Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 21:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 18:03    Post subject: Capitolul 253 - Îndoielile și diferitele opinii ale oaspeților referitoare la misteriosul om sărman. Reply with quote

Capitolul 253
Îndoielile și diferitele opinii ale oaspeților referitoare la misteriosul om sărman.
(14 februarie 1843)

1. După discursul Tatălui s-au așezat cu toții la masă, plini de respect și devoțiune. Au mâncat și au băut, dar nimeni nu a îndrăznit să rostească vreun cuvânt, căci înțelepciunea infinită a Domnului, adresată exclusiv lui Enoh, i-a descurajat în această direcție.

2. În schimb, la celelalte mese, conversația oaspeților era destul de animată. Erau destui cei care nu puteau înțelege schimbarea de comportament a lui Lameh și care o comentau în fel și chip, fără a ajunge însă la o concluzie satisfăcătoare, căci majoritatea nu știau ce se petrecuse cu Lameh în acel scurt interval de timp.

3. Pe de altă parte, cei de la mesele din apropierea celei principale se minunau de înțelepciunea omului sărman, neștiind ce să înțeleagă din ea.

4. Unii șopteau: „Trebuie să fie un clarvăzător”.

5. Alții le răspundeau: „Cu siguranță este un îmblânzitor de șerpi, căci așa arată toți cei din această categorie”.

6. Nu toată lumea era însă de acord: „Dacă ar fi un îmblânzitor de șerpi, ar trebui să aibă o baghetă magică și să facă anumite semne secrete. Noi credem mai degrabă că este un astrolog înțelept. De regulă, aceștia sunt numiți cu respect de cei din jur ,tată'„.

7. Altcineva a remarcat: „Nu sunt deloc de acord. I-am surprins privirea și pot să afirm dincolo de orice tăgadă că acest sărman este chiar tânărul glorios care l-a însoțit pe Lameh și pe bătrânul înțelept coborât din munți atunci când au transportat tăblița sfântă cu numele Dumnezeului lui Farak la templu. Trăsăturile chipului sunt în mod evident aceleași, deși par distorsionate de îmbrăcămintea extrem de săracă”.

8. O altă persoană a ajuns la aceeași concluzie, deși nu putea să înțeleagă ce motive putea avea tânărul cel nobil să se deghizeze în această manieră bizară.

9. Vecinul său a adăugat: „Dacă este una și aceeași persoană - lucru care mi se pare verosimil -, cu siguranță s-a deghizat ca să-i facă o surpriză lui Lameh. Se spune că Lameh l-a iubit extraordinar de mult, dar a dispărut în interiorul templului, motiv pentru care s-a creat chiar o mică revoltă împotriva regelui, atunci când acesta a ieșit din templu. Eu cred că motivul deghizării lui constă tocmai în această surpriză”.

10. Un altul s-a dovedit a nu fi întru totul de acord: „Toate bune, dar tot nu pot pricepe de ce acești oameni, care sunt mult mai bătrâni decât el, îi spun într-una ,tată'. Nu cred că putem pune acest lucru pe seama înțelepciunii sale, căci și ceilalți mesageri veniți din munți sunt cotați drept mari înțelepți, dar nimeni nu le spune ,tată'. Poate că acesta este numele lui, altminteri, nu știu ce aș putea înțelege”.

11. Vecinul din dreapta i-a răspuns: „Ți-aș da dreptate, dar am observat un amănunt care mi se pare de o importanță capitală. Nu ați văzut cum s-au închinat cu toții în fața lui, plângând și adorându-l în mod vizibil?

12. Dacă ar fi un simplu înțelept - să spunem, de talia marelui nostru învățător Farak, sau a mesagerilor veniți din munți - nu cred că s-ar prosterna astfel în fața lui, inclusiv Lameh.

13. Eu cred că se petrece ceva cu totul extraordinar, de care nu ne putem da seama noi, cei de aici.

14. De aceea, vă propun să păstrăm tăcerea și să nu suflăm acolo unde nu arde focul. Cel mai bine este să așteptăm fructele. - M-ați înțeles?”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !