Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 14:49    Post subject: Capitolul 261 - Răspunsul Domnului: lipsa umilinței, a iubirii și a intenției curate sunt cauzele orbirii celui incredul. Este imposibil să descoperi lumina pe calea rațiunii. Reply with quote

Capitolul 261
Răspunsul Domnului: lipsa umilinței, a iubirii și a intenției curate sunt cauzele orbirii celui incredul. Este imposibil să descoperi lumina pe calea rațiunii.
(25 februarie 1843)

1. Domnul i-a aruncat vorbitorului o privire plină de profunzime, după care i-a adresat următoarele cuvinte:

2. „Ascultă-Mă bine, om rațional și incredul, căci îți voi demonstra cât de stupid și de nerațional ești, cu tot cultul tău pentru rațiune.

3. V-am explicat deja cu claritate diferența care există între Mine în actuala Mea ipostază și Dumnezeul despre care v-a vorbit Farak. Cu excepția ta, toți ceilalți au înțeles cuvintele Mele în inimile lor. De unde crezi că se naște obstinația ta?

4. Îți voi răspunde Eu: din inima ta care trăiește în falsitate și eroare, complet lipsită de umilință și incapabilă de iubire.

5. Dacă o inimă este lipsită de iubire, ea este complet rece, căci focul vital nu o poate încălzi, iar flacăra lui strălucitoare nu îi poate lumina ființa, permițându-i omului să pătrundă adevărurile superioare și extrem de subtile. În lipsa acestei lumini, spune-Mi, ce altă sursă ar mai putea ilumina inima?

6. Ce cuvinte și ce semne ar putea convinge un om orb și surd de un adevăr oarecare?

7. Inima ta este oarbă și surdă; așa se explică de ce ești singurul care nu a înțeles ceea ce toți ceilalți au înțeles fără nici un efort.

8. Argumentai mai devreme că tatăl care și-a părăsit copilul undeva departe și care i s-ar revela din nou peste ani ar trebui să-i aducă acestuia dovezi palpabile pentru ca fiul său să-l recunoască drept părinte, și implicit să-l iubească în mod spontan.

9. Foarte bine, dar aș vrea să te întreb: ce se va face tatăl dacă fiul său se dovedește complet orb și surd?

10. Constat că nu ai nici un răspuns, dar te voi ajuta Eu: dacă tatăl descoperă acest lucru, el va face tot ce îi stă în puteri pentru a restaura vederea și auzul fiului său.

11. Pe scurt, el îl va lua pe umerii săi și îl va duce la un om foarte înțelept, înzestrat cu puteri spirituale, care îi va restaura vederea și auzul.

12. Crezi tu că dacă fiul va vedea și va auzi din nou, datorită sacrificiului tatălui său, care a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l vindeca, învățându-l apoi să vorbească, va mai aștepta el alte dovezi raționale pentru a-și recunoaște tatăl? Nu crezi că marea iubire a acestuia îi va fi suficientă pentru a-i demonstra că el este adevăratul său părinte?

13. La fel am venit și Eu, adevăratul vostru tată, la voi, cei orbi și surzi! V-am ajutat apoi să vedeți și să auziți, v-am învățat să vorbiți cu cuvintele Mele, da, cu cuvintele Mele vii!

14. Și iată, cei mai mulți M-au înțeles, recunoscând în Mine pe adevăratul și unicul lor Părinte și Dumnezeu.

15. De ce ești tu incapabil de acest lucru? - Pentru că nu dorești să fii vindecat în singura manieră posibilă! În orbirea și în surzenia ta, te consideri un înțelept tu însuți, convins că știi cel mai bine remediile de care ai nevoie. De aceea, opui rezistență în inima ta, refuzând să fii vindecat!

16. Dar Eu îți spun: orice ai face, nu vei reuși niciodată - nici în acest plan temporal, nici în eternitate - să te apropii de lumina spiritului mergând pe altă cale decât cea predată de Mine.

17. Adevăr îți spun: nu vei primi un alt semn de la Mine decât numai iubirea și grația Mea. Dacă acestea nu îți sunt de ajuns, rămâi așa cum ești. Dacă le vei accepta însă, nu vei mai avea nevoie să primești alte dovezi, căci acestea te vor copleși!

18. Spuneai că dorești o dovadă de tipul: unu și cu unu fac doi. Iată, Mă aflu în fața ta - singura dovadă eternă și vie, căci Eu și Dumnezeul lui Farak suntem una. Nu vei putea înțelege însă niciodată acest lucru până când nu Mă vei accepta în inima ta.

19. Intelectul nu te va ajuta să Mă înțelegi, chiar dacă ți-ai munci creierul o eternitate întreagă, căci el Mă va privi întotdeauna ca fiind infinit, și numai Eu știu cum susțin întreaga creație, deși - după cum afirmi tu - nu pot să-mi întind mâna și nu pot sări mai departe de tine.

20. Iar acum du-te și sfătuiește-te cu cei care pot vedea deja. Apoi întoarce-te și spune-mi cât de departe pot sări.

21. Nu aștepta însă să primești vreun alt semn de la Mine. Căci ori de câte ori trimit semne, eu vă supun judecății, iar acum nu doresc altceva decât să vă trezesc la viață. Încearcă să înțelegi ce ți-am spus. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !