Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 11:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 08:13    Post subject: Capitolul 23 Reply with quote

Capitolul 23
Citirea și explicarea lui Isaia (9, 5-6) de către judecătorul roman

La aceste cuvinte Preotul Superior mi-a împins în față cartea, spunând: Poftim, citește și analizează singur!
Eu am luat atunci cartea și apoi am dat-o judecătorului, indicându-i pasajele pe care să le citească și l-am rugat să citească cu voce tare ca nimeni să nu poată spune că Eu aș fi ales pasajele ce-Mi erau favorabile. Judecătorul a făcut asta cu ușurință, deoarece el cunoștea majoritatea limbilor orientale și, mai ales textele ebraice vechi le putea citi mai bine decât oricare dintre slujitorii Templului.

Judecătorul a primit cartea bucuros și a citit din ea cele ce urmează: Căci prunc s-a născut nouă, un fiu ni s-a dat nouă, a cărui stăpânire este pe umărul lui: și se cheamă numele lui Minune, Sfat, Putere, Erou, Tatăl-cel-veșnic, Drum-al-păcii; și mare va fi stăpânirea lui și pacea lui nu va avea hotar, pe tronul și peste împărăția lui David, ca astfel s-o întemeieze prin judecată și dreptate, de acum în vecii vecilor! Aceasta va face râvna Domnului Savaot! - Apoi judecătorul a întrebat pe Preotul Superior, dacă textul a fost bine ales.

Preotul Superior a aprobat cu o plecăciune adâncă.

Apoi judecătorul a continuat să vorbească în numele Meu spunând: După părerea mea ați ales un text care se potrivește mai bine decât oricare altul acestui băiat minunat și înțelept!

Cum Fecioara va naște un fiu, pe care-l va numi Emanuel, am discutat deja, într-un mod, care, după părerea mea, nu mai lasă nici un dubiu asupra faptului că acest băiat este tocmai acel fiu prevestit de profet, născut dintr-o fecioară cu numele Maria, pe care, după mărturisirile voastre, o cunoașteți foarte bine.

Și dacă nu mă înșel îmi amintesc că acum câtva timp, într-o împrejurare oarecare, căpitanul Cornelius mi-a povestit despre o naștere miraculoasă a unui băiat la Betleem, într-o iesle goală - pentru că n-a găsit un adăpost mai bun - și anume cu mult entuziasm, dar și compasiune pentru soarta precară a acelei. familii memorabile, și că s-a tot interesat de ei, dar după plecarea lor din Egipt nu le-a mai dat de urmă! Din păcate el a trebuit să, plece la Tyrus cu niște probleme, altfel ar fi fost și el cu mine aici.

Deci, în ceea ce privește nașterea profetică a copilului suntem de acord și cred că un for cu mintea sănătoasă și curată nu poate veni cu nici un contra-argument!

Poate doar afirmația că vă mânca lapte și miere, ca să înțeleagă și să aleagă numai binele și să respingă răul, pe care eu o interpretez simbolic - după părerea mea ea putând însemna el va fi plin de dragoste și înțelepciune și va putea recunoaște binele adevărat și curat, deosebindu-l de rău!

Căci El poate face acest lucru mai bine ca oricare alt înțelept sau învățat al acestei lumi și deja v-a arătat-o clar, deci în El se află mierea și untul (a se înțelege spiritual), lucru pe care vi l-a dovedit din plin și vouă, cei mai înzestrați slujitori ai Templului, care ați mai avea multe de învățat de la el, în schimb el nu are nimic de învățat de la voi! Această situație arată destul de limpede câtă miere și lapte (spiritual) a acumulat el până acum?!

Toate acestea dovedesc foarte clar că El este acel Emanuel care a fost prezis de bătrânul profet și născut de Fecioară, și nici o altă fecioară nu va mai putea vreodată să nască pe lume un asemenea fiu!

În întreg imperiul eu n-am mai cunoscut un băiat de doisprezece ani, care să-i semene, fie și de departe, făcând abstracție de puterea lui de a face minuni, de aceea consider, că și cel de al doilea text din profet, propus de voi, i se potrivește ca și primul, pe care El ni l-a propus sub forma acelei întrebări de la început.

Adevărat, prin El ni s-a născut un copil mai presus de alți copii și un fiu din poală zeilor - cum obișnuim noi, romanii, să spunem - ne-a fost dat nouă, oamenilor muritori, purtând povara stăpânirii pe proprii lui umeri, fără vreun alt ajutor!

Prin numele enumerate mai sus profetul a vrut să sublinieze calitățile sale și spuneți-mi, dacă este vreuna care să-i lipsească!

Nu este El minunat în mintea sa, în vorbă și în faptele sale?!

Ce înțelept de pe pământ poate să-mi dea un sfat mai înțelept, decât acest adevărat și curat fiu al lui DUMNEZEU?!

Că El este atotputernic în toate - fizic său spiritual - cred că nu vă mai puteți îndoi, după ce L-ați auzit vorbind și L-ați văzut acționând!

Prin curajul său neînfricat de a vă înfrunta pe voi, preoți înfumurați, cărora vă place să fiți preaslăviți și adulați mai presus de zei, și-a arătat clar eroismul său!

Că Spiritul său este veșnic și una cu Spiritul lui DUMNEZEU v-a demonstrat atât de clar și concis, că ar trebui să fii mai orb decât toate nopțile, care au existat vreodată pe pământ, să-L contești sau să nu simți din prima clipă, dincotro bate vântul!

Apoi, că doar El poate aduce oamenilor adevărata pace interioară și vie, că doar el este adevăratul rege al tuturor regilor de pe pământ și că poate aduce pacea pe acest pământ mai bine decât oricare alt rege, acest lucru eu l-am simțit deja!

Doar El poate să reîntemeieze vechea împărăție a lui David, clarvăzătoare și plină de credință, care a fost distrusă de voi demult, și să întemeieze astfel o domnie, căreia să i se supună toți regii pământului, indiferent ce sceptru sau coroană poartă: căci împărăția celei mai Iluminate recunoașteri a lui DUMNEZEU este și rămâne cea mai puternică de pe pământ, și nici o altă putere nu o va întrece. Căci acolo unde este multă lumină și acțiunea ei pătrunzătoare, acolo este și judecata dreaptă și cea mai deplină corectitudine.

Iar la sfârșit se mai spune: Aceasta va face râvna Domnului Savaot! Cine altcineva este Savaot, decât Spiritul lui DUMNEZEU, care se află în acest băiat, ceva ce eu recunosc că am simțit de la bun început! Atunci voi de ce nu recunoașteți această, când problema vă privește mai mult pe voi, decât pe mine, un biet păgân?!

O, zei, și oracole din lumea întreagă! Cât de orbi, proști și răi până în adâncul inimii trebuie să fiți, ca să nu vedeți de la primă privire și să nu simțiți dincotro a început să bată vântul!

Eu, un păgân, trebuie să vă spun vouă, că așa este!

Oare ce-ar spune profetul, care a făcut aceste prorociri, dacă s-ar scula din mormânt și ar vedea rigiditatea voastră morocănoasă?

Chiar nu vă năpădește deloc rușinea, cum stați așa, mulți și proști, în fața celui, care vă face favoarea, de a vă lăsa viața voastră, leneșă și păcătoasă, și domnia voastră bicisnică? Nu credeți că ar putea face cu voi aceeași demonstrație ca ieri, cu măgarul sau cu piatra?!

Iată-i reflectând, cum ar fi mai bine - să se plece în fața unui DUMNEZEU, pe care nu-l cunosc și în care n-au crezut niciodată, sau în fața lumii, de pe urma căreia s-au îngrășat și ar vrea să se îngrașe și mai tare - iar în fața lor se află un DUMNEZEU adevărat, dotat cu toate calitățile pe care fantezia omenească le-a imaginat vreodată despre un DUMNEZEU, bineînțeles în modul cel mai deosebit!

Și acum aș vrea să aflu de la voi, bătrâni proști, cum vi-l imaginați voi pe DUMNEZEU?! Căci o idee trebuie să vă fi făcut?!

Vorbiți, dar - căci eu doresc să-mi dați un răspuns chiar acum!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !