Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:09
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.3.2018, 02:21    Post subject: Capitolul 212 - Instrucțiunile date de Mura meșterilor constructori. Indicațiile lui Kisehel referitoare la modul corect de a conduce un stat și trimiterea celor cinci mesageri către celelalte orașe. Reply with quote

Capitolul 212
Instrucțiunile date de Mura meșterilor constructori. Indicațiile lui Kisehel referitoare la modul corect de a conduce un stat și trimiterea celor cinci mesageri către celelalte orașe.
(16 decembrie 1842)

1. După înălțarea primelor jaloane ale templului, Mura i-a chemat la el pe cei 30 de maiștri principali și le-a spus:

2. „Iată, acesta este planul! Aceasta este schița temeliei, și astfel va arăta structura superioară.

3. Studiați-l împreună, iar apoi începeți lucrul.

4. Mă întrebați de pietrele care trebuie folosite pentru fundație? Iată muntele de colo, nu sunt nici 7.000 de pași până la poalele lui, unde veți găsi pietre de cea mai bună calitate pentru fundație.

5. În apropiere se află o carieră de marmură cenușie, foarte potrivită pentru baza templului. Puneți muncitorii să sape și să taie marmura în blocuri de dimensiuni egale.

6. În ceea ce privește structura superioară, în partea opusă carierei de marmură se află o carieră de marmură albă, ideală pentru construcția propriu-zisă a templului.

7. Blocurile de marmură albă vor trebui tăiate și șlefuite cu mult mai multă atenție, după care vor trebui unse cu ulei.

8. Pentru mortar, folosiți pietriș obișnuit, în cazul temeliei, și var pentru structura superioară.

9. Grinzile metalice care vor susține interiorul vor fi procurate de Thubalkain.

10. Cât despre acoperiș, aceasta este treaba tâmplarilor și a fierarilor.

11. Acum știți tot ce trebuie să știți, începeți de îndată lucrul, în numele Dumnezeului lui Farak, marele învățător al umanității, și îl veți încheia susținuți de El.

12. Nu vă faceți probleme în legătură cu mâncarea, băutura și salariile, căci acestea vor fi acordate fiecăruia după munca prestată.

13. Iar acum, porniți la treabă în numele adevăratului Dumnezeu!”

14. Unul dintre constructori l-a întrebat pe Mura: „Stăpâne, planul include și un zid exterior. Ce ne poți spune despre acesta?”

15. Mura i-a răspuns: „Ascultă, Curai. Ți-ai făcut vreodată probleme pentru scutecul unui copil care nu s-a născut încă?

16. Văd că îmi răspunzi: ,Nu. Mă gândesc la scutec abia după nașterea copilului'.

17. La fel vom proceda și în acest caz: să așteptăm mai întâi nașterea copilului, iar apoi ne vom preocupa de scutec.

18. Haideți, treceți la treabă, și fiți binecuvântați. Amin”.

19. La porunca lui Mura, toată lumea a început să lucreze, iar șantierul a devenit în curând precum un mușuroi de furnici.

20. Văzând că lucrurile merg bine, Lameh și Mura s-au dus la Kisehel, care tocmai discuta cu Thubalkain despre structurile de metal, și i-au raportat că totul era bine organizat.

21. Kisehel le-a spus celor doi: „Dragii mei frați, ați făcut o treabă pe placul lui Dumnezeu. De aceea, El va binecuvânta lucrarea, care va fi gata în numai șapte zile. Puteți fi convinși de acest lucru.

22. Iar acum, să ne întoarcem în oraș și să facem pregătirile necesare pentru buna aprovizionare a muncitorilor.

23. Tu, Sethlahem, ocupă-te de munca femeilor, iar tu, frate Lameh, vorbește-le slujitorilor tăi și spune-le ce au de făcut, fiecare în propria lui sferă de activitate, astfel încât ordinea să fie păstrată deopotrivă în oraș și în întregul regat.

24. Eu voi rămâne cu tine, în timp ce Sethlahem va supraveghea munca femeilor.

25. Tu, Joram, pornește la drum, împreună cu ceilalți patru frați ai noștri, și vizitați celelalte orașe din regat, depunând mărturie despre ceea ce s-a întâmplat cu Lameh prin grația lui Dumnezeu. Urmăriți să-i câștigați astfel pe locuitorii acestora de partea lui Dumnezeu.

26. În cea de-a șaptea zi întoarceți-vă înapoi și invitați-i pe toți guvernatorii numiți de Lameh, astfel încât să ia parte cu toții la consacrarea noului templu din ținuturile de jos.

27. Iar acum să trecem cu toții la treabă, în strict acord cu voia Domnului. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !