Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.3.2018, 22:45    Post subject: Capitolul 226 - Lameh intră în camera tronului alături de Tatăl preasfânt, pe care nu L-a recunoscut încă. Domnul este simultan cheia și poarta. Reply with quote

Capitolul 226
Lameh intră în camera tronului alături de Tatăl preasfânt, pe care nu L-a recunoscut încă. Domnul este simultan cheia și poarta.
(5 ianuarie 1843)

1. Ajunși în fața intrării în camera tronului, Lameh s-a îndreptat către tânărul necunoscut și i-a spus:

2. „Prietene, infinit mai puternic decât Kisehel și frații lui, ba chiar decât marele preot Enoh, aici se află camera tronului, în care Numele sacru al lui Dumnezeu se odihnește pe tron.

3. După ce ai vorbit cu atâta forță despre acest Nume, afirmând chiar că cel care vorbește prin gura ta este Dumnezeu însuși, sunt convins că te vei bucura examinând acest Nume, mai sacru decât oricare altul.

4. Dacă dorești să faci acest lucru înainte de micul dejun, le voi spune slujitorilor mei să-ți deschidă chiar acum marea poartă a camerei tronului. Iată, în jurul nostru așteaptă un singur semn al meu nu mai puțin de o sută de slujitori, deopotrivă bărbați și femei. La cel mai mic semn al meu, aceștia se vor grăbi să ridice zăvoarele grele din bronz ale ușii”.

5. Dar Domnul i-a răspuns lui Lameh: „De ce să-i mai deranjăm pe sărmanii oameni? Sunt convins că putem face noi înșine acest lucru, și încă cu mai multă ușurință decât acești sărmani oameni slabi”.

6. Lameh a spus: „Cu siguranță, dar tot va trebui să cerem cheile”.

7. Atunci, Domnul i-a spus lui Lameh: „Ascultă, Lameh, Eu însumi sunt simultan poarta și cheia. Cu ajutorul Meu poți deschide orice poartă blocată, dar mai presus de orice, prin intermediul Meu poți intra în camera vieții eterne!

8. Pentru a-ți demonstra că Eu sunt cheia care poate deschide orice poartă, privește! Este suficient să-i spun acestei porți: ,Deschide-te!' și ea se va deschide fără nici o cheie”.

9. Într-adevăr, la cuvintele Domnului: „Deschide-te!”, cele două porți mari din bronz s-au deschis pe loc. Totul s-a petrecut atât de rapid și de simplu, încât Lameh nici nu a avut timp să-și dea seama ce se întâmplă.

10. Nu este de mirare că el a rămas practic cu gura căscată. Fără replică, a alergat către Kisehel și i-a spus: „Ascultă, frate, acest lucru mă cam depășește!

11. Începe să-mi fie teamă de acest om, căci înclin să cred că prin simplul său cuvânt ar putea muta chiar munții din loc.

12. Spune-mi: tu ai fi putut realiza acest lucru prin puterea cuvântului tău și a voinței tale?”

13. Kisehel i-a răspuns: „Aș fi putut, dar numai prin puterea acordată mie de Domnul prin grația Lui! De altfel, în afara acesteia nici nu există vreo putere sau vreo grație!

14. Pe scurt, orice om poate realiza orice prin puterea Domnului, dar nimic fără ajutorul Acestuia; căci Domnul este unicul posesor al întregii puteri. El poate realiza orice dorește prin El însuși, lucru care nu este posibil pentru nici una din creaturile Sale”.

15. Atunci, Lameh l-a întrebat pe Kisehel: „Înseamnă că acest tânăr uimitor trebuie să fie înzestrat cu o grație imensă, de vreme ce face asemenea lucruri în fața noastră fără nici un efort aparent”.

16. Kisehel i-a răspuns: „Într-adevăr, dragul meu frate Lameh! El deține Grația supremă a lui Dumnezeu, fiind implicit înzestrat cu Puterea supremă și cu înțelepciunea supremă”.

17. Lameh: „Mă uimește la culme faptul că Dumnezeu l-a înzestrat tocmai pe acest tânăr cu o grație, o putere și o înțelepciune mai presus decât ale voastre, oameni cu mult mai vârstnici decât el, și deci cu mai multă experiență. - Ție nu ți se pare ciudat?”

18. Kisehel: „Deloc, în această privință, Domnul acționează întotdeauna așa cum dorește, fiind absolut liber să aleagă pe cine vrea. Nu ai văzut niciodată o floricică firavă de pe câmp al cărei parfum este mai sublim decât al celui mai perfect trandafir? De ce se întâmplă acest lucru? Numai Domnul știe!

19. Iată însă că tânărul nostru se apropie de tăbliță. De aceea, îți propun să fim atenți la ceea ce va face El”.

20. Domnul s-a limitat însă să privească tăblița fără prea multă ceremonie, după care s-a întors și i s-a adresat din nou lui Lameh:

21. „Ei bine, prietene, putem să trecem acum să servim micul dejun”.

22. Lameh s-a grăbit să îi răspundă: „Prietene mai presus decât oricine, plin de o putere și de o înțelepciune supremă! Nu trebuie decât să intrăm în sala de mese, unde vom fi serviți de îndată”.

23. Domnul: „Să mergem, atunci”.

24. După care a luat-o El însuși înainte, însoțit de Enoh. Kisehel, Lameh și ceilalți i-au urmat pe cei doi.

25. Pe drum, Lameh i-a șoptit lui Kisehel: „Frate, mai există un lucru care m-a șocat, și anume, faptul că acest om înzestrat cu puteri mai mari decât oricare altul nu s-a închinat deloc în fața tăbliței, privind-o scurt, fără nici o plăcere, după care i-a întors pe loc spatele.

26. Crede-mă, acest lucru m-a uimit până peste poate”.

27. Kisehel i-a răspuns: „Dragă frate, nu lăsa acest lucru să-ți tulbure inima, căci în cel mai scurt timp vei înțelege perfect ce se întâmplă.

28. Fă exact ce îți va spune El, și te asigur că vei acționa întru totul pe placul lui Dumnezeu”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !