Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.7.2020, 00:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.3.2018, 18:59    Post subject: Capitolul 257 - Discuția Domnului cu raționaliștii orbi, excesiv de subtili. Iubirea smerită față de Dumnezeu, - singura cale către lumină. Ghidarea spirituală a umanității și evoluția ei către libertatea voinței. Reply with quote

Capitolul 257
Discuția Domnului cu raționaliștii orbi, excesiv de subtili. Iubirea smerită față de Dumnezeu, - singura cale către lumină. Ghidarea spirituală a umanității și evoluția ei către libertatea voinței.
(18 februarie 1843)

1. După acest discurs, incredulii s-au îndreptat - conduși de Lameh - către omul sărman, destul de timorați.

2. Ajunși în fața lui, ei s-au închinat, iar vorbitorul de dinainte i-a pus următoarea întrebare: „Dacă mi se permite să vorbesc în fața ta, spune-mi, și voi vorbi”.

3. Domnul i-a răspuns: „Eu știu deja ce dorești să discuți cu Mine. De aceea, în ceea ce Mă privește nu mai este necesar să-ți folosești limba, dar dacă vrei să o faci, vorbește de dragul fraților tăi, aici de față”.

4. Auzind acest răspuns neașteptat, vorbitorul s-a cam intimidat. După ce și-a mai revenit, a spus: „Dacă așa stau lucrurile, atunci voi păstra tăcerea și te voi ruga să îmi clarifici această problemă, punând astfel capăt îndoielilor noastre; căci mai presus de orice, avem nevoie de lumină, de adevărata lumină! Cu siguranță, vei face acest lucru, dacă te rugăm”.

5. Domnul: „Ascultă, limba celui care Mă contestă va paraliza; ochiul celui care încearcă să ajungă la Mine va orbi! Dacă cineva își întinde brațul împotriva Mea, va fi umilit până la ultima picătură de sânge; dacă cineva dorește să-și pună piciorul înaintea Mea, va fi schilodit! Dacă cineva dorește să își folosească mintea împotriva Mea, creierul său se va transforma în apă, iar craniul său va deveni o simplă tigvă plină cu noroi!

6. În schimb, dacă cineva își înalță plin de umilință inima către Mine, Eu îi iluminez viața cu flacăra strălucitoare a iubirii lui pentru Mine. Întreaga lui ființă devine astfel iluminată, iar moartea nu îl mai poate atinge!

7. Farak v-a învățat că există un Dumnezeu inaccesibil, iar învățătura lui a fost cât se poate de corectă; căci la acea vreme, Dumnezeul cerului și al pământului era într-adevăr inaccesibil pentru voi, până și o hienă fiind mai plină de iubire decât inimile voastre.

8. Adevăr vă spun: nu au trecut decât câteva luni de când, în grația și compasiunea Mea infinită, i-am îndepărtat de la voi pe copiii voștri, sub conducerea lui Meduhed și Sihin, căci în ei apăruse o scânteie de iubire. I-am condus atunci personal, cu mâna mea dreaptă, scoțându-i din acest cuib de vipere, pentru ca minuscula scânteie să nu se piardă.

9. L-am transportat atunci pe Sihin într-un deșert, unde i-am trimis o hienă să-i fie învățător, apoi un leu, un urs, un tigru și un lup; căci la acea vreme, aceste animale feroce dispuneau de mai multă iubire și devoțiune decât omul.

10. Dacă așa arăta inima omului acum numai câteva luni, cum credeți că arăta ea cu mulți ani în urmă, pe vremea lui Farak?

11. Văd că vă spuneți în sinea voastră: ,Din câte știm noi, până la Lameh nici o ființă umană nu a vărsat sânge de om; de aceea, oamenii de altădată trebuie să fi fost mai buni'.

12. Într-adevăr, erau mai buni, dar nu erau ființe libere, ci oameni supuși judecății, care nu puteau acționa decât într-un deplin acord cu voința Mea atotputernică.

13. Ei erau siliți să acționeze, iar acțiunile lor nu erau rezultatul voinței lor libere, ci lucrarea omnipotenței Mele. În acele timpuri, ochiul inimii lor trebuia să-L privească pe Dumnezeu ca pe un judecător inflexibil, dacă nu doreau să piară.

14. Văzând că oamenii ascultă poruncile divine din teamă față de marele Judecător, Mi s-a făcut milă de ei și i-am eliberat.

15. Dar, vai! De-abia i-am eliberat din cătușele puterii Mele că toate animalele pădurii au fugit de ei, dându-și seama că ființele astfel eliberate erau mai rele decât cei mai veninoși dintre șerpi.

16. Eu știam acest lucru încă de la începuturile eternității, dar știam și că va sosi timpul Meu, la fel cum știu și de ce o ploaie binefăcătoare trebuie precedată de o furtună. Eu acționez întotdeauna în cunoștință de cauză. Dar cine îmi poate cere Mie socoteală? Și chiar dacă Mi-ar cere, credeți că sunt obligat să-i dau această socoteală?

17. Iată deci cum s-au petrecut lucrurile. Știți acum ce s-a întâmplat și ce se petrece la ora actuală. Ați vrea să cunoașteți și viitorul... Eu știu foarte bine ce se va petrece în continuare, dar nu vă voi spune, căci sunt absolut liber și fac numai ce doresc!

18. Chiar dacă aș face astăzi pământul în întregime alb pentru voi, mâine l-ați vedea tot negru. Eu sunt singurul Domn și nimeni nu îmi poate spune ce să fac.

19. Voi vă îndoiți de Mine pentru că am apărut în fața voastră ca un om sărman. Vă spuneți în sinea voastră că un Dumnezeu și un Domn nu poate fi sărman. Este adevărat: nici Eu nu sunt! Dar Domnul și-a revărsat grația asupra voastră și v-a eliberat, pentru a putea deveni astfel dragul vostru Tată. În imensa Lui iubire față de voi, Tatăl a renunțat la toate, pentru a vă recupera pe voi în calitate de copii ai Lui. De aceea a ajuns atât de sărac, așa cum îl vedeți acum, în fața voastră.

20. Nu trebuie să Mă credeți, ci să Mă iubiți! Numai în acest fel Mă veți putea recunoaște ca un Părinte adevărat.

21. Numai iubirea vă va vindeca și va distruge toate îndoielile voastre. De aceea, plecați și testați-vă inimile. Smeriți-vă, iar Eu voi deveni pentru voi un Dumnezeu și un Părinte adevărat, pentru totdeauna! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !