Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 04:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.3.2018, 08:15    Post subject: Capitolul 179 - Kisehel pune la încercare pretinsa divinitate a lui Lameh, care este redus la smerenie. Reply with quote

Capitolul 179
Kisehel pune la încercare pretinsa divinitate a lui Lameh, care este redus la smerenie.
(25octombrie 1842)

1. După acest miracol, Kisehel s-a întors către Lameh și l-a întrebat: „Lameh, tu, care pretinzi că ești nu doar un rege, ci și un Dumnezeu pe pământ, spune-mi: știu că ai ucis mii de oameni în maniera cea mai crudă cu putință. Ai ridicat însă vreodată pe cineva din morți, în virtutea divinității tale?

2. Știm cu toții foarte bine că ți-ai regretat de multe ori propriile fapte.

3. De pildă, ți-ar fi plăcut să-ți readuci la viață frații pe care i-ai măcelărit, precum și pe alți câțiva, dar cu toată pretinsa ta divinitate, nu ai reușit niciodată.

4. Haide, spune-ne, de ce nu ai reușit acest lucru, de vreme ce ai fost atât de convins că erai un Dumnezeu atotputernic?

5. Oare nu ai vrut să faci acest lucru, sau nu ai putut? Sau poate ai considerat sub demnitatea ta divină să faci așa ceva?”

6. Plin de orgoliu, Lameh i-a răspuns: „Da, am considerat sub demnitatea mea să fac așa ceva. De aceea, nu mi-am propus niciodată acest lucru”.

7. Kisehel a insistat însă: „Bine, atunci spune-ne ce fapte consideri tu că țin de demnitatea unei divinități”.

8. Lameh i-a replicat însă cu mânie: „Chiar sunt obligat să îți răspund la fiecare întrebare?”

9. Kisehel i-a răspuns cu asprime: „Da, ești obligat să îmi răspunzi la fiecare întrebare, în caz contrar, vei primi de sus o lovitură de bici. Haide, răspunde la ceea ce te-am întrebat”.

10. Citind pe fața lui Kisehel că nu glumește, Lameh s-a grăbit să răspundă la întrebare:

11. „De vreme ce tot trebuie să răspund, îți pot spune că unicul lucru pe care îl consider de demnitatea unei divinități este să creeze lumi, numai pentru a le distruge apoi.

12. Orice altă acțiune este comparabilă cu opera unui țânțar și poate foarte bine să fie realizată de spiritele din subordinea ta.

13. De pildă, răzbunarea și judecata sunt demne de un Dumnezeu, în timp ce iubirea, compasiunea, răbdarea, iertarea și celelalte slăbiciuni de acest fel sunt trăsături ale ființelor comune”.

14. Kisehel și-a continuat interogatoriul: „Bine, îți voi accepta deocamdată răspunsul; dar trebuie să-mi demonstrezi că ești un Dumnezeu atotputernic.

15. Căci îmi este greu să cred că nu ai ridicat din morți numai pentru că nu ai dorit acest lucru; pentru atotputerea unui Dumnezeu nimic nu este imposibil!

16. Afirmi deci că ai putea trezi morții la viață, la simpla ta dorință?

17. Bine, te provoc să faci chiar acum acest lucru, ca să ne convingi de divinitatea ta. Căci noi nu îți recunoaștem divinitatea numai ca urmare a crimelor și distrugerilor tale, de vreme ce și fiarele din pădure pot face acest lucru.

18. Iată, ai în față foarte multe femei și toți servitorii tăi. Ucide pe cineva, iar apoi trezește-l din nou la viață, și poți fi convins că îți vom recunoaște divinitatea și te vom adora inclusiv noi, cu toată smerenia, ca unic Dumnezeu al cerului și al pământului.

19. Haide, nu te mai gândi, ci dovedește-ne chiar acum marea ta putere!”

20. De data aceasta, Lameh nu a mai știut ce să spună, și cu atât mai puțin ce să facă.

21. Dar Kisehel i-a spus pe tonul cel mai serios cu putință: „Ascultă, Lameh, dacă nu faci imediat dovada divinității tale, așa cum ți-am cerut, te voi forța lipindu-ți torțe aprinse pe spinare să sapi cu propriile tale mâini regale groapa cu fecale și să cureți personal tăblița pe care o cunoști atât de bine, pe care ai scris numele lui Iehova numai pentru a-l pângări cu murdărie, pentru a-l blestema și a-l arunca în groapa cu gunoaie! După ce o vei curăța cu mânuțele tale, îți vei primi adevărata penitentă, care constă în a adora tăblița respectivă și a te închina în fața Numelui sfânt toată viața ta!”

22. Auzind aceste cuvinte, Lameh s-a umplut de furie, căci știa foarte bine cât valora așa-zisa lui atotputere și ce era capabil să facă.

23. Incapabil să găsească vreo soluție, el a recunoscut - plin de mânie - că divinitatea lui era un fel de titlu de noblețe și nu acoperea nici o realitate.

24. Atunci, Kisehel i-a spus: „În acest caz, de ce ai spurcat în felul acesta numele adevăratului Dumnezeu? Vorbește, sau te voi sili pe loc să îți îndeplinești pedeapsa amintită mai devreme!”

25. Lameh aproape că și-a pierdut mințile de furie, dar a preferat să păstreze tăcerea.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !