Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 18:51    Post subject: Capitolul 256 - Lameh argumentează în fața incredulilor divinitatea omului sărman. Viziunea unilaterală a incredulilor despre Dumnezeu. Reply with quote

Capitolul 256
Lameh argumentează în fața incredulilor divinitatea omului sărman. Viziunea unilaterală a incredulilor despre Dumnezeu.
(17 februarie 1843)

1. Lameh și-a dat seama că foștii lui dușmani, cei pe care îi eliberase din închisoare, doreau ceva de la el, dar nu îndrăzneau să îl abordeze. De aceea, le-a spus: „Ce anume căutați? Doriți ceva anume? Sau poate ați pierdut ceva?”

2. În cele din urmă, unul dintre ei și-a făcut curaj și i-a răspuns: „Ascultă-mă, rege sever! Suntem într-o dilemă: ne-am săturat trupurile, dar nu și capacitatea de înțelegere.

3. Spuneai mai devreme că acel om sărman ar fi unicul și adevăratul Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului, cel despre care ne-a predicat cândva Farak și despre care ne-au vorbit frații tăi.

4. Acest lucru ni se pare incredibil și imposibil de înțeles, căci Farak ne-a vorbit de un Dumnezeu infinit, care ține în palma Sa dreaptă cerul și pământul, în timp ce mâna stângă se întinde în regiuni în care nimeni nu a pătruns vreodată.

5. Mai mult, ne-a învățat că Dumnezeu este un Spirit, fiind practic omniprezent, la fel ca un gând infinit și etern, pe care nici o ființă creată nu îl poate cuprinde, tocmai din cauza infinității sale.

6. Marele învățător ne-a mai spus că din cauza acestei infinități, Dumnezeu este de o sfințenie absolută, motiv pentru care nimeni și nimic nu se poate apropia de El. De aceea, El sălășluiește într-o lumină inaccesibilă de-a pururi ființelor create.

7. Dacă ar fi să comparăm această învățătură a lui Farak, care corespunde perfect imaginii unui Dumnezeu adevărat, cu acel biet om despre care tu susții că este însăși Divinitatea, cu ce ne-am alege?

8. Chiar și noi, foștii tăi prizonieri, am arăta mai bine în calitate de Dumnezei decât acel om sărman, care altminteri pare cât se poate de cinstit și de înțelept, lucru pe care noi nu-l contestăm.

9. Pe de altă parte, el este demn de milă dacă se crede Dumnezeu cel atotputernic. La fel și tu, rege sever, precum și orice alt om care poate crede așa ceva.

10. De aceea, dacă îți este pe plac, aș dori să-ți cer să ne oferi mai multe explicații în această privință”.

11. Lameh a coborât de pe tron, l-a luat pe vorbitor de mână, l-a privit cu prietenie și i-a spus:

12. „Ascultă, dragă frate și prietene, viziunea ta asupra lui Dumnezeu corespunde întru totul învățăturii lui Farak, pe care o cunosc foarte bine, și este într-adevăr demnă de sublima Divinitate. Ea este însă o viziune pur spirituală.

13. La rândul meu, te-aș putea însă întreba: dacă Dumnezeu este așa cum l-a descris Farak, cum a putut apărea această creație alcătuită din ființe limitate și insignifiante? Cum a fost posibil să apară țânțarii, muștele și viermii?

14. Cum s-a putut preocupa Dumnezeu cel infinit de asemenea vietăți limitate și oribile?

15. Dacă ne limităm la viziunea ta, pare șocant să presupunem că sublimul Dumnezeu al lui Farak ne-a creat pe noi, oamenii, cu toate lipsurile noastre. Cum ar fi putut Creatorul infinit să dea naștere unor asemenea monștri, populându-și creația cu ei?

16. De ce este urmată întotdeauna ziua de noapte? Oare nu este noaptea incompatibilă cu lumina eternă a lui Dumnezeu? I-ar fi fost greu Creatorului să mai creeze un al doilea soare, care să lumineze acest pământ și noaptea?

17. Între pământul nostru și bolta cerească există un întreg spațiu gol. De ce a lăsat atotputernicul Dumnezeu acest vid imens?

18. Cum este compatibil acest spațiu gol cu omniprezența sublimă a lui Dumnezeu? Ca să nu mai vorbim de excrementele noastre și de tot felul de lucruri mizerabile a căror existență nu o putem nega.

19. Iată câteva întrebări la care aș dori să-mi răspunzi înainte de a continua.

20. Văd că păstrezi tăcerea, incapabil să găsești vreun răspuns. Dar omul sărman de colo mi-a dat puterea de a-ți citi în inimă. Văd că aceasta îți spune: dacă așa stau lucrurile, lucru imposibil de contestat, căci este confirmat de întreaga creație, rezultă fie că nu există Dumnezeu, creația apărând într-un mod arbitrar prin cine știe ce joc al energiei, fie există un Dumnezeu detașat, care nu face decât să contemple jocul întâmplător al acestor forțe.

21. Iată, deci, la ce concluzii aberante te-a condus această viziune unilaterală asupra lui Dumnezeu! Adevăr îți spun: prosternează-te în fața acelui om sărman și imploră-i grația, iar El îți va revela cine este de fapt Dumnezeu.

22. Deocamdată, mă voi opri aici, limitându-mă la acest sfat. Te avertizez însă că dacă nu îl vei asculta, vei pieri! Haide, acceptă și devino un om liber, întru Dumnezeu! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !