Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 21:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.3.2018, 14:46    Post subject: Capitolul 246 - Lameh dă dispoziție ca săracii orașului și deținuții să fie hrăniți într-un festin al iubirii. Uimirea lui Brudal, cel care servește la masă. Familia închisă a acestuia. Reply with quote

Capitolul 246
Lameh dă dispoziție ca săracii orașului și deținuții să fie hrăniți într-un festin al iubirii. Uimirea lui Brudal, cel care servește la masă. Familia închisă a acestuia.
(4 februarie 1843)

1. După acest discurs, care l-a convins definitiv pe Lameh de importanța chestiunii și de marele adevăr pe care îl conțin cuvintele lui Enoh, el s-a dus în camera alăturată și i-a comandat servitorului care se ocupa cu mesele regale o masă simplă și moderată.

2. Uimit de această cerere, slujitorul l-a întrebat pe Lameh dacă a înțeles bine ce i-a cerut acesta.

3. Lameh i-a răspuns: „De ce mă întrebi? Știu foarte bine ce ți-am cerut!

4. Nu mai pune întrebări inutile și fă ce ți-am spus. În acest fel, vei fi un slujitor adevărat al celui pe care Dumnezeu însuși l-a numit adevăratul vostru șef”.

5. Aceste cuvinte l-au uimit și mai tare pe servitor, care și-a spus în sinea lui: „Oare Lameh nu mai este rege? Ce vrea să spună atunci când afirmă că a fost numit adevăratul nostru șef de către Dumnezeu? Eu unul nu înțeleg nimic”.

6. Văzând că servitorul mormăie, Lameh i-a spus; „Ascultă, Brudal! Pot să-ți explic pe loc ceea ce nu înțelegi. Există într-adevăr mare diferență între Lameh regele și Lameh liderul, și anume:

7. Lameh regele te-ar fi pedepsit pe loc pentru această nesupunere, condamnându-te la moarte fără să ezite, în timp ce Lameh liderul numit de Dumnezeu vine la tine, te îmbrățișează și îți spune: dragul meu Brudal, du-te și fă așa cum ți-am spus, căci aceasta este voința Domnului, atotputernicul Dumnezeu al lui Farak.

8. După ce vei pregăti mâncarea, adună-i pe săracii orașului și pe toți cei întemnițați în marea sală a tronului și dă-le de mâncare ca și cum ar fi frații și copiii mei.

9. Trimite curieri pretutindeni în oraș și anunță oamenii că pot veni acasă la mine ca să participe la festin, aducând cu ei pe oricine doresc! La fel, toate închisorile vor fi deschise și nici un deținut nu trebuie să rămână în ele, - nici chiar cei mai mari dușmani ai mei, care erau hrăniți până acum numai cu insecte fierte în apă. Doresc ca toți să beneficieze de acest festin regal!

10. De acum înainte nu doresc să mai fiu pentru poporul meu un rege nemilos și un stăpân pe viața și pe moartea sa, ci un frate înțelept care își ajută semenii să înțeleagă și să acționeze în conformitate cu ordinea lui Dumnezeu.

11. Iată, dragul meu frate Brudal, aceasta este diferența între regele Lameh și liderul spiritual Lameh! Iar acum, grăbește-te să îndeplinești ce ți-a cerut fratele tău, Lameh!”

12. Fericit la culme, Brudal a început să sară în sus de bucurie, spunând: „O, Dumnezeule atotputernic! Numai Tu ai fi putut transforma inima de fier a lui Lameh în inima caldă a unui frate!

13. O, Doamne, o, Doamne, cât de fericit m-ai făcut! Chiar astăzi îmi voi vedea soția credincioasă, cei doi frați și cei șapte copii ai mei - trei băieți și patru fete -, condamnați cu toții la moarte și închiși pentru că nu au acceptat să îl adore pe Lameh ca pe un zeu!”

14. După care s-a grăbit și a aranjat tot ce trebuia, în mai puțin de o oră, toți deținuții, alături de foarte mulți săraci din oraș, au invadat sala tronului.

15. Brudal i-a pus imediat la treabă pe toți servitorii din subordinea sa, ocupându-se personal de oaspeți. Și cu toții L-au slăvit pe marele Dumnezeu al lui Farak, care i-a eliberat într-o manieră atât de miraculoasă, după care au mâncat și s-au veselit.

16. Singură familia lui Brudal nu a acceptat să mănânce și să bea până când nu s-a convins personal că Lameh s-a convertit cu adevărat. Inițial, ei au crezut că nu este altceva decât o simplă toană din partea capriciosului rege.

17. După o vreme, Lameh a venit din nou la Brudal și l-a întrebat: „Brudal, de ce nu ne-ai servit încă? Ascultă, slăviții oaspeți coborâți din munți se află în mijlocul nostru, trimiși de Dumnezeu. Ce vor crede ei dacă vor vedea atâta indiferență? Haide, ai grijă să fim serviți așa cum se cuvine!”

18. Brudal i-a prezentat însă lui Lameh pe membrii familiei sale, care tremurau, și i-a spus: „O, frate Lameh, te implor, ai milă și de acești sărmani, care nu vor să creadă în grația revărsată asupra ta de către bunul Dumnezeu”.

19. Văzându-i pe sărmanii oameni, Lameh s-a simțit emoționat până la lacrimi, s-a aplecat și i-a ajutat personal pe fiecare dintre ei să se ridice, după care le-a spus: „Veniți la mine! Știu că v-am chinuit și că am păcătuit îngrozitor împotriva voastră, dar doresc să vă recompensez pentru toate greșelile mele.

20. De aceea, urmați-mă în marea sală de mese și mâncați alături de mine. De acum înainte, vom respecta întotdeauna această ordine”.

21. Auzind aceste cuvinte, sărmanii aproape că au leșinat de bucurie. Ei s-au închinat lui Dumnezeu pentru imensa grație revărsată asupra lor, după care l-au urmat pe Lameh.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !