Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 09:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 08:33    Post subject: Capitolul 27 Reply with quote

Capitolul 27
Joram îl recunoaște pe copilul Iisus drept Mesia și îi cere un sfat și explicarea cât mai clară a versetelor 52, 14 și 53, 3 din Isaia.
Răspunsul amănunțit care a fost oferit de Iisus.

Joram a spus: Dragul meu, ne pare sincer rău dacă te-am ofensat cumva, și că vrei să ne părăsești atât de repede! Ascultă-mă, copil drag și divin! Căci vreau să-ți spun câteva cuvinte, pe care sper să nu mi le iei în nume de rău, apoi aș dori să-ți cer un sfat și sper să te ostenești să-mi răspunzi.

Eu i-am spus: Vorbește, căci, deși cunosc ceea ce vrei să-Mi spui, cât și sfatul de care ai nevoie: totuși trebuie să vorbești cu voce tare, ca să audă cei de față, care au mai multă nevoie decât noi să afle și ei ceea ce vrei să spui.

La aceste cuvinte Joram a venit mai aproape de Mine spunând:

Nu mai am nici o îndoială că tu ești, incontestabil, cel Făgăduit, pe care îl așteaptă toți iudeii și, odată cu ei, și alte popoare, iar ceea ce mi-a deschis ochii a fost în primul rând faptul că tu cunoști atât de bine rânduiala cea mai secretă a Templului din cele mai vechi timpuri!

Căci și eu știu că situația se prezintă precum ai spus, și, din păcate, ea este așa de multă vreme, acesta fiind și motivul pentru care, o țară atât de importantă ca Samaria s-a separat complet de noi și nici cu Galileea nu stăm mai bine. De spirit nici cu mai poate fi vorba la noi. Puținul prestigiu pe care îl mai are Templul, îl menținem doar prin impunerea unei anumite politici.

Eu am fost obligat să particip la ritualul negru al masonilor lui Solomon și chiar când am sesizat răul, nu am putut întreprinde nimic, pentru că eram unul singur, iar la noi orice decizie se ia în marele consiliu, unde totul se hotărăște prin majoritate de voturi. În situații ca acelea, pe care tu le-ai descoperit, eu am votat întotdeauna împotrivă, dar votul meu n-a servit la nimic.

Eu îmi dau seama destul de limpede, că procedând în acest fel Templul nu se mai poate menține mult timp, totuși eu consider că este păcat, că această instituție veche și respectabilă se îndreaptă spre pieire, lucru ce ne apare și mai clar, dacă observăm cum în imediata noastră apropiere esenienii și caduceii încep să se facă tot mai remarcați.

Aflându-ne în această situație am avea foarte multă nevoie de un sfat, anume ce s-ar mai putea face, pentru a menține Templul pentru secolele următoare! Și cred, copil divin, că doar în Tine se găsește acea înțelepciune care ar putea să ne furnizeze sfatul de care avem atâta nevoie.

Și acum, în încheiere, vreau să mai adaug încă ceva deosebit de curios despre Mesia care apare la profetul Isaia, pentru că tu trebuie să fii cel Făgăduit, lucru de care eu, după cum am mai spus, nu mă mai îndoiesc!

Iată, aici, capitolul 53 - în care se arată că Mesia și cu DUMNEZEU sunt una și aceeași ființă! Aici se vorbește despre chipul său omenesc, și despre faptul că mulți se vor mânia pe el, pentru că înfățișarea lui va fi mai urâtă decât a celorlalți oameni și că chipul lui va fi atât de altfel decât al celorlalți (Isaia 52, 14).

Iar mai departe se spune din nou: Disprețuit va fi el și va fi considerat cel din urmă dintre oameni, fiind chiar chinuit de dureri și de boli. Și el va fi atât de disprețuit, încât ei își vor acoperi fața înaintea lui și de aceea îl vor desconsidera! (Isaia 53, 3).

De aceea, când privesc înfățișarea ta atât de sănătoasă, care în plus, are și mult farmec, și când văd cât ești de apreciat, mă gândesc cât de puțin se potrivesc toate acestea cu vorbele profetului! Sau, nu reușesc eu să înțeleg ce anume a vrut profetul să spună prin cuvintele sale?

Eu am spus: Da, tocmai aceasta este dovada de netăgăduit, că Eu sunt cel Făgăduit! Căci cu Mine se vor întâmpla toate acestea, exact așa cum se spune acolo. Iar în ceea ce privește chipul Meu, nu la el se referă acolo profetul, ci el se exprimă într-un mod figurat în ceea ce privește modul de gândire și genul de credință deformată a oamenilor din ziua de azi, care vor trata modul Meu de a gândi și credința Mea ca pe ceva respingător, plin de boli și suferință.

De aceea, Eu voi fi foarte disprețuit atât de persoanele de vază, cât și de bogătașii acestei lumi, și oamenii vor fugi din fața Mea ca de un hoit pentru că așa a fost lăsat de sus, Mă vor urmări ca pe un răufăcător, așa cum încercați și voi să faceți. Căci, dacă nu M-aș afla înaintea voastră sub protecție romană, și aș fi venit dar ca un copil oarecare, și dacă timpul, care Mi-a fost acordat rămânerii Mele pe pământ, ar fi expirat, atunci n-aș mai scăpa acum viu din mâinile voastre.

Căci voi veți rămâne mai departe așa, cum vă prezentați acum, până vă va ajunge judecata cea mare, despre care a prorocit profetul Daniel când se afla în locul sfânt!

Dar să știți că ar putea fi și altfel, dacă ați recunoaște sincer rătăcirea voastră, și căindu-vă v-ați întoarce cu adevărat către DUMNEZEU! Dar să știți că va fi destul de greu cu voi, de aceea, sfatul pe care Mi-l cereți și pe care chiar vi l-am dat va rămâne fără rezultat! Căci voi țineți prea mult la poziția voastră în societate și la bogățiile voastre lumești, care în final vă vor târî în fața judecății lui DUMNEZEU!

Nu Eu vă voi pedepsi pentru faptele voastre deși aș putea oricând s-o fac, cu puterea pe care o am, ci voi singuri vă veți îndrepta spre pieire, cu felul vostru păcătos de a trăi!

Iar tu ești de părere, că ar trebui să vă dau acum doar un mic indiciu - ca apoi voi să vă sfătuiți, cum ați putea să aduceți toate acestea la cunoștința poporului cât mai pe neobservat! Da, desigur, veți ține sfat, cu care ocazie vă veți aminti de banii voștri și de prestigiul vostru și veți sfârși prin a spune: Rămânem ceea ce suntem și să mai așteptăm să vedem dacă va sosi acea judecată peste noi: căci o asemenea instituție, așa de veche și de solidă n-o să se lase măturată de un puștan din Galileea! - Și atunci sfatul Meu va fi respins cu majoritate de voturi, iar voi veți rămâne mai departe precum sunteți, poate chiar mai rău!

Aruncați banii voștri cei mulți și arginții voștri, aruncați pietrele voastre prețioase și costisitoare și grămezile de perle. Împărțiți neîntârziat cu săracii ceea ce aveți, iar o bună parte dați-o împăratului, singurul care are dreptul de a strânge bogățiile pământului, pe care el este dator să le folosească în vremurile de restriște. Trăiți doar din ceea ce v-a lăsat Moise, căiți-vă pentru fărădelegile voastre și ispășiți-vă păcatele secrete care au fost făcute față de poporul vostru și fiți cinstiți, drepți și sinceri în tot ceea ce faceți și spuneți, perseverați în toate acestea și nu mai fiți închistați față de oamenii care sunt pătrunși de Spiritul lui DUMNEZEU: procedând astfel judecata cea mare se va opri pentru voi pe drum, iar Templul va dăinui până la sfârșitul lumii!

Căci trebuie să știți că totdeauna DUMNEZEU nu vrea ca fiii săi să devină niște mașini ale puterii sale, ci să fie copiii săi liberi, independenți și cu voință! El nu are nevoie în veci de jertfele și de rugăciunile voastre, căci înainte de toate El (DUMNEZEU) vrea să-L recunoașteți plini de dragoste cu inimile voastre, să-L iubiți mai presus de orice, iar pe aproapele vostru să-l iubiți ca pe voi înșivă. Purtați-vă totdeauna cu ceilalți așa cum v-ar place ca ei să se poarte ei cu voi, și acționând mereu astfel veți căpăta din nou grația lui DUMNEZEU, și atunci DUMNEZEU vă va iubi ca pe copilul lui preferat, și vă va apăra întocmai așa cum îi apără o leoaică pe puii ei și se va îngriji de voi, întocmai așa cum se îngrijește o cloșcă de puii ei!

Puteți voi face toate acestea? - O, da, bineînțeles că ați putea face toate acestea dacă ați avea voința necesară, dar nu trebuie să pierdeți din vedere că tocmai aceasta vă lipsește, și v-a lipsit întotdeauna, așa că, iată, am vorbit și Eu, ca și ceilalți profeți și proroci dinaintea mea, pentru urechi care n-aud!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !