Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 23:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.3.2018, 16:14    Post subject: Capitolul 210 - Sosirea muncitorilor chemați pentru construirea templului. Viziunea lui Mura, constructorul-șef. Răsplătirea și numirea lui în calitate de șef al șantierului de către Lameh. Reply with quote

Capitolul 210
Sosirea muncitorilor chemați pentru construirea templului. Viziunea lui Mura, constructorul-șef. Răsplătirea și numirea lui în calitate de șef al șantierului de către Lameh.
(14 decembrie 1842)

1. Când cei 3.000 de lucrători au ajuns în locul în care se aflau Lameh și cei șapte mesageri veniți din munți, Lameh le-a spus să se așeze pe jos și să se servească din coșurile cu mâncare și băutură, aduse cu sutele de femeile din palatul său.

2. Apoi l-a rugat pe Kisehel să binecuvânteze mâncarea pentru oaspeții săi.

3. După binecuvântare și după servirea mesei, toată lumea a constatat că, departe de a se goli, coșurile continuau să rămână la fel de pline cu mâncare. Puțină lume înțelegea însă ce se întâmplă.

4. Atunci, Lameh le-a spus oamenilor: „Vă minunați în fața acestei binecuvântări coborâte din cer? Aveți dreptate să vă minunați, dar vă asigur că veți vedea miracole mult mai mari decât acesta”.

5. Auzind aceste cuvinte, un nobil din orașul lui Farak, meșter constructor, s-a ridicat în picioare, s-a aplecat adânc în fața regelui și i-a spus:

6. „Mărite rege și stăpâne! Fie ca Dumnezeul atotputernic al lui Farak și al tuturor părinților noștri patriarhi să îți dea viață lungă!

7. Eu, unul din servitorii tăi cei mai umili, doresc să-ți adresez rugămintea să mă asculți, căci am o chestiune importantă care mă preocupă”.

8. Lameh i-a întins cu prietenie mâna omului și i-a spus: „O, vorbește, vorbește, prietene și frate, și nu te mai teme de Lameh, căci hiena de altădată s-a transformat într-un miel blând. Spune, deci, ce anume îți frământă inima”.

9. Omul s-a înclinat din nou în fața lui Lameh și i-a spus:

10. „Mărite rege și stăpâne, noaptea trecută am avut un vis în care se făcea că șapte oameni foarte înalți, îmbrăcați în veșminte strălucitoare, au venit la mine.

11. Unul dintre ei mi-a spus: ,Mura! Tu ești cel pe care îl caut. Du-te în orașul lui Enoh, căci vei avea de înălțat acolo un monument glorios.

12. Lameh dorește să construiască un templu pentru Dumnezeul lui Farak, iar tu va trebui să supraveghezi întreaga construcție.

13. Când te vei trezi mâine dimineață, vei găsi pe masa ta un plan complet al construcției. Acest plan va trebui să-l respecți.

14. Mai întâi de toate, arată-i regelui acest plan, care îl va recunoaște pe loc și te va numi constructor-șef al templului'.

15. Apoi a adăugat: ,Numele meu este Kisehel și fac parte din cei șapte mesageri pe care i-a trimis Domnul la copiii din ținuturile de jos!'

16. Așa mi-a vorbit omul din vis, și acesta este planul pe care l-am găsit - într-adevăr - dimineața, înainte de răsăritul soarelui, pe masa mea de lucru.

17. O, mărite rege și stăpâne, binevoiește și uită-te peste el”.

18. Uimit la culme de această relatare, dar plăcut surprins, Lameh s-a uitat peste plan, și-a dat seama dintr-o singură privire că este corect și i-a spus lui Mura:

19. „Prietene și frate! Această strângere de mână nu face decât să confirme ceea ce ți-a comunicat în spirit mesagerul atotputernic al Domnului.

20. Primește acest lanț cu însemnele regale, pentru a depune mărturie că ai fost numit constructor-șef, autorizat de mine personal”.

21. Apoi, Lameh l-a întrebat pe Mura: „Îți mai amintești cum arăta mesagerul din vis?”

22. Mura i-a răspuns: „O, mărite rege și stăpâne! Îmi amintesc atât de perfect încât nu-l voi uita niciodată”.

23. Atunci, Lameh i-a spus: „Prietene și frate, iată acolo un bărbat înalt care vorbește cu Thubalkain! Nu ți se pare că seamănă cu el?”

24. Copleșit de fericire, Mura a strigat: „O, mărite rege și stăpâne, nu numai că seamănă, dar este chiar el în persoană! Da, da, este chiar el!”

25. Lameh l-a chemat atunci pe Kisehel, care l-a întrebat imediat: „Ei, cum ți se pare constructorul-șef Mura, din orașul lui Farak?”

26. Lameh era atât de fericit încât nici nu i-a mai putut răspunde. Cât despre Mura, acesta a căzut în genunchi în fața lui Kisehel.

27. Dar Kisehel le-a spus amândurora: „Ridicați-vă și slăviți-L pe Dumnezeu. Lameh, acum ai ajuns un rege adevărat, iar tu, Mura, un constructor-șef, așa cum meriți.

28. Iar acum, să trecem la treabă. Binecuvântarea Domnului să fie cu tine și cu opera mâinilor tale. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !