Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 02:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 18:33    Post subject: Capitolul 254 - Oaspeții sărmani au suspiciuni în ceea ce îl privește pe Lameh. Sfatul bun al Domnului și discursul fratern adresat de Lameh oaspeților sărmani. Reply with quote

Capitolul 254
Oaspeții sărmani au suspiciuni în ceea ce îl privește pe Lameh. Sfatul bun al Domnului și discursul fratern adresat de Lameh oaspeților sărmani.
(15 februarie 1843)

1. După ce toată lumea și-a potolit foamea, s-au ridicat cu toții și i-au mulțumit Domnului pentru masa gustoasă de care au avut parte.

2. Au participat la această rugăciune de mulțumire toți oaspeții, inclusiv sărmanii și foștii deținuți.

3. Ei i-au mulțumit într-un glas Dumnezeului lui Farak, căci nu știau că Acesta se află în mijlocul lor.

4. Abia după această rugăciune de recunoștință adresată Dumnezeului lui Farak, oaspeții s-au aliniat în fața lui Lameh, cu mâinile încrucișate pe piept, în semn de mulțumire pentru marea lui bunătate.

5. Dar Lameh a refuzat să accepte recunoștința lor, cerându-le să îi mulțumească omului sărman din dreapta lui: „Nu eu, ci Acesta este adevăratul Dăruitor al tuturor bunătăților de care ați avut parte, precum și al multor altora”.

6. Oaspeții lui Lameh s-au privit cu neîncredere și s-au întrebat în secret: „Oare ce vrea să spună prin aceste cuvinte marele rege Lameh? Cum să-i mulțumim acestui sărac, care, la fel ca și noi, a venit aici fără să aibă nimic? - Regele a avut întotdeauna tot felul de ciudățenii, și aceasta este cu siguranță una din ele. Cine știe dacă în continuare nu ne așteaptă o moarte prin tortură? Cel mai bine ar fi să ne grăbim să ieșim din acest loc blestemat!”

7. Auzind aceste șoapte, Lameh l-a prins de mână pe unul dintre oaspeții suspicioși și l-a întrebat abrupt, după vechiul său obicei: „Prieten nefericit, de ce mă suspectezi de tot ce poate fi mai rău?”

8. Tonul întrebării l-a speriat atât de tare pe bietul om încât acesta a căzut aproape leșinat la picioarele lui Lameh.

9. Văzând această reacție, Lameh însuși s-a îngrozit, nemaiștiind ce să facă. De aceea, el s-a întors imediat către Tatăl, întrebându-L cum să procedeze.

10. Tatăl i-a spus: „De acum înainte, dacă dorești să faci bine lumii, va trebui să nu mai acționezi fără aprobarea Mea.

11. Acești oameni nu au aflat încă de faptul că tu nu mai ești regele lor, ci un mare preot numit de Mine ca să-i ghideze. De aceea, oamenii nu au încă încredere în tine, considerându-te același tiran nemilos de mai înainte.

12. De aceea, urcă-te pe tron și anunță oamenii, în numele Meu, ce ai devenit și care sunt planurile tale în ceea ce îi privește. În acest fel, totul va reintra în normal. Haide, du-te și fă așa cum te-am învățat, fără să te pierzi în prea multe cuvinte”.

13. Lameh L-a întrebat pe Tatăl dacă este potrivit să se urce pe tronul pe care până atunci stătuse Numele sfânt.

14. Tatăl i-a răspuns: „Of, Lameh, cum poți fi atât de nerod? Văd că nu te sfiești să vorbești cu Mine, dar te temi de tronul pe care s-a odihnit o vreme Numele Meu, acolo unde l-ai așezat tu însuți! Spune-Mi, cine este mai important: Eu sau Numele Meu?

15. Dacă, din atâta respect, nu dorești să te urci pe tron și să le spui oamenilor ceea ce ți-am indicat, urcă-te cel puțin pe acest scaun și fă acest lucru; Eu unul nu te voi obliga în nici un fel”.

16. Lameh nu a mai așteptat să i se spună a doua oară. S-a urcat imediat pe scaun și s-a adresat oamenilor într-o manieră prietenoasă și plină de iubire, povestindu-le ce i s-a întâmplat, cum s-a transformat și faptul că intenționează să nu se mai schimbe niciodată.

17. Auzind cuvintele sale, săracii orașului s-au bucurat peste măsură, slăvindu-L din inimă pe Dumnezeul lui Farak.

18. Când Lameh s-a dat jos de pe scaun, Tatăl i-a indicat faptul că s-a urcat chiar pe scaunul pe care stătuse El - Dumnezeu cel atotputernic - mai înainte.

19. Atunci, Lameh s-a prăbușit la picioarele Sale și i-a cerut iertare.

20. Dar Tatăl l-a ridicat și i-a spus: „Iubitul Meu Lameh! Nu ți-am indicat acest lucru pentru a-ți spune că ai păcătuit în fața Mea, ci doar pentru a-ți demonstra că poți folosi fără probleme tronul pe care a stat cândva tăblița, îndeosebi în asemenea momente instructive.

21. Adevăr îți spun: ochiul Meu nu se uită decât în inima omului. Nimic altceva nu are valoare pentru Mine, căci Eu sunt Iubirea personificată și nu aștept altceva de la nimeni decât iubirea sa.

22. Iar acum, urcă-te pe tron și adresează-te așa cum se cuvine oamenilor. Fă-le cunoștință cu Mine, ca să nu mai șușotească pe la spate, întrebându-se cine sunt, și ca să afle Cine este Acela care se află în mijlocul lor. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !