Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 02:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 08:35    Post subject: Capitolul 28 Reply with quote

Capitolul 28
Dovada lui Iisus că Templul și țara întreagă nu se mai pot purifica și salva.
Noul chivot al legii și apa blestemată.

Joram a spus: Eu aș considera că nu mai este nimic de făcut! Căci cu timpul omul devine mai înțelept, și Solomon are dreptate când susține, că totul pe lumea asta este deșertăciune, așa că și cele revelate de tine se pot dovedi în final deșarte chiar și atunci când noi vom urma întrutotul sfatul tău atât de înțelept! Privește, acum suntem deja mai mulți de aceeași părere cu tine! E drept că suntem încă puțini în comparație cu numărul total al celor ce se află în Templu, dar suntem dintre cei mai însemnați și vom avea un cuvânt de spus! - Nu crezi?

Eu am spus: S-a mai întâmplat și altă dată acest lucru, ba, uneori erați chiar mai mulți și totuși, nu grupul celor buni s-a impus, ci grămada cea mare, care a știut întotdeauna să facă și gălăgia cea mai mare! Dar îți spun ție și celor care gândesc ca tine și acționează în consecință, că oricât ar fi de mulți cei răi, DUMNEZEU îl vede doar pe cel bun și drept. Voi ați pus să vă facă un nou chivot și v-ați procurat un vas nou pentru păstrarea apei blestemate, la care nu v-a îndrumat nici un profet, și care este cea mai rea invenție a epocii mai recente! Adevărat, vă spun, să știți că nu au fost câtuși de puțin necesare atât chivotul cât și vasul! De ce nu v-ați înnoit mai degrabă inimile voastre prin căința în fața lui DUMNEZEU și nu v-ați transformat simțirea voastră în dragoste adevărată și îndurare?

Adevărat vă grăiesc vouă: vechiul chivot al legii, care este plin de Spiritul lui DUMNEZEU, se află în fața voastră, prin persoana Mea și vă spune verde în față, că în chivotul legii voastre nu se găsește nici măcar o fărâmă din Spiritul lui DUMNEZEU, în schimb el este plin cu spiritul răului, clocit de voi, iar apa blestemată este formată din lacrimi fără rost care apar după pierderi lumești, când voi v-ați pus nădejdea în câștiguri mari, iar cei care v-au trădat în fața romanilor și pe care ați reușit să-i prindeți în ghearele voastre, au murit într-un mod jalnic de apa blestemată!

Dar să știți că de acum încolo apa blestemată, chiar de mii de ori, nu vă va mai sluji la nimic! Cândva, exista obiceiul, ca cei care erau bănuiți că au trădat secretele Templului, care erau legate de cultul divin, în fața dușmanilor lui DUMNEZEU - ca de exemplu filistinii sau alți păgânii răi și dușmănoși - să fie puși să bea din apa Mării Moarte, iar dacă apa nu le făcea rău, trebuiau să fie considerați nevinovați, iar dacă după aceea aveau dureri de burtă, erau considerați vinovați și abandonați să moară de urmările și efectul apei moarte. Dar, de câtăva vreme această datină s-a schimbat în cu totul altceva!

Câte mii de oameni au murit de pe urma noii voastre ape otrăvite, fără să fi trădat cel mai mic secret al Templului în fața vreunui păgân dușman! De ce nu beți voi înșivă din apă moartă, pentru că tocmai voi sunteți cei care, pe ascuns. dați posibilitate păgânilor să vă cunoască tainele cele mai sfinte și mai înalte ca să obțineți în schimb cât mai mult aur?!

Asta se întâmplă la Templu și mai sunt de asemeni multe alte asemenea lucruri, încât casa care ar fi trebuit să fie un lăcaș sfânt, a ajuns acum un adevărat cuib de tâlhari. Nu există nici o oroare, care să nu se fi întâmplat și la Templu! Credeți voi că un asemenea loc mai este suficient de bun, ca să servească drept lăcaș Domnului DUMNEZEU?! Adevărat este că niciodată cu paloșul mânjit de sângele fratelui tău nu trebuie să pornești la luptă, căci atunci de el atârnă un blestem și nu vei putea câștiga nici o bătălie!

Așa că, înainte de toate, inimile voastre trebuie să le purificați, dacă doriți cu ardoare acest lucru, însă aceste ziduri niciodată! Voi înșivă aveți o lege, în conformitate cu care o țară întreagă, un ogor, un animal domestic sau un om se pot macula pentru totdeauna printr-o faptă reprobabilă contra Spiritului lui DUMNEZEU, atunci cum credeți voi că ar putea fi altfel cu acest Templu, în care de mai multe ori s-au comis orori dintre cele mai mari și strigătoare la cer?!

Eu însă vă spun acum: Nu numai acest Templu, ci întreaga țară au fost maculate peste măsură și ireversibil, de aceea, în viitorul cel mai apropiat veți fi călcați în picioare de păgâni, iar aici vor hălădui tâlharii și animalele de pradă.

Iată că v-am dezvăluit fără menajamente părerea Mea, iar acum puteți face ce doriți. Căci vă voi părăsi în curând, iar ceea ce am spus, v-am spus doar vouă și nimănui altcuiva și, deși am știut dintotdeauna cum stau lucrurile cu voi, nu voi dezvălui aceste lucruri și altora, deoarece ar fi lipsit de sens! Voi ați mai putea, dacă ați vrea, cu adevărat, să modificați această stare de lucruri, căci dacă nu o veți face, aceste ziduri nu vă vor mai servi la nimic! - Ați înțeles?!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !