Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Taina dezvaluita a celor trei zile petrecute de Iisus la templu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.3.2018, 09:04    Post subject: Capitolul 32 Reply with quote

Capitolul 32
Întâlnirea lui Iisus cu Iosif și Maria la Templu.
Întrebarea părinților și răspunsul Fiului,
Discuția amicală dintre judecătorul roman, Nicodim și părinții lui Iisus.
Palatul judecătorului roman.
Întoarcerea la Nazaret.

În acel moment părinții Mei au intrat în sala de discuții fiind conduși de un servitor de la Templu și s-au minunat găsindu-Mă în mijlocul unei societăți atât de distinse și de înțelepte.
Judecătorul i-a întrebat imediat dacă Eu sunt fiul lor.

Atunci părinții Mei au confirmat această cu o bucurie vizibilă. Dar Maria - nu atât ca să Mă dojenească, ci mai ales pentru că înalta asistență să nu o considere ca fiind lipsită de autoritate părintească, a spus - totuși cu cea mai dulce voce din lume: Dar bine, dragul meu copil, de ce ne-ai făcut una ca asta? De aproape trei zile te căutăm speriați!

Eu am spus: De ce-ați făcut-o? Eu v-am spus încă de acasă că trebuie să împlinesc aici voința tatălui Meu din cer!

Auzind răspunsul cei doi au tăcut notându-și cuvintele Mele în adâncul inimii.

Apoi judecătorul roman le-a explicat în mod detaliat ce fel de ființă sunt, câte am spus și ce am făcut, cum s-au minunat cu toții de înțelepciunea Mea și puterea cuvintelor Mele, ca și de forța inimaginabilă a voinței Mele și cum el, ca reprezentant al puterii romane la Ierusalim, M-a îndrăgit pentru toate aceste cuvinte și i-a felicitat pe ei ca părinți ai Mei.

Drept care, în special Iosif, a mulțumit cu multă recunoștință și s-a oferit să-i fie tâmplar și arhitect, de aceea foarte curând judecătorul roman l-a pus să înalțe construcții însemnate atât în Ierusalim cât și în împrejurimi, ba chiar l-a rugat să-i facă un tron nou pentru judecător, după model roman, așa că, Iosif a câștigat foarte mulți bani.

Și Simon cel bogat din Betania i-a asigurat de toată prietenia lui, apoi ne-am ridicat cu toții pregătindu-ne de plecare.

Atunci și slujitorii Templului s-au ridicat și, după ce au făcut o plecăciune adâncă în fața romanului, s-au retras cu toții, cu excepția lui Nicodim, Acesta ne-a însoțit cu multă amabilitate până la marele palat al judecătorului roman, care a ținut neapărat să ne fie gazdă pentru noaptea următoare. Eu i-am binecuvântat soția și pe toți copiii lui, după care el mi-a spus:

(Judecătorul roman:) Abia acum casa mea este binecuvântată și cinstită; pentru că Domnul domnilor, Regele regilor și Împăratul împăraților m-a vizitat și ne-a binecuvântat!

Părinții Mei au fost foarte impresionați de această situație și n-au uitat niciodată acest moment.

Apoi am fost conduși în sala de mese, unde ne așteptau mâncăruri extraordinare care au fost foarte bine venite, mai ales pentru părinții Mei, care erau obosiți și flămânzi.

La masa care a fost luată în tihnă, Maria a trebuit să povestească judecătorului roman o serie de lucruri despre zămislirea, nașterea și copilăria Mea, iar acesta s-a minunat și s-a entuziasmat, strigând din când în când:

Cum slujitorii Templului cunosc toate acestea - și totuși nu cred!?

După masă am plecat să ne odihnim, iar a doua zi judecătorul ne-a procurat un mijloc de transport foarte confortabil până la Nazaret și i-a dat lui Iosif o sumă însemnată de bani pentru drum, iar Simon ne-a însoțit până în Galileea, unde el avea de rezolvat o problemă personală.

După aceasta, până la vârsta de treizeci de ani, Eu n-am mai lăsat să se întrevadă nimic din divinitatea Mea, lucru care, de altfel, este cunoscut. Cu aceasta ia sfârșit singura relatare adevărată și corectă despre cele trei zile petrecute de Mine la Templu, Binecuvântat să fie cel care o crede și nu se mânie! Cine o primește cu o credință de nezdruncinat în inima sa, acela va avea parte doar de binefaceri! Amin. Atâta spun Eu, Domnul Iisus CRISTOS. Amin, amin, amin.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !