Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.4.2024, 11:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.3.2018, 06:32    Post subject: Capitolul 186 - Sarcina pe, care i-o dă Kisehel lui Lameh: aceea de a construi un templu în care sa fie depozitată prețioasa tăbliță sacră. Reply with quote

Capitolul 186
Sarcina pe, care i-o dă Kisehel lui Lameh: aceea de a construi un templu în care sa fie depozitată prețioasa tăbliță sacră.
(7 noiembrie 1842)

1. După scoaterea la lumină a prețioasei tăblițe și după ce toată lumea a adorat Numele cel sacru, Kisehel a luat tăblița, a strâns-o la piept, și a rostit următoarele cuvinte, ca și cum s-ar fi adresat tăbliței:

2. „O, Nume sacru, prim cuvânt rostit de gura lui Dumnezeu, care ai existat înainte de apariția vreunei alte ființe gânditoare, conștiente de sine, în afara lui Dumnezeu, - Tu, care ești Cauza Primă a tuturor ființelor care au umplut infinitatea, o, Cuvânt Divin, cât de blând strălucești Tu în fața mea!

3. Cât de simple sunt simbolurile tale, deși nu au nici început, nici sfârșit.

4. Da, este firesc să fie așa, căci nici Dumnezeu nu are un început sau un sfârșit.

5. El este - și va rămâne de-a pururi - un Dumnezeu infinit. De aceea, acest desen reprezintă pentru noi imaginea corectă a Numelui cel sacru, motiv pentru care va rămâne pentru totdeauna un motiv de slavă și adorație, în amintirea Celui pe care îl simbolizează”.

6. După care, Kisehel s-a întors către Lameh și i-a spus, profund mișcat: „Lameh, privește această nestemată sfântă; de acum înainte, ai datoria să o consideri emblema sacră a inimii tale, a țării tale și a poporului tău!

7. În acest loc vei construi o casă înzestrată cu cinci ferestre, apoi cu șapte, și în sfârșit cu zece, precum și cu trei intrări: una cu fața către apus, alta cu fața către miazăzi și cea de-a treia cu fața către miazănoapte.

8. În ceea ce privește zidul orientat către răsărit, aici vei construi ferestrele, pe trei rânduri: cinci dintre ele pe rândul de sus, șapte pe rândul de mijloc și zece pe rândul de jos. Casa va fi perfect rotundă și va avea unsprezece măsuri în înălțime. Diametrul ei va fi egal cu înălțimea.

9. Vei acoperi pereții interiori cu aur și pietre prețioase. Acoperișul va fi o jumătate de sferă și va fi poleit atât în interior cât și în exterior cu aur și pietre prețioase. Deasupra acoperișului vei construi trei sfere, fiecare cu o înălțime de trei măsuri, amplasate una deasupra celeilalte și poleite cu aur.

10. În centrul casei, care nu va avea etaje, vei înălța un altar alcătuit numai din rubine și diamante, și vei fixa aici, în poziția cuvenită, această tăbliță.

11. După construirea acestui templu, conform indicațiilor mele, vei curăța locul în jur pe o mare distanță și nu vei mai permite alte construcții în vecinătatea lui; căci templul trebuie să rămână sfânt.

12. În zilele de Sabat, porțile templului trebuie să rămână deschise pe parcursul întregii zile. În schimb, în zilele lucrătoare ele vor trebui să stea închise.

13. Nici un bărbat nu trebuie să intre în templu cu capul neacoperit și nici o femeie cu fața descoperită.

14. Toți cei care vor intra în acest templu cu inima curată, slăvindu-L aici pe Dumnezeu, vor primi o mare putere.

15. În schimb, cei care vor blasfemia aici își vor găsi judecata, fie în el, fie în imediata lui apropiere; din acest motiv, templul va trebui înconjurat cu un zid cu o înălțime de trei măsuri, în care va exista o singură poartă masivă.

16. Zidul exterior al templului va trebui să fie zugrăvit până la o înălțime de patru măsuri, la bază în roșu, la mijloc în verde, iar în partea de sus în alb.

17. Aceste trei culori le vor aminti celor care vor pătrunde în templu că nu se pot apropia de Dumnezeu decât prin iubirea inimilor lor (simbolizată de culoarea roșu), și nu pot păstra această apropiere decât prin credință și loialitate - răsplata vie a iubirii pure (simbolizată de culoarea verde). Cei care se vor menține fermi în credința și loialitatea lor față de Dumnezeu vor beneficia și de următoarea răsplată (simbolizată de culoarea alb), care se referă la vitalitatea înnăscută a credinței, căci albul este lumina spiritului care se naște din flacăra vie a iubirii de Dumnezeu din inimă.

18. Acum, dragă frate Lameh, știi ce ai de făcut. Mai am o singură indicație în legătură cu templul: la construcția lui nu trebuie să contribuie nici un om care se simte forțat să muncească, ci numai cei care doresc să participe din iubire pură! Căci numai constructorii plini de iubire vor fi binecuvântați prin munca lor; cei care vor munci forțați își vor găsi astfel moartea! De aceea, respectă acest principiu.

19. Trimite chiar în această zi mesageri în toate direcțiile, pentru ca oamenii să afle, iar construcția templului să poată începe chiar mâine.

20. În timpul acestei nopți, mlaștinile din zonă vor dispărea, iar pământul va deveni ferm, căci aceasta este voința Domnului.

21. Haide, dragă frate Lameh, să trimitem mesagerii de care vorbeam. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !