Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 05:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.3.2018, 06:41    Post subject: Capitolul 188 - Kisehel îl învață pe Lameh cum trebuie prelucrat aurul brut. Este chemat Thubalkain. Reply with quote

Capitolul 188
Kisehel îl învață pe Lameh cum trebuie prelucrat aurul brut. Este chemat Thubalkain.
(9 noiembrie 1842)

1. După plecarea mesagerilor în vederea angajării de lucrători, pe la orele cinci după-amiaza (conform cronologiei de astăzi), Kisehel s-a întors către Lameh și i-a spus:

2. „Ascultă, Lameh, în acest loc se află mii de tone de aur din cel mai pur! Acesta este cel mai prețios metal de pe pământ, dar în această formă, amestecat cu pământ, nu valorează nimic.

3. De aceea, el trebuie mai întâi purificat de un aurar, prin puterea focului. Când ajunge să curgă, el poate fi prelucrat cu ușurință, fiind bătut cu ciocanul pe o nicovală grea până când capătă forma unei plăci.

4. De aceea, vei avea nevoie de un aurar priceput.

5. Dacă ai un asemenea meșter, cheamă-l aici, iar noi îl vom instrui cum trebuie prelucrat acest minereu”.

6. Plăcut impresionat de aceste informații, Lameh i-a răspuns pe loc: „Ascultă, prietene bun, problema poate fi cu ușurință rezolvată.

7. Fiul meu, Thubalkain, care a fost o vreme căsătorit cu sora lui, Naeme, este un meșter priceput în prelucrarea metalelor și știe cum poate fi extras minereul din pământ cu ajutorul focului și cum poate fi el prelucrat cu ajutorul ciocanelor grele, după cum poți vedea chiar din uneltele aici de față, pe care le-a confecționat el. Nu crezi că el ar fi omul cel mai potrivit pentru această sarcină? Cu atât mai mult cu cât dacă îl voi chema, va veni imediat.

8. Dacă ești de acord cu această propunere, spune-mi, iar voința ta va fi îndeplinită pe loc”.

9. Kisehel i-a răspuns lui Lameh: „Foarte bine, Thubalkain este cât se poate de potrivit. Spune-i să vină, dar adaugă că înainte de purificarea acestui metal, el și asistenții săi trebuie să se purifice ei înșiși.

10. Căci în structura fiului tău mai există destul nisip, mai mult chiar decât în structura acestui minereu prețios, dar încă nerafinat.

11. În plus, roagă-ți mesagerul să păstreze tăcerea în privința celor întâmplate aici. Acum treci la treabă. Amin”.

12. Lameh a privit în jur, dar nici un bărbat nu se mai afla prin preajmă, căci toți soldații săi plecaseră să îndeplinească sarcina anterioară. De aceea, Lameh i-a spus lui Kisehel, ușor stânjenit: „Marele meu prieten, totul ar fi perfect dacă mi-ai permite să mă întorc în oraș. Acolo voi găsi imediat un mesager căruia să-i dau această sarcină, căci aici nu mai există decât femei și nici o persoană de încredere, căreia să-i dăm o misiune de o asemenea importanță.

13. De aceea, spune-mi ce trebuie să fac, iar eu voi urma de îndată sfatul tău”.

14. Dar Kisehel i-a spus: „Ascultă, frate Lameh, nu știu dacă ai observat, dar și femeile au picioare! Alege trei dintre ele, căci nu ar fi potrivit să trimiți un singur mesager către fiul unui rege”.

15. Lameh a ales pe loc trei dintre cele mai descurcărețe femei, și le-a prezentat lui Kisehel și l-a întrebat dacă este de părere că ar putea face față acestei sarcini.

16. Kisehel a confirmat, iar cele trei femei au fost imediat trimise la Thubalkain. După plecarea lor, Kisehel i-a spus lui Lameh:

17. „Frate Lameh, dacă ți-e foame sau sete, trimitere pe fete să umple coșurile goale cu mâncare și băutură”.

18. Dar Lameh i-a răspuns: „Da, da, dragă prietene, dacă m-ai considera demn de a împărți masa cu mine, un biet păcătos, așa aș face.

19. Dacă nu mă consideri însă demn de această favoare, aș prefera să postesc, până când vei accepta”.

20. Kisehel i-a răspuns: „Ascultă, frate, nu au trecut nici trei zile de când Iehova a pășit printre noi, în forma vizibilă a unui om perfect. El a mâncat și a băut împreună cu noi, deși noi însemnăm mult mai puțin pentru el decât însemni tu acum pentru mine!

21. De vreme ce Iehova însuși a mâncat alături de noi, de ce ți-am refuza noi această favoare ție, în condițiile în care suntem cu toții frați, fiind descendenții aceluiași părinte Adam? De aceea, poruncește să fie adusă mâncare și băutură, și te asigur că vom împărtăși cu toții această masă, inclusiv femeile și fetele aici de față”.

22. Fericit la culme, Lameh a sărit în sus de bucurie, slăvindu-L pe Dumnezeu pentru imensa grație revărsată asupra lui, și le-a trimis pe loc pe femei să aducă cele mai bune alimente din hambarele lui.

23. Iar femeile i-au ascultat porunca cu cea mai mare plăcere.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !