Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 21:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 18:43    Post subject: Capitolul 255 - Lameh se adresează mulțimii în calitate de rege. El le vorbește oamenilor despre prezența vizibilă a Tatălui în persoana omului sărman. Discursul amenințător al câtorva oaspeți necredincioși. Mustrarea Domnului adresată acestora. Reply with quote

Capitolul 255
Lameh se adresează mulțimii în calitate de rege. El le vorbește oamenilor despre prezența vizibilă a Tatălui în persoana omului sărman. Discursul amenințător al câtorva oaspeți necredincioși. Mustrarea Domnului adresată acestora.
(16 februarie, 1843)

1. Fără să mai ezite, Lameh s-a urcat pe tron și a anunțat prezența în mijlocul lor a Tatălui preasfânt și preaplin de iubire, în persoana omului sărman.

2. Auzind direct din gura lui Lameh ce s-a întâmplat în realitate, inclusiv maniera miraculoasă în care a fost construit templul de același Tată preasfânt, săracii orașului și foștii deținuți au căzut la pământ și s-au închinat în fața Acestuia.

3. Câțiva dintre foștii deținuți au început însă să murmure, spunând în sinea lor: „Îmi este imposibil să înțeleg cum poate fi atotputernicul Dumnezeu, de care ascultă până și soarele, luna, stelele, vânturile, norii, fulgerele și marile ape, una cu acest om amărât.

4. Cu siguranță, totul este doar o altă farsă a lui Lameh. Regele și-a dat seama că nu li se poate împotrivi prin forță locuitorilor uriași din munți, așa că și-a înghițit orgoliul și a acceptat condițiile lor.

5. De aceea, și-a renegat divinitatea proprie, apoi a renunțat în aparență chiar și la regalitatea lui, dar ca să nu-și piardă puterea asupra noastră, a inventat - cu concursul muntenilor - această poveste a unei divinități vizibile, care să-i dea puteri depline și legitime asupra noastră.

6. O, Lameh, te-ai crezut mai deștept decât noi! Dacă vrei să ne amăgești cu orice preț, va trebui să găsești altă cale, căci povestea pe care ai inventat-o nu ține!

7. Cel mai bine este să mergem la omul sărman și să-l întrebăm direct în ce constă divinitatea lui. În acest fel, vom vedea ce se ascunde în toată această istorie.

8. Dar vai ție, Lameh, dacă sărmanul tău nu se va dovedi cine pretinzi că este! În acest caz, te vom sfâșia de viu!”

9. Cei mai curajoși dintre acești increduli au pășit în față, iar unul dintre ei i-a pus omului sărman următoarea întrebare:

10. „Ascultă, om sărman, altminteri cu o înfățișare cinstită! Ești tu cu adevărat cel care pretinde Lameh că ești?

11. Gândește-te bine înainte de a ne răspunde, căci dacă vom constata că ai conspirat împreună cu Lameh împotriva noastră, o vei sfârși rău!

12. Farak ne-a vorbit de adevăratul Dumnezeu. Învățătura lui sfântă i-a convins chiar și pe frații lui Lameh, pe care acesta i-a ucis fără milă în mlaștinile din afara orașului, întrucât dorea să fie el însuși un zeu și un stăpân absolut. Cine știe ce mai complotează acum ticălosul.

13. De aceea, rostește adevărul în fața noastră, căci altfel vei avea mult de suferit, la fel ca și Lameh!”

14. Auzind această cerere, Domnul s-a ridicat și s-a adresat astfel celor furioși: „De ce Mă întrebați pe Mine? Nu v-a explicat Lameh? Dacă aveți îndoieli în ceea ce Mă privește, de ce nu mergeți la cel care v-a spus acest lucru despre Mine, pentru a-l întreba pe el?

15. Cum se face că săracii orașului cred în spusele sale, iar voi nu? Dacă Eu v-aș confirma acum afirmația lui Lameh, M-ați crede mai mult decât pe el?

16. Din câte constat, sunteți încă sub influența spiritului malefic, motiv pentru care nu M-ați crede, orice v-aș spune.

17. Când M-a recunoscut, Lameh a renunțat pentru totdeauna la sceptrul lui de rege, acceptând bastonul păstorului oferit de Mine. După câte îmi dau seama, voi v-ați dori acum fostul lui sceptru, arzându-l de viu pe Lameh ca să-i luați locul!

18. Așa se explică de ce nu Mă puteți recunoaște, spirite malefice!

19. De aceea, Eu unul nu vă voi spune cine sunt. Mergeți la Lameh și certați-vă cu el.

20. Adevăr vă spun: Tatăl își așteaptă întotdeauna timpul și nu vă va lăsa să-L recunoașteți până când nu va sosi acest timp. Iar acum, pieriți din fața Mea, dacă nu doriți să vă găsiți sfârșitul etern! Amin”.

21. De data aceasta, cei mânioși au început să se scarpine după urechi, îndreptându-se unul câte unul, cu timiditate, către tronul lui Lameh. Ajunși în fața acestuia, confuzia care domnea printre ei a devenit atât de mare, încât nimeni nu știa ce să spună; căci cuvintele omului sărman le tăiaseră pofta de revoltă.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !