Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 13:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 14.3.2018, 07:13    Post subject: Capitolul 199 - Apariția amăgitoare a falsei Naeme. Lameh și Thubalkain se zbat între tentație și îndoială. Reply with quote

Capitolul 199
Apariția amăgitoare a falsei Naeme. Lameh și Thubalkain se zbat între tentație și îndoială.
(25 noiembrie 1842)

1. Nu are rost să mai descriem imensa fericire care i-a cuprins pe tată și fiu auzind cuvintele lui Kisehel, căci ea va fi redată explicit în rândurile următoare. De aceea, ne vom întoarce atenția către o altă manifestare. Aceasta nu diferă prea mult de Pontius Pilat din așa-zisul Crez al Apostolilor; este vorba de o apariție imaterială, dar care își are rostul ei în ordinea lucrurilor. Despre ce manifestare este vorba? Răbdare, căci veți afla în curând!

2. Vă mai amintiți - desigur - de predicția făcută de Kisehel mai devreme, când l-a avertizat pe Thubalkain de tentațiile care vor urma și a căror menire este aceea de a purifica inima prin foc. La acest lucru se referă și manifestarea noastră.

3. Știți foarte bine ce fel de om era Lameh înainte de convertirea lui și al cui slujitor credincios a fost el. Atât timp cât dușmanul vieții nu crede cu convingere că victima lui s-ar putea îndepărta cu adevărat de el ca urmare a convertirii sale, el nu o ia prea în serios.

4. Dar dacă vede că devoțiunea slugii sale este pusă cu adevărat în pericol, el începe să se agite cu adevărat, luptând pentru ceea ce consideră a fi proprietatea sa.

5. Este exact ceea ce s-a întâmplat în cazul de față, la fel cum continuă să se întâmple și în zilele noastre cu toți cei care i-au cedat cu ceva.

6. De regulă, asemenea oameni par foarte virtuoși; ei nu au decât o singură slăbiciune, dar aceasta este atât de puternică încât la cea mai mică tentativă de eliminare a ei sunt dispuși să renunțe la toate virtuțile lor, gata să facă orice numai pentru a-și putea păstra viciul.

7. Dacă vi se pare că exagerez, nu aveți decât să zgândăriți aceste puncte slabe ale acestor falși oameni virtuoși și vă veți convinge - adeseori într-o manieră dureroasă - cât de puternice sunt ele.

8. Vă voi da un singur exemplu, ca să înțelegeți mai bine. Să ne imaginăm un om care și-a cucerit toate slăbiciunile, cu excepția uneia singure. Părându-i-se minoră, el o ignoră complet. Să spunem că nu este vorba decât de plăcerea de a face și de a primi vizite. Ce ar putea fi mai inocent decât asta?

9. Dacă examinăm însă mai îndeaproape acest punct slab, vom constata că el nu reprezintă altceva decât o frânghie puternică cu ajutorul căreia Satan continuă să îl țină în mrejele sale pe omul respectiv.

10. Atunci când se află în contact cu cineva, Satan îl supraveghează constant, veghind ca spiritul său să nu poată fi mântuit.

11. De îndată ce simte un pericol real, el trage cu putere de frânghie, punctul slab devine dintr-o dată foarte sensibil, iar omul se duce acolo unde îl trage frânghia, renunțând la toate virtuțile sale și ratând șansa pe care eram dispus să i-o ofer pentru mântuirea sufletului său. Cel mai trist este faptul că aceste puncte slabe sunt de multe ori păstrate inclusiv dincolo de mormânt!

12. Revenind la Lameh, acesta avea încă foarte multe asemenea puncte slabe, de care nu a considerat demn să se ocupe în momentul convertirii sale.

13. Atunci când iubirea lui față de Mine a crescut brusc, spiritul lui a încercat să se înalțe, trăgând astfel cu putere de frânghiile cu pricina și rupându-le. În acest fel, dușmanul vieții nu a mai avut de ce să se apuce pentru a-l trage înapoi. Ce era de făcut?

14. Principalele soluții ale adversarului Meu în asemenea cazuri sunt întotdeauna viclenia, iar dacă aceasta eșuează, forța!

15. Exact acest lucru s-a și întâmplat. Când Kisehel și cei doi s-au apropiat de ceilalți șase mesageri, ușa s-a deschis brusc și pe ea a intrat Naeme, frângându-și mâinile disperată, după care s-a recules și a rostit, printre suspine, următoarele cuvinte:

16. „Părinte Lameh, ai fost trădat! Am auzit pe înălțimile sacre de capcana care ți s-a întins!

17. De aceea, am Alergat să te avertizez, luptându-mă cu animalele sălbatice și cu oamenii munților numai pentru a ajunge la tine.

18. Se pare însă că am ajuns prea târziu, căci, după câte se pare, ai căzut deja victimă acestor vrăjitori veniți din munți!

19. Oare nu ți-ai dat până acum seama, în marea ta înțelepciune, că toate nenorocirile care s-au abătut asupra noastră au venit din munți? Cum se face atunci că ai căzut atât de ușor pradă acestei farse grotești?”

20. După care s-a întors și, văzându-l pe Thubalkain, a scos un țipăt de surpriză: „Thubalkain, fratele meu, soțul meu iubit! - Și tu ai căzut victimă acestei trădări? - Vai, acum totul este pierdut!

21. Ucideți-mă, ucideți-mă, ca să nu cad și eu victimă acestui complot îngrozitor!”

22. Cutremurat, Lameh și-a schimonosit fața, iar Thubalkain a strigat, cu pumnii încleștați: „Asemenea mesageri ai lui Iehova sunteți voi? O, demoni din iad! - Da, acum înțeleg! Ați complotat în munți să ne supuneți și ați găsi această cale, folosindu-vă de cunoașterea voastră demoniacă! - Nu, niciodată!

23. Îți mulțumesc, draga mea soție, pentru informațiile prețioase pe care ni le-ai adus! Te asigur că Thubalkain va ști să se opună de acum înainte acestui complot odios!”

24. Dar Lameh i-a șoptit lui Thubalkain: „Fiule, înainte să acționăm în vreun fel, îți propun să ascultăm mai întâi și partea opusă. De aceea, eu zic să te liniștești, căci cine știe dacă nu avem de-a face cu o nouă tentație.

25. Mă adresez vouă, mesagerilor, și vă conjur să vă spuneți punctul de vedere. Dezlegați această enigmă, sau voi renunța la convertirea mea și voi redeveni cel care am fost, adică regele nemilos, gata să combată orice complot la adresa lui și a curajoșilor săi supuși.

26. Haideți, vorbiți, sau blestemul meu va cădea cu putere asupra voastră! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !