Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 20:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.3.2018, 06:04    Post subject: Capitolul 181 - Dialogul dintre Kisehel și lăudărosul Lameh. Lameh este silit să stea singur timp de trei zile în focul de execuție din afara orașului. Reply with quote

Capitolul 181
Dialogul dintre Kisehel și lăudărosul Lameh. Lameh este silit să stea singur timp de trei zile în focul de execuție din afara orașului.
(27 octombrie 1842)

1. Kisehel a răspuns pe loc discursului regal al lui Lameh: „Ascultă, Lameh, în calitatea ta de rege, ai dreptate să ne ceri așa ceva. Ce ți-am putea cere însă noi, în calitatea noastră de mesageri ai atotputernicului Dumnezeu, lucru pe care ți l-am dovedit din plin prin faptele noastre?

2. Cum crezi că se poate împăca faptul că tu, marele rege, ne numești pe noi animale coborâte din munți, cu misiunea noastră divină, ca să nu mai vorbim de toate obstacolele pe care le-ai ridicat în calea noastră, de tratamentul pe care ni l-ai aplicat de la bun început, deși știai foarte bine cum stau lucrurile? - Haide, să auzim ce explicații regale ne poți oferi în această privință!

3. Dacă poți justifica acest comportament nedemn, îți promit că îmi voi retrage cuvintele și îmi voi cere scuze pentru tot răul pe care ți l-am făcut; poți fi convins de acest lucru.

4. Vai ție însă dacă nu îți poți justifica faptele! Căci ai apelat - întru apărarea ta - la Dumnezeu, da, la acel Dumnezeu pe care L-ai blestemat prin cuvintele și faptele tale, devenind astfel cel mai mare blasfemiator care a existat vreodată în ordinea Sa divină. Pentru a ne condamna pe noi, cei integrați în această ordine divină, tu ai apelat chiar la sfințenia de neatins a Divinității, pe care ai spurcat-o în fel și chip până acum!

5. De aceea, ai grijă cum îți formulezi apărarea, căci altminteri va fi vai de capul tău!

6. Dacă nu vei reuși să aduci argumente pertinente, vei primi prima lovitură a biciului divin! Vorbește, deci! Amin”.

7. Lameh i-a răspuns cu obrăznicie lui Kisehel, spunându-i: „Crezi cumva că Lameh se teme de cuvintele tale, de acel ,Vai ție'? Niciodată!

8. Regele Lameh nu se va compromite oferindu-ți ție justificarea cuvintelor sale, căci el nu se teme nici de moarte, nici de Dumnezeu - dar cel mai puțin se teme de tine, chiar dacă ai fi înzestrat cu o putere de o mie de ori mai mare decât aceea pe care ai primit-o ca emisar al lui Iehova!

9. Dacă dorești să mă biciuiești cu torțe aprinse, nu ai decât! Poți să o faci până când voi muri! Îmi poți lua viața, dar nu și voința liberă de care dispun atât timp cât sunt viu. Îți jur acest lucru pe onoarea mea regală!

10. Oricât m-ai chinui cu dureri temporare sau eterne, nu îmi vei slăbi niciodată voința, ci doar îmi vei hrăni astfel mânia, în timp ce voința mea va rămâne la fel de neclintită ca acum. Vei constata astfel că voința Dumnezeului tău mai poate fi înfrântă, dar voința lui Lameh nu!

11. Nu ai decât să mă arunci în groapa cu șerpi sau într-un cazan cu metal fierbinte, căci nu vei obține altceva de la mine decât blesteme, deopotrivă pentru tine și pentru Dumnezeul tău! Unica manieră în care mă poți supune este să mă distrugi complet, căci dacă nu voi mai exista, încăpățânarea voinței mele va dispărea și ea odată cu mine.

12. De altfel, trebuie să-ți spun că Lameh dispune și el de anumite puteri mai presus de fire, chiar dacă până acum nu s-a folosit încă de ele, așa cum te-ai folosit tu de puterile tale supranaturale. Nu mi-am propus să mă folosesc de aceste puteri tocmai pentru a-ți demonstra în ce constă adevărata divinitate - legată exclusiv de puterea voinței mele!

13. De aceea, te sfătuiesc să părăsești în trei zile orașul meu regal! În caz contrar, îți vei primi răsplata meritată!

14. Deși ai îndrăznit să îmi spui mie, regelui: ,Vai ție!', din considerație pentru tine nu m-am grăbit să îți acord pedeapsa cuvenită, conștient că nu ești familiarizat cu legile acestui ținut, și deci nu meriți pentru început decât un simplu avertisment, în plus, mi-am amintit că sunteți și voi, la fel ca și mine sau poporul meu, copiii lui Adam, și că vă aflați pentru prima oară în vizită la noi. De aceea, deși sunteți atât de nemanierați, m-am decis să vă cruț, deocamdată.

15. Văzând însă că - în încăpățânarea ta de catâr - continui să insiști să mă transformi pe mine, regele, într-un sclav al mofturilor tale, îți adresez și eu un: ,Vai ție!', dacă nu vei părăsi orașul meu regal în următoarele trei zile, așa cum te-am avertizat!

16. Haide, pleacă de aici! Lameh nu îți va mai răspunde la nici o întrebare, iar dacă nu vei asculta, va găsi mijloacele cele mai potrivite pentru a pedepsi un blasfemiator ca tine în maniera cea mai dureroasă cu putință.

17. Înțelege bine ce îți spun și pleacă!”

18. Kisehel i-a răspuns: „Bine, fie cum spui! Ascultați-mă voi, femei și fete, precum și voi, gărzi de corp ale lui Lameh și toți cei care ne-ați urmat până aici! Veți părăsi împreună cu noi acest loc. Singur Lameh va rămâne aici timp de trei zile, pentru a simți pe pielea lui efectul biciului divin!

19. Sper ca după acest interval de timp să fim mai bine primiți de el! Așa să fie!”

20. Și toți cei de față au plecat către oraș, însoțindu-i veseli pe cei trei mesageri. Nu-mai Lameh a rămas, incapabil să se miște din loc. Cât despre locuitorii orașului, acestora li s-a interzis cu desăvârșire ca timp de trei zile să se apropie de locul cu pricina.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !