Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 09:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 09:00    Post subject: Capitolul 31 Reply with quote

Capitolul 31
Cuvântul de încheiere al judecătorului roman.
Întrebarea lui privind locul unde se află părinții lui Iisus și răspunsul acestuia.

Judecătorul roman s-a frecat pe frunte și apoi a vorbit ridicând vocea: Ascultați-mă încă o dată cu toții! - În aceste trei zile am urmărit cu multă atenție pe acest băiat și după tot ce am auzit și văzut, cred că este deosebit de clar faptul că el este o ființă cu totul deosebită față de noi, bieți muritori de pe acest pământ!

După nașterea Sa produsă pe acest pământ, el aparține neamului evreilor și, deci, se află parțial sub jurisdicția Templului, parțial sub jurisdicția noastră, asemenea oricărui evreu. Dar am putut să-mi dau seama, că, de fapt, Spiritul acestui copil se află la baza tuturor legilor, atât a legilor statului și a altor forme obștești de organizare, cât și la baza tuturor Legilor lui DUMNEZEU după care se orientează întreaga materie și sunt conduse toate spiritele din natură, Legi care nouă nu ni se vor revela niciodată! El este în același timp un judecător extrem de înțelept și de drept, iar în ființa să nu există nici cel mai mic atom de răutate! Ce să-i mai facem noi cu legile noastre, când în realitate el este stăpân peste toate legile?!

De aceea, eu îl declar că fiind liber și mai presus de toate legile noastre romane, ca și față de legile Templului vostru și declar aici cu convingere că acest Templu nu este demn să primească între zidurile lui o personalitate așa de sfântă și, de câte ori va dori să viziteze acest Ierusalim viciat, el va fi primit cu cea mai mare căldură și cu toată cinstirea pe care muritorii o pot aduce unui nemuritor și DUMNEZEU atotputernic, în palatul meu oficial, care este mai puțin profanat.

Iar dacă vei vrea vreodată să vii la mine, eu voi striga să audă toți: Ascultați, popoare, casei mele și stăpânitorului roman i s-a adus cea mai mare binecuvântare!

El vă va retrage binecuvântarea pe care ne-o va da nouă, păgânilor, iar noi vă vom călca în picioare și vă vom strivi și vom presăra cenușă și praf peste acest lăcaș unde v-ați lăsat slăviți ca zei, fiind adorați și preaslăviți de un popor pe care l-ați prostit!

Eu, am vorbit, acum dintr-o adâncă convingere și sunt de părere să ridicăm această ședință, pentru că, ați dovedit, că este foarte greu să vă schimbe cineva părerea! De ce să mai risipim cuvinte atât de sfinte pentru niște urechi surde și pentru inimi mai tari ca pietrele?!

Eu am spus: Să mai rămânem încă vreo câteva clipe, până ce vin aici cei care Mă caută de trei zile! Ei vor afla la hanul Nazaret, care aparține de Templu, unde Mă găsesc și vor veni să Mă caute aici. Cu ei voi pleca înapoi la Nazaret. Căci cu trupul Eu trebuie să rămân la cei pe care Eu însumi Mi i-am ales și care îmi sunt credincioși!

Judecătorul a spus: Dar cum s-a întâmplat că părinții tăi naturali te-au pierdut? Căci, după părerea mea, ei ar fi trebuit să te însoțească încoace și acum îmi amintesc, că la intrarea în marea sală comună de examen a Templului te aflai între un bătrân cu o ținută demnă și o femeie foarte tânără, cu înfățișarea pioasă! Probabil că după ce au achitat mică taxă ei au plecat din Templu împreună cu ceilalți, după care nu i-am mai văzut; dar ei trebuie să fi știut că tu nu poți fi în altă parte decât aici?!

Eu am. spus: Dragă prietene, este foarte simplu: Eu am vrut să fie astfel, pentru că se află în voința Mea și ordinea Mea veșnică! Căci așa cum ți-am spus: această scenă a fost prevăzută în Mine din veci. De aceea ea s-a putut desfășura într-un mod absolut natural!

Părinții mei naturali M-au așteptat, ca și ceilalți, la hanul de care am mai vorbit, știind că n-avem cum să ne pierdem. Dar pentru că tatăl Meu adoptiv Iosif avea de luat de la un fierar din Damasc o serie de unelte, iar mama Mea naturală a trebuit să-l însoțească și, bănuind că s-ar putea să mai întârzie, au rugat mai multe rude și nazariteni cunoscuți ca, în cazul când el și Maria se întorc prea târziu, să mă ia cu ei până la prima stație, ca ei să nu mai fie nevoiți să vină până la Ierusalim, care nu se afla în drumul lor.

Așa a fost aranjat și așa s-a făcut. Părinții mei au întârziat cam mult și când au ajuns la stația respectivă au întâlnit o mulțime de nazariteni cunoscuți sau rude, dar Eu nu eram cu ei. Atunci și-au închipuit că am plecat mai devreme cu alți însoțitori până la hanul următor - ceea ce nu i-a îngrijorat deloc, așa că au pornit liniștiți la drum și au ajuns la hanul cu pricina abia după miezul nopții. Dar Eu nu eram nici acolo!

Dis-de-dimineață ei s-au sculat și au pornit-o din nou la drum, la un han situat la o distanță considerabilă; dar și acolo au constatat că nu era nici urmă de Mine! Atunci au hotărât să se întoarcă aici și acum au sosit deja la hanul nostru, unde s-au interesat și au aflat de Mine, așa că în curând vor apare aici să mă dojenească!

Judecătorul roman a spus: Nici pomeneală de dojană, eu am să mă opun categoric!

Eu am spus: Ei, lasă, vei vedea că totul o să se întâmple exact așa cum a prezis profetul, Eu le voi spune atunci părerea Mea, care va fi benefică pentru ei, ca oameni!

Preotul Superior a vrut atunci să mai spună câteva cuvinte, dar judecătorul roman și Simon al nostru n-au mai admis și au declarat încă o dată ședința închisă.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !