Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 03:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.3.2018, 15:40    Post subject: Capitolul 203 - Zvonurile din oraș. Discursul plin de forță al lui Kisehel adresat lui Lameh și nuntașilor speriați. Reply with quote

Capitolul 203
Zvonurile din oraș. Discursul plin de forță al lui Kisehel adresat lui Lameh și nuntașilor speriați.
(3 decembrie 1842)

1. În timp ce discutau cu toții, plini de voie bună, despre căile lui Dumnezeu, iar mesagerii le povesteau gazdelor câteva din miracolele petrecute pe munții sacri, precum și felul în care Domnul pășise alături de ei, vorbindu-le despre nemurirea spiritului și despre viața eternă, care este sinonimă cu iubirea pentru Dumnezeu din inima omului, dinspre porțile palatului s-au auzit strigăte puternice. În curând, acestea au putut fi distinse. Se pare că strigau: „Blestemat fie Lameh, împreună cu toții cei care îl urmează!

2. Moartea și distrugerea să cadă asupra acestui palat, căci ne-a trădat în favoarea animalelor venite din munți!

3. De aceea, moarte lui! Mase uriașe de războinici înalți coboară din munți cu gândul să ne distrugă!

4. Dar înainte de aceasta, vom avea grijă să te pedepsim pe tine, mizerabile Lameh, pentru că ne-ai predat cu nerușinare acelor criminali!

5. Gărzile tale coborâte din munți nu-ți vor mai fi de nici un folos, căci te vom distruge împreună cu ele!”

6. După aceste blesteme, mulțimea de rebeli a pătruns în palatul lui Lameh, înarmată cu bâte și alte arme. În curând, din camerele palatului puteau fi auzite tropăituri, blesteme, înjurături și zgomote de mobilier răsturnat. Iar tumultul se apropia din ce în ce mai tare de sala în care se desfășurau festivitățile.

7. Auzind zgomotul infernal, Lameh și Thubalkain s-au speriat de moarte. La rândul lor, fetele și femeile, inclusiv noua soție a lui Thubalkain, au început să țipe.

8. Atunci, Kisehel i-a spus cu o voce puternică lui Lameh: „Frate Lameh, de ce tremuri ca și cum pumnalul ar fi fost deja înfipt în gâtul tău?

9. O, oameni fără minte! Tot nu v-ați convins încă de inutilitatea puterii voastre împotriva noastră? Nu au fost siliți soldații voștri, transformați în stâne de piatră, să își arunce armele și să îndeplinească poruncile noastre?

10. Cum se face că vă speriați de o mulțime agitată, după ce ați experimentat direct puterea divină dinlăuntrul nostru?

11. Haide, reculegeți-vă și înveseliți-vă iarăși! Lăsați-i pe rebeli să vină și nu vă speriați de ei până când nu veți vedea cu ochii voștri că ne-au învins. Atâta vreme cât așa ceva nu s-a petrecut încă, păstrați-vă calmul și credința în Dumnezeu, căci puterea Lui este mai mare decât cea a tuturor rebelilor orbi de pe acest pământ! - Gata, păstrați-vă calmul! Amin”.

12. Auzind aceste cuvinte, Lameh și-a mai revenit în simțiri și a spus:

13. „O, prieteni! Nu vă supărați pe mine pentru că m-am temut atât de tare în prezența voastră. Toate zgomotele acestea sunt înspăimântătoare, mai ales dacă asculți și amenințările pe care le proferează! Noi nu suntem decât niște copii sărmani din ținuturile de jos, care se sperie ușor în asemenea ocazii. De aceea, nu vă supărați pe noi. Lameh vă promite că nimic nu-l va mai speria de acum înainte, nici măcar moartea!

14. De acum și până la sfârșitul zilelor mele mă voi opune morții și voi lupta pentru slăvirea glorioasei Naeme”.

15. Kisehel i-a răspuns: „Frate, abia acum te recunosc ca atare, căci cuvintele tale îmi demonstrează că ai devenit un frate perfect. Văd însă că rebelii continuă să se apropie. De aceea, îți propun să ieși și să îi înfrunți singur, pentru ca victoria ta să fie deplină!

16. Te asigur că îi vei risipi fără probleme în toate direcțiile, precum niște găini speriate. Haide, du-te! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !