Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.3.2018, 06:09    Post subject: Capitolul 182 - Kisehel, Sethlahem și Joram îi vizitează pe cei patru frați bolnavi. Spiritul lui Abel îl învață pe Kisehel importanța virtuții răbdării. Vindecarea celor patru bolnavi. Reply with quote

Capitolul 182
Kisehel, Sethlahem și Joram îi vizitează pe cei patru frați bolnavi. Spiritul lui Abel îl învață pe Kisehel importanța virtuții răbdării. Vindecarea celor patru bolnavi.
(28 octombrie 1842)

1. În timpul celor trei zile libere, cei trei mesageri i-au vizitat pe ceilalți patru frați ai lor, care zăceau bolnavi într-un han, căci spiritul lui Abel îi pedepsise ușor pentru greșeala de a se fi lăsat atrași de femeile de moravuri ușoare ale lui Lameh.

2. Cei trei știau că este voința Mea ca frații lor să primească această pedeapsă ușoară, dar nu știau cine a fost acela care le-a aplicat-o.

3. Kisehel Mi s-a adresat în această chestiune, iar Eu i-am trezit vederea interioară, permițându-i să vadă spiritul lui Abel. Prosternându-se în fața acestuia, Kisehel l-a întrebat: „Frate din ceruri, cât timp îi vei mai ține pe sărmanii mei frați sub această pedeapsă?”

4. Abel i-a răspuns: „Până când spectrul cărnii va dispărea din inimile lor.

5. Iată cum arată inimile lor deschise. Poți vedea cu ușurință că în camerele în care ar trebui să existe numai iubirea pentru Dumnezeu se lăfăiesc prostituatele goale, cu forme unduioase, privite cu lăcomie de ochii spirituali ai fraților voștri.

6. Aceste imagini trebuie distruse; abia atunci voi ridica biciul meu de pe umerii lor.

7. De aceea, poți să îi mustri cu severitate, arătându-le unde greșesc, dar fără a menționa numele meu”.

8. În continuare, Kisehel a întrebat spiritul lui Abel: „Ascultă, frate mult iubit din ceruri! Ce speranțe crezi că mai există pentru Lameh? După părerea mea, el nu va renunța niciodată la împietrirea inimii sale. Și chiar dacă ar face-o, nu crezi că această schimbare ar fi doar una de fațadă, și nu adevărata transformare spirituală cerută sufletului?”

9. Dar Abel i-a spus lui Kisehel: „Dragă frate! Nu te mai gândi la finalul poveștii, ci acționează conform voinței lui Dumnezeu, pe care o cunoști foarte bine, și te asigur că totul va merge ca pe roate, iar lucrurile vor cunoaște deznodământul firesc.

10. Mai presus de toate, tu ai nevoie să-ți cultivi virtutea răbdării; atunci când vei dispune pe deplin de această virtute, totul va deveni extrem de ușor pentru tine.

11. De aceea, nu te mai gândi la trucurile lui Lameh, ci limitează-te să îndeplinești strict voința Domnului, la fel ca și până acum. Te asigur că aceasta este calea cea mai scurtă către iubirea și justiția divină.

12. Nu ar trebui să-ți pese dacă Lameh se hotărăște să își schimbe inima astăzi, mâine sau peste câțiva ani, - căci aceste lucruri țin de puterea Domnului. Căile Lui sunt insondabile, iar sfaturile Lui imposibil de înțeles până în implicațiile lor ultime.

13. Noi știm însă foarte bine că acționăm corect numai atunci când respectăm voința Lui divină și când îl iubim pe El mai presus de orice, ca pe un Tată preasfânt și preaplin de iubire.

14. De aceea, nu te mai gândi la finalitatea misiunii primite și acționează în conformitate cu voința lui Dumnezeu, lăsând restul în mâinile Lui atotputernice. Dacă vei proceda astfel, poți să fii convins că lucrurile vor avea o finalitate fericită.

15. Ia exemplu de la mine! Crezi că mie îmi pasă când se vor vindeca cei patru frați ai tăi? Nicidecum! Căci iubirea mea pentru ei este convinsă anticipat că înțelepciunea infinită a Tatălui preasfânt nu a ales pentru ei un remediu ineficient. 16. Sarcina mea nu constă în altceva decât în punerea în aplicare a remediului indicat, cu toată rigoarea. Restul stă în mâinile Tatălui.

17. După cum vezi, avem cu toții nevoie de răbdare, mai presus de orice. Cel care deține în inima sa această virtute vede întotdeauna fructele acțiunilor sale, în timp ce cel nerăbdător distruge de multe ori într-o singură clipă ceea ce a construit în zece ani.

18. Dacă o mamă vede iubirea copiilor ei pentru ceea ce este frumos și sublim, dar inima ei devine prea nerăbdătoare, și chiar enervată că aceștia nu înțeleg încă lucrul către care inima lor s-a îndreptat deja cu ardoare (întrucât mințile lor nu s-au dezvoltat pe deplin), - spune-mi, ce se va alege de dezvoltarea interioară a sufletelor acestor copii? Dar de spiritul lor?

19. La rândul lor, copiii se vor enerva, și chiar își vor disprețui mama în sinea lor, considerând-o neînțelegătoare și respingând-o în inimile lor.

20. Pentru dezvoltarea interioară a copiilor ei o mamă are nevoie mai presus de orice de răbdare; fără aceasta, ea nu va crește decât niște sclavi și niște servitori, nu niște oameni liberi și nobili. Gândește-te atunci de câtă răbdare trebuie să dăm dovadă noi, cei aleși de Tatăl ceresc să fim niște indicatoare ale drumului corect, pentru a nu deveni (din cauza nerăbdării noastre) niște obstacole în calea celor pe care ar trebui să-i ghidăm, îndepărtându-i astfel de scopul cel nobil și viu.

21. La fel și tu, dragul meu frate, urmărește să ai mai multă răbdare în misiunea pe care ai primit-o, și nu te mai comporta precum mama cea oarbă, care preferă să își vadă copiii spărgând pietre decât admirând lucrurile frumoase care le desfată inimile, trezindu-le. În acest fel, te asigur că munca ta va fi încununată de succes.

22. Primește așadar binecuvântarea inimii mele, în numele Tatălui preasfânt. Amin”.

23. După care Abel a devenit din nou invizibil, în timp ce Kisehel și-a gravat adânc cuvintele sale în inimă, împărtășindu-le inclusiv fraților lui, fără a le spune însă de la cine le-a primit.

24. Și cu toții s-au bucurat și M-au slăvit în inimile lor. Foarte curând, inclusiv cei patru s-au simțit mai bine, căci au ascultat cuvintele lui Kisehel, curățindu-și inimile de imaginile desfrânate și redobândind astfel grația Mea. În scurt timp, toți cei șapte frați au părăsit hanul.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !