Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.6.2021, 13:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 07:42    Post subject: Capitolul 20 Reply with quote

Capitolul 20
A doua noapte la han.
Joram și Barnabe în căutarea pasajelor din textele lui Isaia.

Eu, judecătorul și bătrânul Simeon am plecat la hanul unde petrecuserăm deja prima noapte și unde trăgeau de obicei nazaritenii veniți la Ierusalim.

Căci exista la Ierusalim un obicei, și anume că orice oraș din întregul imperiu al iudeilor să fie reprezentat printr-un han cu același nume. Astfel că, dacă cineva din Ierusalim sau din alt oraș avea o problemă de rezolvat cu altcineva, sau, poate, doar vroia să obțină o informație despre cineva dintr-un alt oraș, era suficient să meargă la hanul cu numele respectiv, unde putea întâlni oricând o persoană sau mai multe din acel oraș, venită (venite) aici cu vreo afacere.

Acest obicei s-a extins cu vremea și în Europa. În timpurile mai vechi firmele atârnate afară aveau aceeași misiune; în ziua de astăzi aproape că n-a mai rămas urmă de așa ceva.
Am făcut această paranteză ca să înțelegeți mai ușor mai târziu, cum M-au găsit părinții Mei adoptivi în ziua a treia, când urmau să se întoarcă acasă, spre seară, interesându-se la hanul cu numele Nazaret, unde Eu am tras.

Și slujitorii Templului au mers apoi să se odihnească, după ce au servit masa de seară. Numai Joram și Barnabe au luat în mână textele lui Isaia, căutând în ele pasaje care să nu se potrivească cu Mine sau cu oricare alt Mesia. După un timp, însă, și ei au fost doborâți de somn și au mers la culcare.

Pentru cei obosiți noaptea zboară întocmai ca o clipă; așa au stat lucrurile și în cazul de față. Slujitorii Templului abia au apucat să se întoarcă odată (în timpul somnului) în pat, că s-a și făcut ziuă, obligându-i să se scoale și să reînceapă activitatea, care, în ziua respectivă, nu le era deloc pe plac - mai ales lui Joram și Barnabe, care nu găsiseră în Isaia nici un singur pasaj, cu care ar fi putut să-Mi astupe gura.

Tot căutând, Joram i-a spus lui Barnabe: Parcă-i un făcut! Îmi stăteau pe limbă câteva duzini de pasaje potrivite pentru scopul nostru - iar acum caut, de o oră întreagă zadarnic, ca un corb obosit în cuibul său, și nu mai găsesc nimic!
Barnabe a spus: Dar chiar nu există nimic! Dacă băiatul acesta, bazându-se pe puterea sa extraordinară, care ar putea să se mențină și la vârsta maturității, vrea să devină Mesia, atunci așa să fie! Asta nu înseamnă mare lucru! Dacă mai târziu aceste aptitudini se pierd, va renunța singur la această idee! Ia totuși cartea cu tine, căci s-ar putea să avem nevoie de ca în cursul acestei zile! - Acum hai să mergem și noi în sală, căci probabil că s-au adunat deja toți!
După aceste cuvinte s-au ridicat amândoi, grăbindu-se spre sala de adunare.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !