Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.1.2021, 23:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 08:40    Post subject: Capitolul 29 Reply with quote

Capitolul 29
Întrebarea zeflemitoare a Preotului Superior.
Replica înțeleaptă a lui Iisus.
Rugămintea lui Barnabe de a i se explica din Isaia versetele 54, 49, și îndeplinirea ei de către Domnul Iisus.

Preotul Superior a spus iar: Răspunde-mi tu, băiat semizeu și semiom din Galileea, unde ai de gând să pleci, atunci când ne spui că nu te vom mai putea vedea multă vreme? - Căci îmi închipui, că atâta vreme cât ești un nazaritean, anume fiul cunoscutului tâmplar Iosif și al soției lui Maria, iar eu sau altcineva dintre noi vom veni sigur de câteva ori pe an în acea localitate din Galileea, nu va fi cine știe ce problemă să dăm de tine, de vreme ce tu ești acolo o personalitate atât de cunoscută, ca să nu mai discutăm câte ceva despre reorganizarea Templului?! - Care-i părerea ta, tu tânăr profet din Galileea?

Eu am spus: Dacă în cuvintele tale zeflemitoare aș fi găsit și ceva din inima ta, ți-aș fi dat un răspuns; dar așa, eu consider că nu meriți altceva decât ceea ce ai obținut deja!
Tu poți să vii, o dată sau chiar de mii de ori la Nazaret, dar cu toate acestea nu Mă vei mai putea vedea vreodată, și cu atât mai puțin nu vei mai putea vorbi cu Mine. Căci atunci când tu vei veni, Eu voi ști cu mult înainte, și astfel nici tu și nici vreunul dintre slujitorii Templului tău, nu veți putea afla unde voi pleca!

Trebuie să știi, că este foarte greu să cauți și să găsești pe cineva care este atotștiutor! Când va veni timpul care este îngăduit de Spiritul care se află în Mine, abia atunci Mă veți regăsi! Sau, dacă Îmi urmați cu toții sfatul, atunci nu mă voi mai lăsa multă vreme așteptat și voi veni Eu însumi la voi, altfel, doar atunci când V-am spus!

După această explicație a mea, Preotul Superior n-a mai spus nimic, căci, în sinea lui, se mâniase foarte tare că Eu nu-l tratăm cu considerația ce se cuvenea față de un înalt slujitor al Templului. Ceilalți, însă, asistau la această discuție cu oarecare satisfacție, pentru că el se dovedise a fi un mare tiran al Templului.

După aceasta, Barnabe a venit din nou la Mine și Mi-a spus: Spune-mi, copil înțelept! Cum înțelegi tu următoarele texte din capitolul 52 din Isaia? Ele au unele cuvinte de consolare pentru Sion și sună astfel: Nu te înfricoșa, că vei ajunge de ocară: nu te teme, că tu nu vei mai avea de ce să te rușinezi, căci tu vei uita rușinea tinereții tale, iar de ocară văduviei tale nu-ți vei mai aminti! Căci bărbatul tău este Făcătorul tău și numele lui este Domnul Savaot; și izbăvitorul tău este sfântul din Israel, care se cheamă DUMNEZEU a tot pământul. Căci DUMNEZEU te-a lăsat în suferință, părăsită și cu inima întristată de durere, ca pe o tânără nevastă alungată de acasă, spune Domnul.

O clipă te-am părăsit, dar cu mare îndurare te iau la mine.

Într-o izbucnire de mânie, mi-am întors pentru o clipă fața de la tine: dar în îndurarea mea cea veșnică mă voi milostivi de tine, zice Domnul, izbăvitorul tău.

Și va fi ca în vremea lui Noe, când m-am jurat că apele potopului nu vor mai inunda pământul. Tot așa mă jur acum să nu mă mai mânii împotriva ta, și nici să te mai cert.

Vezi, în ciuda tuturor amenințărilor tale privind Ierusalimul și Templul, aceste versete foarte importante din Isaia, îmi sună foarte favorabil și promițător. Dacă poți să arăți, că aceste versete se referă la tine atunci te vom crede, că ești într-adevăr acel făgăduit Mesia, și atunci Templul va fi în întregime demolat și vom construi unul nou pe muntele curat al Libanului, pentru a dăinui în vecii vecilor!

Eu am spus: A fost posibil să vă fac să înțelegeți ceea ce se află deja scris de Mine; în schimb, în ceea ce privește persoana Mea și acțiunile Mele de acum încolo, va fi foarte greu, sau mai bine-zis imposibil, să vă fac să înțelegeți!

Căci acea fecioară, care nu trebuie să se înfricoșeze că va ajunge de ocară, nici să se teamă că va fi batjocorită, și care trebuie să nu se mai gândească la rușinea tinereții și să uite ocara văduviei, nu simbolizează nici Ierusalimul, nici Templul, căci, este perfect adevărat că metaforele folosite, atât fecioară și, cu atât mai puțin văduva, nu li se potrivesc câtuși de puțin!

Fecioara despre care este vorbim acolo se va naște abia prin Mine; este noua Mea învățătură, adusă din ceruri pentru oameni, care este numită "fecioară", pentru că ea nu a fost maculată de preoții avari și depravați, în scopurile lor lumești.

Această nouă învățătură a Mea va fi numită - pentru o scurtă vreme - și văduvă, deoarece Eu îi voi fi răpit de mânia voastră și de răzbunarea voastră, dar numai cu consimțământul celui care se află în Mine, nicăieri în afara Mea. Acestei fecioare și văduve îi voi fi soț chiar Eu, căci ea există prin Mine. Însă cine este acel bărbat, care a făcut-o fecioară și văduvă, veți afla citind profetul, ca și promisiunile care i s-au făcut: căci Eu sunt acela, iar promisiunile o privesc doar pe misterioasa fecioară.

Mult mai târziu vor veni și vremurile, de care vorbește Daniel, când se va abuza de această învățătură atât de curată; dar nu de fecioara însăși, ci de copiii copiilor fecioarei preacurate și văduvei mioape. Firește, aceștia nu vor face parte din făgăduințele Mele, ci numai acea fecioară izvorâtă din gura Mea, ca și copiii ei cei mulți și curați!

Prin urmare, întâmplarea de acum va lua sfârșit și ecourile ei se vor stinge treptat și nu va fi altfel! Eu nu voi mai fi niciodată în mijlocul vostru sau în Templul vostru. Eu am venit la voi, ca să vă salvez: voi însă, nu M-ați recunoscut și nu M-ați primit la voi. De-acum înainte n-am să vă recunosc nici Eu pe voi și n-o să vă primesc la Mine! - M-ați înțeles?

Barnabe a spus: Adevărat este că multă răbdare trebuie să aibă cineva, ca să te asculte în liniște, căci devii tot mai insistent și mai grosolan! Dar fie ce-o fi, nu mai avem de așteptat prea mult! Apariția ta printre noi este asemenea unui fulger care în momentul apariției sale produce o lumină puternică, iar tunetul care-l însoțește face pământul să se cutremure, dar totul se încheie pe loc, iar după el se face și mai întuneric decât înainte!

Vezi, tu ești, în felul tău desigur, un fenomen care caută pe ceva pe măsura lui, așa că întâlnirea cu tine ne-a făcut plăcere, cu toată încăpățânarea de care ai dat dovadă! Talentele pe care ni le-ai dovedit aici, ar fi foarte utile, dar ar trebui să primești o educație mai deosebită și mai liberă și să însoțești puterea ta, cu adevărat formidabilă și nemaiîntâlnită și de ceva umanism, procedând astfel vei putea mai târziu să ajungi un om, cum n-a mai fost altul pe lume! Dar cu rigiditatea de care dai dovadă este greu să-ți faci prieteni printre oamenii acestei lumi. Dacă puterea ta naturală și ciudată va crește, încât să nu te temi de nici un dușman, vei fi probabil temut de toți, dar nimeni nu te va iubi sau stima. Mie îmi place mai mult ca oamenii să mă iubească, decât să se teamă de mine! - Ce părere ai tu sau altcineva?

Eu am spus: Da, tu ai avea dreptate, dacă toți oamenii ar fi curați și buni. Dar, pentru că pe pământ există oameni atât de diferiți, unii buni, alții răi, unii invidioși și alții dușmănoși, ar fi foarte greu pentru cineva care este drept și corect să se comporte în așa fel, încât să fie iubit de toți! Ar trebui să fii rău cu cel rău și bun cu cel bun, dar acest lucru este la fel de imposibil de realizat, precum găsirea unei lumânări care să împrăștie pe același petec de loc cea mai puternică lumină și cel mai adânc întuneric!

Eu însă vă spun: Prietenii cei adevărați ai adevărului veșnic care există în DUMNEZEU, aceia Mă vor iubi, și încă mai presus de orice, însă oamenii care calcă în picioare Legile și adevărurile dumnezeiești și trăiesc ca și cum n-ar exista nici un DUMNEZEU, aceia o să se teamă de Mine! Căci asemenea oameni și indivizi, care-l contestă pe DUMNEZEU, vor face cunoștință cu Mine și vor vedea că eu nu înțeleg de glumă, iar în final fiecare va primi EXACT ceea ce merită: căci Eu singur am puteri depline în acest sens.

Barnabe a spus zâmbind: Băiete, ce tot vorbești tu acolo de veșnicie când nu ai decât doisprezece ani?! Unde te va duce încăpățânarea ta de a te crede Mesia?! Rămâi la ceea ce este firesc și te vom asculta cu plăcere!

Eu am spus: Pleacă, acum te întorci și tu împotriva Mea! Crezi cumva că Eu mă refer la acest trup care există abia de doisprezece ani?! Oare nu v-am explicat îndeajuns ieri despre eternitatea acelui Spirit care se află și acționează în Mine! Atunci cum îmi reproșezi zelul Meu de a fi Mesia?! Încearcă să înțelegi ceva, și după aceea vezi dacă poți vorbi cu Mine despre lucruri care îți sunt mai îndepărtate și mai necunoscute decât cel mai îndepărtat pol al pământului!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !