Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 01:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 08:20    Post subject: Capitolul 25 Reply with quote

Capitolul 25
Cuvântarea severă a băiatului Iisus adresată slujitorilor Templului, pe care El îi consideră ipocriți și cei mai înverșunați adversari ai săi.
Abuzurile existente în Templu.

Eu am spus: Mă aflu aici, ca să vă dau o veste, și anume că am venit, ca să îndeplinesc opera Celui ce m-a trimis, pe care voi, după cum ați mărturisit, nu-L cunoașteți, dar pe care Eu îl cunosc, pentru că El sălășluiește în Mine în deplinătatea Lui!

Moise I-a cerut să-L vadă și L-a putut vedea doar din spate, dar pentru asta a fost orb timp de trei zile, în schimb fața îi strălucea atât de tare, încât a trebuit s-o acopere când mergea printre oameni, iar după aceea ochii lui n-au mai putut niciodată suporta lumina soarelui.

Voi, însă, Mă puteți privi direct în față și nu vă orbește nici o lumină extraordinară! De ce? Pentru că, la Mine, corpul ascunde pe Cel care se află în Mine! Dar, făcând abstracție de asta, aici se află mai mult decât a fost acolo! Dar voi nu observați, pentru că privirea voastră se lovește de pânza întreită a lui Moise, care va continua să vă împiedice să vedeți, câtă vreme nu veți vrea să recunoașteți pe Cel care a venit la voi din ceruri.

Cu judecătorul ați vorbit destul de bine, pentru că el nu aude decât cuvintele ticluite frumos de voi, cu Mine însă, este ceva mai greu de discutat, pentru că eu percep și gândurile ascunse în inimile voastre, care sună cu totul altfel decât cele exprimate prin viu grai! De aceea vă găsesc absolut respingători, pentru că voi doar pe afară vă spălați, dar înăuntru, adică în sufletele voastre, rămâneți plini de murdărie!

Atunci când judecătorul, care are inima absolut curată, v-a cerut, să atrageți atenția poporului asupra Mea pentru a-l bucura cu vestea, că speranța i-a fost împlinită, pentru ce oare căutați tot felul de pretexte, ca să demonstrați că acest lucru n-ar fi posibil?! Eu, însă, vă spun absolut deschis: voi - nu poporul - sunteți cei care nu doriți acest lucru, voi de fapt sunteți adversarii Mei cei mai înverșunați! Atâta doar că aceasta nu prea contează: pe de o parte pentru că vremea Mea încă nu a sosit, iar pe de altă parte pentru că Templul a fost prea pângărit de voi, ca să-Mi mai poată servi drept locuință! Adevărat este că prestigiul vostru nu trebuie să fie ridicat cu sprijinul Meu!

Faceți pe supărații, că Moise v-a interzis să faceți lui DUMNEZEU chip cioplit. Dar, acest lucru vă deranjează, de fapt, prea puțin, pentru că v-ați declarat voi singurii dumnezei în fața oamenilor, pe care îi învățați că DUMNEZEU nu mișcă nimic fără ajutorul vostru și nu aude decât ceea ce voi îi transmiteți, prin gura voastră. Răspundeți, tot Moise a stabilit toate acestea?

Da, da, voi trebuie în realitate să conduceți poporul pe căile ce duc spre cer - căci aceasta este voința lui DUMNEZEU, și de fapt asta au cerut și Moise cu fratele său Aaron; voi faceți, însă, exact contrariul, considerând poziția voastră, pe DUMNEZEU, poporul și Templul doar ca pe o vacă grasă, bună de muls, pe care doar voi ați avea dreptul - lăsat după cum credeți voi chiar de DUMNEZEU - de a o mulge!

Eu, însă, vă spun absolut deschis, că DUMNEZEU, pe care voi îl renegați cu fiecare suflare a voastră și la fiecare pas, nu v-a dat în realitate niciodată acest drept și n-a ascultat niciodată rugăciunile voastre mecanice, nu le ascultă nici acum și nici nu le va asculta vreodată!

Căci, dacă DUMNEZEU ar auzi pălăvrăgeala voastră neghioabă și cârâitul vostru de ciori, atunci ar trebui să am și Eu cunoștință despre ele! Căci, ceea ce știe Tatăl, trebuie să știe și Fiul, sau, ceea ce știe inima Mea, trebuie să știe și mintea Mea! Dar în realitate nici inima și nici mintea n-au auzit vreodată ceva din rugăciunile voastre!

Cu toate acestea voi spuneți: Dacă voi, oamenii, vă rugați la DUMNEZEU, atunci rugăciunea voastră nu vă este de nici un folos, dar dacă ne aduceți nouă ofrandă și ne rugăm noi pentru voi, atunci rugăciunea voastră vă va ajuta! Doar noi, preoții, putem să ne rugăm cu folos, poporul poate doar să aducă jertfe bogate, asta însemnând că, prin ele, se roagă și ei alături de voi!

În acest fel voi exploatați poporul de două ori, odată pentru că le luați zeciuială din toate roadele pământului și primul născut din toate animalele, iar pentru primul copil din familie le cereți o danie considerabilă: în al doilea rând pentru că îi păcăliți, cerându-le neîntrerupt tot felul de jertfe, pentru care le promiteți rugăciuni îndelungate, pe care, însă, nu le faceți niciodată!

Căci adeseori voi spuneți în sinea voastră: Că ne rugăm sau că nu ne rugăm, este tot una, fiindcă nu ajută la nimic. Ceea ce îl ajută este faptul că a adus această jertfă cu cea mai curată intenție! Procedând astfel, voi nu faceți nimic din ceea ce omul v-a cerut și pentru care ați fost plătiți!

Cu cine ar trebui să vă compar? - Sunteți tot timpul împotriva lui DUMNEZEU și vă asemănați cu lupii cei lacomi, care se îmbracă în blana oilor, pentru ca oile să nu fugă de ei, ca să poată apoi să le prindă fără osteneală și să le sfâșie cu dinții lor ascuțiți! Dar așa cum este munca voastră, tot așa în final va fi răsplata voastră în ceruri! Vă atrag deci atenția - și puteți fi siguri - că o să am grijă să-Mi țin făgăduiala!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !