cu numele Șăleni unde locuia un rege mare și puternic, căruia toți prinții de atunci îi plăteau zeciuială - căci regele Melchizedec era atunci pentru toți oamenii de pe pământ singurul și adevăratul Preot Superior al lui DUMNEZEU - clar, altfel, se știe prea puțin despre acest Preot Superior, despre înălțăturile și faptele sale, ca și despre personalitatea sa! Dacă tu știi mai mult de atât, fii bun și spune-ne și nouă!

Eu am spus: Norocul tău este că acum te prezinți astfel la Mine altfel ai fi fost însemnat într-un anume fel care ți-ar fi făcut prea puțină plăcere! Semnele cu care urma să fie împodobit capul tău se află la picioarele tale. Ridică-le și învață tot ceea ce ai de învățat de aici, căci Eu strunesc ironia ușuratecă la orice om și, cu atât mai mult, când acesta se află într-un lăcaș, unde se pune problema celei mai mari seriozități de pe pământ, unde glumele proaste și ieftine n-au ce căuta! - Privește mai întâi gluma pe care ți-o pregătisem pentru ironia ta de prost gust, apoi îți voi onora și cea de-a doua rugăminte!

La aceste cuvinte, Barnabe a privit în jos și apoi s-a aplecat și a ridicat de jos, de lângă picioarele sale două urechi de măgar absolut naturale, care erau executate desăvârșit, și, firește că atunci s-a speriat foarte tare, mai ales că ele erau atât de reale de parcă atunci ar fi fost tăiate de la un măgar adevărat.

Câțiva dintre cei prezenți - în special Simon al nostru și judecătorul roman - au izbucnit atunci în râs, dar slujitorii Templului nu s-au simțit deloc în largul lor, și au început să se întrebe unii pe alții, cum se poate întâmpla așa ceva în realitate. S-au tot sfătuit între ei, dar n-au reușit în final să găsească o explicație plauzibilă.

Atunci Barnabe a spus: Degeaba ne tot sfătuim, este clar că întâmplarea aceasta este o adevărată minune și nimic altceva! Căci, ca să presupunem că băiatul le-ar fi avut dinainte la el, ar însemna să presupunem că știa dinainte că voi face o glumă proastă împotriva lui! Și asta ar fi atunci o minune și mai mare! Dar băiatul a vrut să ne dea o dovadă a priceperii sale chiar înainte de aceasta, când ne-a redat cuvânt cu cuvânt discuția noastră secretă din timpul nopții și a vrut să dezvăluie gândurile cele mai ascunse ale Preotului Superior! Cine poate așa ceva, acela fără îndoială poate face și alte lucruri în același mod de neînțeles pentru noi! În acest băiat se ascunde, incontestabil, ceva extraordinar! Eu am început deja să cred că el va ajunge cândva Mesia!

Preotul Superior a spus: Vorbești exact ca orbul care laudă culorile! De câte ori nu ne-au surprins magii persani cu vrăjitoriile lor, iar ghicitul gândurilor nu este ceva nou pe la noi! Cine nu cunoaște oracolul grecesc?! Acolo, ghicitul gândurilor devenise o practică curentă, astfel că, în cele din urmă nimeni nu mai îndrăznea să se apropie de el!

Da, dragul meu, când este vorba de o problemă atât de importantă trebuie să privim lucrurile cu alți ochi și să reflectăm mai mult asupra aparențelor! Abia după ce toate aspectele au fost analizate cu toată atenția, putem începe să ne facem o părere, dar întotdeauna cu multă precauție! Despre o părere definitivă nu poate fi vorba, decât dacă toate semnele și împrejurările constatate nu mai permit nici un fel de dubiu.

Aceasta este spre învățătura ta, dragul meu Barnabe, căci este un defect mai vechi al tău să crezi cu ușurință ceva, deși altfel ai cunoștinte foarte solide!

Barnabe a spus: Nu este adevărat! Dacă aș crede cu ușurință orice, n-aș fi ajuns la acest nivel de cunoștințe, care nu se pot dobândi dacă tratezi superficial lucrurile. Mă pricep să analizez atent o situație sau un fenomen, pot să deosebesc pe alfa de omega, dar vă mărturisesc că acest caz depășește puterea mea de înțelegere și toate cunoștințele și consider că experiența mea de până acum s-a dus pe apa Iordanului!

Cunosc foarte bine vrăjitoriile persanilor, ca și multe altele, dar până acum n-am mai văzut ca cineva să poată scoate așa, din senin, o pereche de urechi de măgar absolut reale. De asemenea, îmi sunt cunoscute maximele inteligente ale oracolelor, atât cele ale vechiului oracol din Dodona, cât și acelea din Delphi, ca și faptul că uneori putem ghici gândurile cuiva. Dar nimic din tot ceea ce știam nu cu cazul de față. Acest băiat a prezentat cuvânt cu cuvânt, ceea ce am vorbit noi între noi în cel mai mare secret!

De aceea, rămân la părerea pe care mi-am exprimat-o și repet fără reținere: în acest băiat se ascunde mai mult decât am putea noi înțelege vreodată! Nu vreau să susțin că, datorită aptitudinilor sale extraordinare, el este incontestabil Mesia: dar, oricum, mai degrabă poate fi El decât oricare dintre noi, cei care suntem prezenți aici!

Dar, acum, dragul meu compatriot mai tânăr, aș vrea să auzim explicația promisă despre, Ierusalim și Melchizedec, înainte de a se face seară!

Eu am spus: Voi face acest lucru pentru tine, pentru că ai vorbit atât de bine în favoarea Mea. Dar, mai întâi, apucă strâns cu mâna cele două urechi de măgar de partea lor cea mai ascuțită și ține-le cu degetele la oarecare înălțime și o să vedem acum dacă și magicienii persani pot face acest lucru!

Barnabe a ascultat, iar Eu am zis: La aceste urechi de măgar o să se adauge imediat și un corp de măgar, viu și sănătos!

În aceeași clipă, în mijlocul adunării se și afla un măgar zdravăn!

Atunci, toți cei prezenți s-au speriat foarte tare de puterea Mea și se vedea pe fața lor că voiau s-o ia la fugă. Dar, judecătorul roman și Simon n-au permis acest lucru și au zis: Trebuie să respectăm termenul stabilit, iar acum acest copil-minune ne va explica cele două cuvinte!

Slujitorii Templului s-au așezat din nou, privind stupefiați la măgar și nici unul nu îndrăznea să scoată o vorbă sau să-și dea cu părerea cum de este posibil așa ceva.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !