Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 05:14
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.3.2018, 06:24    Post subject: Capitolul 184 - Recunoștința exprimată de gură și recunoștința inimii. Lameh cel recent convertit dorește să curețe tăblița din piatră. Reply with quote

Capitolul 184
Recunoștința exprimată de gură și recunoștința inimii. Lameh cel recent convertit dorește să curețe tăblița din piatră.
(2 noiembrie 1842)

1. După ce și-a potolit pe deplin foamea, Lameh s-a ridicat și i-a spus lui Kisehel: „Atotputernice mesager al marelui Dumnezeu! Iată, mi-am potolit foamea cu mâncarea binecuvântată de El. Întreaga mea ființă este copleșită de recunoștință față de Cel care mi-a binecuvântat mâncarea și care a ridicat de la mine imensul păcat în fața Lui, a voastră, a oamenilor și a întregului pământ.

2. Din păcate, îmi lipsesc cuvintele pentru a exprima așa cum trebuie această recunoștință atât de mare în ceea ce mă privește, deși pentru Dumnezeu și pentru grația Lui ea pare cu siguranță minoră.

3. De aceea, te rog, învață-mă cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce simt acum cu atâta putere, căci bănuiesc că acest sentiment va continua să se amplifice în viitor.

4. O, dragă prietene al Celui Preaînalt, coboară-ți privirea asupra celui nevrednic și împlinește-i această dorință!”

5. Kisehel i-a răspuns: „Frate Lameh, te asigur că îți faci griji de pomană, căci în fața lui Dumnezeu aceste lucruri nu contează deloc. Crede-mă, Domnul, Tatăl nostru preasfânt, nu se lasă sedus de cuvinte, ci privește întotdeauna în inimile noastre.

6. Recunoștința pe care o simți acum ca o flacără care încearcă să-ți consume inima - aceasta este singura care este pe placul Tatălui. De aceea, cultivă continuu această stare, iar Tatăl va accepta întotdeauna ofranda ta.

7. Ascultă-mă: când un om primește o mare grație din partea Tatălui, el îi mulțumește cu inima plină de ardoare și iubire, păstrând această atitudine pură și autentică până când își epuizează forța cuvintelor. În realitate, acestea nu exprimă decât satisfacția pentru bunătatea care s-a revărsat asupra lui.

8. După această manifestare a recunoștinței, inima se ușurează și devine mai calmă, dar se pune întrebarea dacă nu cumva focul inițial al iubirii s-a cam răcit, inima considerând că și-a făcut datoria prin cuvintele sale de recunoștință și uitând să își perpetueze această stare.

9. Cam așa stau lucrurile, dragă frate Lameh! Amândoi avem copii și știm ce înseamnă să fii părinte.

10. Personal, am descoperit că atunci când copiii mei îmi mulțumesc verbal pentru ceea ce fac pentru ei, păstrează cel mai puțin starea de recunoștință. În schimb, cei care păstrează tăcerea atunci când le fac un dar, ar fi oricând gata să intre și în foc pentru mine, atât de mare este recunoștința din inimile lor.

11. Deși nu aud decât rareori cuvinte de recunoștință din gura lor, am văzut în schimb nenumărate lacrimi de mulțumire, bucurie și adorație în ochii lor, - și crede-mă, frate Lameh, prefer de o mie de ori aceste lacrimi tăcute în fața celor mai frumoase cuvinte ale altor copii ai mei, mai superficiali. Da, prețuiesc aceste lacrimi mai mult decât întreaga lume la un loc!

12. Căci copilul care se grăbește să îmi mulțumească în cuvinte scapă repede de sentimentul de recunoștință față de mine, pe când celălalt, care îmi mulțumește în tăcere, își păstrează de-a pururi recunoștința în inima sa.

13. Același principiu se aplică și în cazul lui Dumnezeu, care nu privește decât în inima omului. Pentru El, recunoștința durabilă a inimii înseamnă infinit mai mult decât cea trecătoare, exprimată în cuvinte, care golește inima de focul iubirii.

14. Așadar, mulțumește-i întotdeauna Domnului așa cum o faci acum, iar recunoștința ta va fi primită așa cum se cuvine, căci Dumnezeu se va bucura de inima ta plină de fervoare.

15. Cultivă în permanență acest sentiment, iar Tatăl preasfânt își va găsi veșnic plăcerea în tine, căci El revarsă o mie de grații asupra celui care își perpetuează recunoștința în inima sa, dar nu se uită la cel care se mulțumește să o exprime în câteva cuvinte, după care uită cu totul de ea.

16. Cumpănește la aceste cuvinte, acum, că ți-ai întors inima către Dumnezeu, căci de aceea ne aflăm aici, ca să te ajutăm prin toate puterile noastre să descoperi calea cea bună! De aceea, nu ezita să ne mărturisești toate dorințele tale. Amin”.

17. Emoționat la culme, Lameh a sărit în sus de bucurie și i-a spus lui Kisehel: „O, prietene întru Dumnezeu, Creatorul atotputernic al cerului și al pământului! Frate slăvit de pe înălțimile sacre, sălaș permanent al Domnului atotputernic, acceptă mai întâi de toate lacrimile mele, ca mărturie a recunoștinței veșnice pe care ți-o port pentru învățătura ta sublimă și plină de înțelepciune. Căci recunosc în fiecare cuvânt al tău adevărul și sfințenia. Da, nu există decât o singură manieră de a-ți exprima recunoștința și adorația, în toată plenitudinea adevărului, iar aceasta este eternă! De acum înainte, nu voi mai renunța niciodată la acest sentiment!

18. În ceea ce privește dorințele mele, nu am decât una singură. Există o amintire care continuă să mă tulbure, iar aceasta se referă la tăblița din piatră de care mi-am bătut joc cu atâta cruzime. Îngăduie-mi să sap cu propriile mele mâini, să o curăț, iar apoi să o venerez, dacă mai sunt demn de un asemenea lucru”.

19. Kisehel i-a răspuns: „Iată, servitorii tăi au pregătit deja uneltele necesare.

20. Este suficient că ai săvârșit această acțiune în inima ta, restul îl vor face servitorii tăi. Noi avem lucruri mai importante de făcut. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !