Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 07:39    Post subject: Capitolul 19 Reply with quote

Capitolul 19
Explicarea cuvintelor Ierusalim și Melchizedec de către copilul Iisus.
Sfânta Scriptură este cuvântul lui DUMNEZEU.
Joram atrage atenția că textele lui Isaia nu fac o trimitere clară la Mesia.

Barnabe a spus: Dar, dragul nostru copil! Am dori să aflăm de la tine - și anume chiar astăzi, ce înseamnă cele două cuvinte. Ierusalim și Melchizedec!

Eu am spus: Atunci fii atent la semnificația fiecărei rădăcini în parte în ebraică veche: Je (acesta este), ruh sau ruha (locuința), sa (pentru), lemn sau lehem (marele rege); Me sau mei (la al meu), l'chi sau lichi a se citi liți - (este chip sau lumină), sedek (sediu, loc).

Cunoașteți, cred, că cei din vechime pronunțau vocalele dintre consoane, dar, dintr-o anumită pietate, nu le scriau. (Din pietate și respect față de DUMNEZEU, al cărui nume Iehova este compus cu cinci vocale: i, e, o, u, a. Prin urmare, la aceste cuvinte vechi de milenii trebuie să te pricepi să intercalezi vocalele, iar adevărata semnificație a unui cuvânt atât de vechi rezultă, în mod firesc din rădăcinile sale. - Ei, acum ești mulțumit cu această explicație?

Barnabe a spus: Da. absolut, sunt peste măsură de satisfăcut! Dar cum ai ajuns tu să descoperi aceste secrete?

Eu am spus: Aici, ca și în cealaltă situație, este vorba de aceeași forță a Spiritului lui DUMNEZEU, ce se pogoară asupra Mea de sus! Dacă tu nu poți să înțelegi acest lucru, atunci nu vei putea înțelege cum este posibil așa ceva!
Vezi, și tu citești Scriptura, dar nu găsești nimic divin în ea, și asta pentru că o consideri o lucrare omenească, care a fost concepută de unii oameni pentru a și-i subordona mai ușor pe ceilalți. Probabil că așa au făcut egiptenii prin lucrările lor mistice, însă pentru instruirea cu adevărat a oamenilor din ziua de astăzi nu se mai potrivește nici prima, nici cealaltă; învățații adevărați ar fi trebuit de mult să vadă acest lucru, ba chiar să-l dovedească!

Aceasta este o mărturisire de credință foarte intimă și sinceră. Dar îți spun: Cine se apropie de Scriptură ca tine, acela nu va descoperi niciodată divinitatea din ea și va rămâne un boț materialist, care va înțelege câte ceva din lucrurile și fenomenele extraordinare ale acestei lumi, doar dacă acestea i se perindă prin fața ochilor săi. Fiind și rămânând mai departe în acest fel mintea să nu va câștiga nimic, deoarece, pentru el orice minune înseamnă doar ceva care ajunge să-i desfăteze simțurile!

Adevărat vă spun, acești oameni se aseamănă foarte mult cu porcii, care înghit totul de-a valma, rămânând în continuare tot porci, fiind incapabili să deosebească o balegă de pâinea cea mai fină.
De aceea, oamenii care sunt lipsiți de credință în DUMNEZEU și de o aspirație spirituală superioară nici nu trebuie să citească scrierile comunicate omenirii prin. Spiritul lui DUMNEZEU, pentru că pur și simplu le profanează, deoarece stă scris: "Să nu iei numele Domnului DUMNEZEU în deșert!"

Eu, însă, spun și adaug: Orice cuvânt care provine din Spiritul lui DUMNEZEU echivalează cu numele Lui! Cine-l citește ca pe o operă omenească, acela merită a fi pedepsit, pentru că a luat în derâdere numele Domnului. Cine, însă, îl citește cu un respect adevărat și este convins că este de natură divină, acela va găsi repede și ușor Dumnezeirea, spre trezirea și însuflețirea minții sale!

Dacă tu - dacă voi - ați fi considerat în sinea voastră, că în realitate Scriptură este de origine divină, atunci de mult M-ați fi luat drept ceea ce sunt de fapt și ați fi înțeles în scurt timp cum reușesc să fac minuni. Dar pentru că voi considerați Scriptura o operă omenească oarecare și total nefolositoare, vă este imposibil să Mă recunoașteți drept ceea ce sunt - și pentru că nu vreți să Mă recunoașteți că atare, și faptele Mele vă par de neînțeles în cel mai înalt grad.

Joram a spus: Scumpul meu, mergi cam departe cu presupunerile tale! Căci, dacă printre noi sunt câțiva care nu cred în originea cu totul divină a Scripturii, tot așa există alții, care cred cu tărie acest lucru, drept care și așteaptă sosirea lui Mesia și a Împărăției lui, iar aceștia nu se vor așeza împotriva recunoașterii tale ca făgăduitul Mesia, despre care a prorocit în special marele profet Isaia, dar asta va fi numai după ce te vor cunoaște cât mai bine.

Precizarea lui Isaia este făcută într-un fel foarte mistic, care nu prezintă prea clar persoana lui Mesia, dar, în general, se potrivește cu persoana ta! Unele lucruri nu se potrivesc însă deloc, nici cu persoana ta, nici chiar cu cea a unui adevărat Mesia - chiar de-ar coborî el direct din ceruri! Așa că tu, ca un băiat deosebit de inteligent ce ești, vei înțelege, că și celor mai pătrunși credincioși le vine greu să creadă și să se orienteze într-o problemă atât de dificilă!
Problema aceasta rămâne mai mult o legendă populară, care este născută dintr-o năzuință îndelungată a oamenilor, așa că romanii au dreptate când spun: Ubinam vanis invectis superlativum tradit gens, nihil quam aquam haurire!

Altfel spus: pe legende nu te poți baza. Cam așa este și în cazul lui Mesia! Este posibil să fie ceva adevărat la mijloc, dar este totodată cu putință și să nu fie nimic - așa că, slabe speranțe să scoți vreun strop de apă din vechea fântână a lui Iacob! - Ce spui despre asta, copile drag?.

Eu am spus: Cum sună pasajele din prorocirea lui Isaia, care nu se potrivesc deloc cu Mesia sau cu Mine?

Joram a spus: Da, dragul meu prieten mai tânăr, trebuie mai întâi să mă duc după carte! Nu cunosc așa de bine pe de rost acele pasaje, căci arareori cineva recitește asemenea lucruri, așa că uneori se mai uită câte ceva, chiar și din profeți! - Dar așteaptă o clipă, o să avem îndată cartea!

Eu am spus: știi ceva? Pentru că s-a făcut deja seară, s-o lăsăm pe mâine. Și pentru că astăzi încă nu am reușit să luăm ceva și pentru întărirea trupurilor noastre, să punem acum capăt ședinței și să servim cina, iar mâine vom continua să discutăm problema noastră!

Cu această propunere a Mea au fost toți de acord, așa că am părăsit cu toții sala de adunare și ne-am deplasat la hanul despre care am vorbit.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !