Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 16:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.3.2018, 14:34    Post subject: Capitolul 243 - Uimirea lui Lameh în fața splendorii templului. Incapacitatea lui de a înțelege corespondența spirituala a structurii templului. Enoh vorbește despre necesitatea ca marele preot al templului să fie învățat direct de Dumnezeu. Reply with quote

Capitolul 243
Uimirea lui Lameh în fața splendorii templului. Incapacitatea lui de a înțelege corespondența spirituala a structurii templului. Enoh vorbește despre necesitatea ca marele preot al templului să fie învățat direct de Dumnezeu.
(31 ianuarie 1843)

1. După discursul lui Enoh, toți cei prezenți s-au închinat în fața lui Dumnezeu, slăvindu-L în inimile lor, după care au părăsit templul, pe care Lameh l-a încuiat.

2. Abia acum a început el să privească cu mai multă atenție structura clădirii, minunându-se și slăvindu-L pe Dumnezeu pentru că i-a permis omului să construiască și să contemple ceva atât de inspirat și de sublim.

3. Enoh l-a luat atunci de braț și l-a întrebat: „Iubitul meu frate Lameh, văd că ești extrem de impresionat de frumusețea incredibilă a templului, dar mă întreb dacă înțelegi semnificația structurii sale.

4. Văd că îmi răspunzi în sinea ta: ,Nu, frate, cum aș putea să o înțeleg?'

5. Bine, îți voi răspunde eu, mă bucur că ești deschis și sincer.

6. Îți voi spune eu: dacă vei privi cu mai multă atenție clădirea templului, vei înțelege în inima ta ceea ce stă scris cu litere de aur în această formă exterioară:

7. ,Tu, mare preot al sanctuarului lui Dumnezeu, trebuie să recunoști în spiritul adevărului lucrarea Domnului, în caz contrar, nu ești altceva decât blasfemiator orb în acest loc.

8. Vai ție dacă vei îndrăzni să îți înveți frații ceva ce nu înțelegi tu însuți. Căci iată care este voința Domnului:

9. ,Într-un asemenea caz, îi voi pedepsi deopotrivă pe învățător și pe discipol, și nu voi privi nici către primul, nici către cel din urmă!' - Lameh, înțelegi ce ți-am spus?

10. Ascultă, oricine dorește să vorbească despre Dumnezeu și despre lucrările Sale, instruindu-și frații în privința acestui subiect sacru, trebuie să primească această învățătură direct de la Dumnezeu.

11. De ce? - Simplu: pentru că nimeni nu îl cunoaște pe Dumnezeu și lucrările Sale decât numai Dumnezeu!

12. Știu că toate acestea ți se par deocamdată extrem de ciudate, căci tu nu știi încă felul în care Dumnezeu îi atrage pe oameni către El, învățându-i.

13. Dar îți spun: chiar astăzi, înainte de apusul soarelui, vei afla primele elemente ale acestei științe, în care te vei perfecționa mai târziu, până când vei deveni un cunoscător perfect în dumnezeire!”

14. Auzind aceste cuvinte, Lameh s-a cam speriat și l-a întrebat pe Enoh: „Frate Enoh, ce spui tu acolo? Inima mea este incapabilă să te înțeleagă!

15. Te implor, explică-mi pe larg despre ce este vorba, căci altfel discursul tău nu îmi este de nici un folos!

16. Mai înainte spuneai: ,Vai învățătorului care încearcă să își învețe fratele ceva ce nu înțelege el însuși!'

17. Ce să înțeleg eu din asemenea vorbe, care îmi sunt mai străine decât sfârșitul lumii, în măsura în care acesta există?”

18. Enoh a luat din nou cuvântul și i-a spus lui Lameh: „Frate Lameh, nu te neliniști degeaba. Spune-mi, dacă elevul ar ști dinainte ce are profesorul să-i spună, la ce ar mai folosi acesta din urmă?

19. Tocmai aceasta este marea diferență între elev și profesor: nici un elev nu este de la bun început la fel de perfect ca și profesorul său.

20. Când ajunge la fel de învățat ca și acesta, el devine la rândul lui perfect, iar între el și profesorul său nu mai există nici o diferență.

21. Ascultă! Domnul m-a trimis din munți ca să fiu primul tău profesor; de aceea, trebuie să mă asculți.

22. Cât de stupid ar fi însă un profesor care s-ar grăbi să-i dea elevului său explicații aprofundate și o analiză plenară a subiectului, înainte de a-i prezenta subiectul însuși?

23. De aceea, eu am început prin a-ți da subiectul asupra căruia vom discuta mai departe, conform ordinii divine. În această privință, m-am dovedit un învățător adevărat, în acord cu voința lui Dumnezeu.

24. Așadar, nu te lăsa tulburat înainte de vreme. De vreme ce ți-am dat subiectul, vor urma cu siguranță și explicațiile.

25. Dar nimic nu se poate face fără timp și răbdare.

26. Acasă la tine vei afla multe alte lucruri. Dar mai întâi trebuie să ajungem acolo. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !