Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.7.2020, 07:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 18:00    Post subject: Capitolul 252 - Enoh își exprimă îndoielile cu privire la moartea mântuitoare a Domnului. Marea revelație a Domnului referitoare la esența iubirii lui Dumnezeu, a vieții, luminii și înțelepciunii divine. Despre Omul-Dumnezeu Iisus – Cuvântul lui Dumnezeu devenit trup. Reply with quote

Capitolul 252
Enoh își exprimă îndoielile cu privire la moartea mântuitoare a Domnului. Marea revelație a Domnului referitoare la esența iubirii lui Dumnezeu, a vieții, luminii și înțelepciunii divine. Despre Omul-Dumnezeu Iisus – Cuvântul lui Dumnezeu devenit trup.
(11 februarie 1843)

1. Auzind aceste cuvinte, Enoh s-a trezit din reveria sa extatică. El i-a aruncat o privire melancolică Tatălui, manifestându-și astfel confuzia. Când și-a mai revenit, i-a adresat Tatălui următoarele cuvinte:

2. „O, Tată preasfânt, plin de o iubire infinită! Ultimele Tale cuvinte mi s-au părut pe cât de sublime, pe atât de misterioase. Cine le-ar putea înțelege semnificația, în afara Ta?

3. Dacă i-ai dărui întreaga Ta viață unui singur om, acceptând ca acesta să fie ucis de către anumite ființe create special desemnate în acest scop, oare nu ar dispărea instantaneu întreaga Ta creație?

4. Căci totul trăiește numai prin Tine. Cum ar mai putea trăi nenumăratele ființe și lumi dacă Tu - sursa primordială a vieții - ai muri?

5. O, Tată preasfânt, explică-ne acest mister, căci altfel vom înțelege că tocmai ai proclamat distrugerea inexorabilă și eternă a întregii Tale creații”.

6. Tatăl s-a ridicat din nou și a spus: „Iubitul Meu Enoh, tu ești singurul om căruia îi va fi dat să înțeleagă marele mister al împărăției Mele. Nici un alt om nu va primi această revelație.

7. De aceea, ascultă cu atenție cele ce îți voi spune în continuare, căci numai tu vei putea înțelege, și nimeni altcineva, marele mister până când va sosi Timpul ales, - iar lumea va cădea în orbire până la sfârșit.

8. De aceea, ascultă-Mă: Iubirea și Viața sunt unul și același lucru - dar în două ipostaze; Iubirea reprezintă cauza, iar Viața efectul. În mod similar, Lumina și înțelepciunea sunt unul și același lucru, dar în două ipostaze; Lumina reprezintă cauza, iar înțelepciunea efectul.

9. Din Iubire și din Viață se naște un al treilea principiu, care este Voința sau spiritul atotputernic. La fel, din Lumină și din înțelepciune se naște un al treilea principiu, respectiv Ordinea care dă naștere tuturor lucrurilor și stabilește scopul lor final.

10. Din Iubire, Viață, Lumină și înțelepciune se naște spiritul întregii sfințenii, iar acesta este Cuvântul rostit de gura lui Dumnezeu.

11. Acest Cuvânt este esența și substanța primordială din care s-a născut cândva întreaga creație.

12. Dacă ținem seama de Iubire și Viață, precum și de Voința care derivă din ele, dar și de Lumină și înțelepciune, precum și de Ordinea care derivă din ele, și în sfârșit, de sfințenia care derivă din toate cele patru principii anterioare, adică esența Cuvântului etern rostit de gura lui Dumnezeu, obținem Șapte Spirite, născute toate din Iubire. Altfel spus, Iubirea este primul spirit, născut din Sine, în timp ce celelalte șase se nasc simultan din Iubire, fiind totodată una cu ea, încă de la începuturile eternității.

13. Iubirea se poate separa însă de Viață, caz în care devine precum un bulgăre de gheață, lipsit de căldură. La rândul ei, Viața lipsită de Iubire devine precum un foc dezlănțuit, care nu își poate găsi eliberarea decât prin distrugere.

14. În mod similar, Lumina și înțelepciunea pot fi separate, caz în care Lumina devine un fel de moarte a focului distrugător, iar înțelepciunea devine noapte, amăgire, eroare și minciună.

15. Chiar și Cuvântul născut din Iubire, Viață, Lumină și înțelepciune poate fi divizat.

16. Acest lucru este ilustrat de întreaga creație, care este plină de diviziuni. Toate acestea sunt posibile prin Mine, iar Eu sunt cauza lor primă. Scopul suprem al acestui joc este viața ca încercare și lupta continuă pentru întărirea de sine în vederea vieții eterne.

17. Dincolo de aceste diviziuni, Eu rămân totuși nedivizat, controlându-Mi perfect toate Spiritele!

18. La fel se vor petrece lucrurile și în marele Moment, când Cuvântul etern - Cauza Primă a tuturor lucrurilor - va prinde trup, în care va sălășlui însă esența Mea în toată plenitudinea ei.

19. Lumea va ucide trupul; dar Dumnezeu, Iubirea eternă care va sălășlui în toată plenitudinea ei în acel trup, va învia în curând trupul, după care plenitudinea lui Dumnezeu va trăi de-a pururi în Cuvântul său întrupat ca Om, în fața ființelor create de El, care îl vor putea vedea și îi vor putea vorbi ca unui Frate.

20. Numai acest Om-Dumnezeu vă va putea dărui tuturor adevărata viață eternă; până atunci, nu veți putea trăi decât o viață separată de iubirea Mea.

21. Iată, aceasta este semnificația cuvintelor Mele. Tu singur le poți înțelege, dar nimeni altcineva nu va putea face acest lucru, până la sfârșit! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !