Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 13:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.3.2018, 02:39    Post subject: Capitolul 215 - Relația care există între iubire și credință, și cea dintre iubire și cunoaștere. Parabola fecioarei și a celor doi pețitori. Reply with quote

Capitolul 215
Relația care există între iubire și credință, și cea dintre iubire și cunoaștere. Parabola fecioarei și a celor doi pețitori.
(21 decembrie 1842)

1. După ce au mai aruncat o ultimă privire superbei priveliști, cei doi au coborât de pe munte, îndreptându-se către oraș. Pe drum, Lameh l-a rugat pe Kisehel să binecuvânteze muntele, pentru ca șerpii să nu se mai întoarcă niciodată.

2. Kisehel i-a ascultat rugăciunea, după care i-a spus: „Dragă frate Lameh, ți-am ascultat rugăciunea, folosindu-mă de puterea conferită mie de Domnul.

3. Dar puritatea acestui munte va depinde întotdeauna de puritatea inimii tale.

4. Dacă tu și descendenții tăi vă veți păstra puritatea inimii - singura care îi este pe plac lui Dumnezeu - acest munte va rămâne curat. Dacă vă veți murdări însă inima cu un singur păcat împotriva lui Dumnezeu, vechii locuitori ai muntelui se vor grăbi să revină pe el.

5. Dacă vei vedea vreodată un șarpe târându-se pe acest munte, să-ți amintești ce ți-am spus acum. Căiește-te, pune-ți cenușă în cap și postește, până când inima ta se va purifica din nou! Numai în acest fel vor dispărea din nou șerpii de pe acest munte.

6. În univers, valoarea supremă este iubirea față de Dumnezeu. Atâta vreme cât inimile voastre vor fi pline cu această iubire, tu și descendenții tăi veți fi incapabili să comiteți vre-un păcat împotriva lui Dumnezeu.

7. Dacă această iubire va slăbi însă în inimile voastre, puțina credință care vă va rămâne nu vă va putea asigura decât o slabă protecție împotriva păcatului!

8. Nu este suficient ca cineva să știe, să creadă și să afirme: ,Da, există un Dumnezeu'. Acest lucru nu este deloc dificil.

9. Mult mai dificil, dar și mai important, este să-L iubești mai presus de orice pe acel Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât nu îl poți vedea deocamdată.

10. De aceea, nu este suficient ca cel care dorește să-L iubească pe Dumnezeu să creadă că Acesta există. El trebuie să-L recunoască plenar în inima sa, apoi să-L iubească din ce în ce mai mult, prin faptele sale, pe măsură ce va înțelege că Dumnezeu este iubire pură, necondiționată, dar și înțelepciunea supremă!

11. După cum vezi, premisa iubirii noastre de Dumnezeu este cunoașterea propriu-zisă a Acestuia. De aceea, principala noastră îndatorire este aceea de a-L recunoaște și de a-L iubi mai presus de orice.

12. Această iubire devine astfel viața eternă, căci ne-am născut din iubirea Tatălui preasfânt și preaplin de iubire și ne-am întors la El prin iubirea noastră.

13. Ascultă cu mare atenție aceste cuvinte, căci ele provin direct de la Dumnezeu: nu există decât două căi prin care omul poate ajunge la Tatăl - una este recunoașterea plină de ardoare a binelui, iar cealaltă iubirea!

14. Văd că îți spui în sinea ta: ,Din câte mi-a explicat mai devreme, iubirea pare o cale de-a dreptul imposibilă, de vreme ce trebuie precedată de recunoașterea lui Dumnezeu în sine, lucru greu de realizat, atâta vreme cât Dumnezeu rămâne invizibil pentru noi'.

15. La prima vedere, așa par să stea lucrurile. Dacă le vom privi însă în lumina spiritului, vom constata că aparențele înșeală.

16. Ca să înțelegi mai bine această diferență, ți-o voi demonstra - pe scurt, dar cu claritate - printr-o corespondență.

17. Să spunem că undeva, pe acest pământ, există o fată de o frumusețe desăvârșită, pregătită să devină soția unui bărbat. Pentru ca bărbații să afle acest lucru, ea este nevoită să trimită mesageri de-a lungul și de-a latul țării.

18. Auzind strigătele mesagerilor, unii se vor gândi: ,Dacă ar fi adevărat, fata ar fi venit în persoană, astfel încât să o putem vedea, alegând-o, dacă este pe placul nostru. De vreme ce nu și-a trimis însă decât mesagerii, informându-ne astfel cât de superbă este, depinde de noi dacă o vom crede sau nu.

19. Colac peste pupăză, mai are și pretenția de a ne informa că nu îl va accepta decât pe acela care îi va recunoaște frumusețea în prealabil, fără a o vedea!

20. Cine poate fi atât de prost?'

21. Între toți acești bărbați care îi ridiculizează pe mesageri, există însă doi care gândesc altfel. Unul își spune: ,Mă voi duce și o voi privi cu atenție; dacă este așa cum o descriu mesagerii, o voi alege pentru inima mea'.

22. Dar celălalt îi spune mesagerului, plin de ardoare: ,Du-mă la ea. Nu doresc să o testez în nici un fel, căci m-am îndrăgostit deja de ea în inima mea. O iubesc mai presus de orice în această lume'.

23. Cei doi bărbați ajung astfel la tânăra fată. Primul dintre ei își dă seama de frumusețea ei, se îndrăgostește de ea și o alege pentru inima sa. Cel de-al doilea se limitează însă să-i spună: ,O, sublimă fecioară din ceruri, iartă-mă pe mine, sărman nerod, căci am îndrăznit să te iubesc înainte de a te recunoaște, și abia acum îmi dau seama cât de nevrednică era iubirea mea de natura ta divină. De aceea, îngăduie-mi să plec din nou și să te iubesc în secret, cu toată puterea inimii mele'.

24. Pe care din cei doi crezi că îl va accepta fata? - În mod evident, pe cel care a iubit-o încă înainte de a o cunoaște!

25. Cât despre primul, acesta va fi nevoit să se mulțumească să devină un simplu servitor, pentru a putea rămâne totuși și a se bucura astfel de sublima ei prezență. În schimb, cel de-al doilea se va putea bucura de-a pururi în brațele ei, cunoscând fericirea supremă.

26. Iată deci cât de mare este diferența: cel care îl iubește pe Dumnezeu înainte de a-L cunoaște va câștiga viața eternă în toată plenitudinea ei. În schimb, cel care îl iubește numai după ce L-a cunoscut va trăi și el de-a pururi, dar nu în inima Tatălui, ci în împărăția grației Sale, ca un slujitor bine remunerat.

27. Meditează profund asupra acestor cuvinte, frate Lameh, căci ele au o importanță deosebită pentru viața ta! Iar acum, haide să ne întoarcem în oraș. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !