Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 22:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 17:55    Post subject: Capitolul 251 - Profunda emoție a lui Enoh la auzul sărăciei voluntar acceptate a Tatălui. Revelarea măreției iubirii părintești a Domnului pentru copiii Săi. Indicii referitoare la întruparea Domnului și la moartea Sa pentru ispășirea păcatului originar. Reply with quote

Capitolul 251
Profunda emoție a lui Enoh la auzul sărăciei voluntar acceptate a Tatălui. Revelarea măreției iubirii părintești a Domnului pentru copiii Săi. Indicii referitoare la întruparea Domnului și la moartea Sa pentru ispășirea păcatului originar.
(10 februarie 1843)

1. Auzind aceste cuvinte cutremurătoare ale Domnului, în ipostaza Sa de om sărman, Enoh și toți ceilalți prezenți au căzut la picioarele Sale, slăvind bunătatea și iubirea Lui infinită.

2. Intrat într-un extaz profund, Enoh a rostit următorul discurs: „O, Tată preasfânt! Ani la rând, inima mea s-a concentrat asupra Ta, descoperind în cele din urmă că Tu ești iubirea infinită, eternă și pură.

3. Am învățat încă din primii mei ani de viață să mă agăț de Tine cu toată iubirea mea, o, Tată preasfânt, și am ajuns astfel să Te cunosc în ipostaza Ta de Tată unic și preaplin de iubire. Am auzit multe păreri despre Tine, dar nici una nu mi-a mai putut schimba propria viziune asupra Ta. Pe scurt, Te-am recunoscut pentru prima oară în inima mea, plenar, ca un Părinte de o bunătate infinită.

4. Când grația Ta supremă s-a revărsat asupra noastră sub forma vizitei Tale din munți, viziunea mea despre Tine a fost confirmată întru totul, în modul cel mai glorios cu putință.

5. Nu aș fi îndrăznit însă niciodată să îmi formez o asemenea viziune despre Tine, ca cea pe care ne-ai revelat-o acum.

6. O, Tată preasfânt, mă simt un nimic în fața Ta; sunt absolut distrus auzind nu numai că ești sărac, dar că dorești acest lucru în mod voluntar, pentru a ne putea primi la pieptul Tău - transfigurați prin iubirea Ta - pe noi și milioane de alte ființe care ne vor urma, conform voinței Tale sfinte, precum o rază a grației care a emanat cândva din Tine, din Cel care a acceptat să fie Tatăl nostru preasfânt și atotputernic!

7. O, Tată preasfânt, o, iubire infinită și sublimă! Cu adevărat, această revelație este prea mult pentru un om muritor!

8. Sfânt, sfânt, sfânt ești Tu, Tată, iar cerul, soarele, luna, stelele și acest pământ, nu pot face altceva decât să îți reflecte gloria și să Ți se închine!

9. De aceea, doresc să Te iubesc în inima mea chiar mai mult decât până acum, să mă dizolv complet în această iubire!

10. O, Tată infinit de bun! Mi-aș dori atât de mult să Te îmbogățesc din nou, să îți redau tot ce neai dăruit cândva prin iubirea Ta nesfârșită! O, cât de fericit aș fi dacă aș putea să fac acest lucru!”

11. Auzind această declarație de iubire absolută, Tatăl l-a îmbrățișat pe Enoh și i-a spus: „Iubitul Meu Enoh, nu te mai gândi la acest lucru. Crede-Mă, dacă Mi-aș dori să redobândesc tot ce am dăruit cândva, aș putea face acest lucru instantaneu, căci Eu singur dispun de puterea necesară în acest scop, de vreme ce în afara Mea nu există nici un fel de putere.

12. Adevăr îți spun: chiar dacă mi-ai putea dărui toți sorii, toate lunile și nenumăratele pământuri din spațiul nesfârșit, acest gest ar însemna pentru Mine infinit mai puțin decât faptul că Mă iubești la fel ca pe un Tată.

13. Acesta este singurul lucru care contează pentru Mine: faptul că Eu sunt adevăratul vostru Tată, iar voi sunteți adevărații Mei copii.

14. Adevăr vă spun tuturor: de dragul unui singur copil voi sacrifica miliarde de sori și de lumi, dacă nu îl voi putea recupera în alt fel!

15. Da, ascultă-Mă, iubitul Meu Enoh, căci îți voi spune lucruri chiar mai importante decât ce v-am spus până acum.

16. Atunci când am dăruit tot ce aveam, am păstrat un singur lucru nedivizat: viața, sub forma iubirii Mele. Această viață reprezintă însăși esența Mea. În afara Mea nu există altceva decât moartea, și nimic nu poate avea viață decât numai prin Mine.

17. Iar acum, ascultați-Mă: dacă un copil nu ar putea fi salvat decât prin sacrificarea acestui unic lucru care Mi-a rămas, nu aș ezita nici o clipă să renunț la această viață infinită, numai pentru a nu-l pierde. - Enoh, poți să înțelegi această iubire?”

18. Dar Enoh a căzut la picioarele tatălui, la fel ca și ceilalți prezenți, plângând cu lacrimi de iubire profundă, și nimeni nu a putut rosti un cuvânt.

19. De aceea, Tatăl a vorbit din nou: „O, copilașii Mei, bunul vostru Tată v-a spus toate aceste lucruri numai pentru a vă ajuta să realizați cât de mare este iubirea Lui pentru voi! Mai mult decât atât, acestea nu sunt vorbe goale, căci va veni o zi când se va întrupa El însuși, împlinind acest destin divin prin puterea Cuvântului Său.

20. Da, voi da cândva naștere unui Fiu, căruia îi voi dărui întreaga Mea viață, iar Eu voi fi în Fiu și Fiul va fi în Mine, iar Tatăl și Fiul vor fi de-a pururi una. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !