Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 14:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 14:58    Post subject: Capitolul 262 - Discuția dintre incredulul mustrat și unul din prietenii săi. Reply with quote

Capitolul 262
Discuția dintre incredulul mustrat și unul din prietenii săi.
(27 februarie, 1843)

1. După această impresionantă lecție de viață, vorbitorul nostru s-a înclinat adânc în fața omului sărman și s-a înapoiat printre ai săi, pus pe gânduri. Ajuns printre aceștia, el s-a apropiat de unul din prietenii săi și i-a pus următoarea întrebare:

2. „Dragă frate! Spune-mi sincer: chiar crezi, dincolo de orice îndoială, că acel om sărman este suprema Ființă Divină?

3. Spune-mi: chiar nu ai nici o îndoială, dacă ții cont de toate atributele pe care le presupune puritatea absolută a Divinității?

4. Este adevărat că în cuvintele sale se ascunde o înțelepciune extrem de profundă, mai ales că principala sa temă de discuție pare să fie iubirea, dar dacă îl privesc pe omul extrem de simplu care rostește aceste cuvinte sublime, nu pot să nu mă întreb: ,Poate fi acesta Dumnezeu cel infinit, Atotputernicul, Cel etern?', iar intelectul meu se opune cu tărie acestei idei!

5. De aceea, aș dori să ascult părerea ta în această chestiune atât de importantă. Chiar poți să crezi sincer acest lucru, sau te-ai grăbit să accepți părerea celorlalți, așa cum procedează majoritatea oamenilor? Răspunde-mi, te rog”.

6. Prietenul său i-a răspuns: „Ascultă, dragă prietene și frate al nostru, al tuturor, îți amintești cu siguranță faptul că am fost aruncat în închisoare de către Lameh pentru motivul că am refuzat să accept cum că el ar fi Dumnezeu.

7. În acele vremuri, mulți au preferat să-l recunoască drept Dumnezeu, nu cu sinceritate, ci pentru motivele cele mai murdare. Am făcut eu așa ceva?

8. Văd că răspunzi: ,Nici vorbă!' După ce am gustat din ,plăcerea' închisorilor sale, aș fi fost un mare perfid dacă aș fi acceptat pe loc afirmația lui Lameh potrivit căreia acel om sărman este unicul Dumnezeu al cerului și al pământului! -

9. O, frate, crede-mă: Lameh m-ar fi putut amenința cu o mie de închisori, numai ca să-L recunosc în acel om pe Dumnezeu, căci nu aș fi făcut-o, dacă nu aș fi crezut sincer acest lucru!

10. Dimpotrivă, tentația mea - după ce am fost scos din închisoare - ar fi fost aceea de a mă opune lui de o mie de ori mai mult decât înainte, nicidecum să-l ascult, căci știi foarte bine cum i-a smuls de lângă mine pe soția mea, făcând din ea o sclavă, și pe copiii mei, pe care i-a vândut la piață, scoțând un profit bunicel de pe urma lor.

11. Ascultă, frate! O asemenea rană, pe care a suferit-o un tată și soțul credincios al unei femei adorabile, nu ar fi putut fi vindecată de scoaterea din închisoare și de o simplă masă.

12. Dacă vei medita asupra celor spuse de mine, vei înțelege că nu am acceptat să-L recunosc în acel om pe Dumnezeu dintr-o simplă ipocrizie.

13. Dacă totuși am făcut-o, ba mai mult, i-am iertat lui Lameh toate fărădelegile împotriva mea și a familiei mele, și dacă am ajuns la concluzia că în afara acelui om nu există nici un alt Dumnezeu, trebuie să fii convins că am un motiv cât se poate de serios.

14. Iar acest motiv este chiar acel om sărman. Învață să-L cunoști cu inima ta, nu cu intelectul -, și vei găsi înlăuntrul tău motivul indescriptibil care te va asigura că:

15. ,Iată, acest om sărman este marele Dumnezeu cel sfânt, Tatăl preaplin de iubire al tuturor oamenilor și îngerilor, Creatorul tuturor lucrurilor, iar infinitatea și toate eternitățile se supun voinței Sale atotputernice și sacre!

16. Un singur semn al Său și întreaga creație ar înceta instantaneu să existe, sau invers, o mie de sori noi ar putea apărea pe bolta cerească.

17. Iată deci cum stau lucrurile. Acesta este motivul meu, iar eu cred în el, pentru că așa mă învață iubirea mea pentru acest om.

18. De aceea, ascultă sfatul meu: iubește-L și tu mai presus de orice, după care vei înțelege. Căci Tatăl dorește mai degrabă să fie iubit decât să fie recunoscut. Aceasta este voința Lui.

19. Oare nu își iubesc copilașii cei mici părinții înainte chiar de a-i recunoaște? Și iată, nimeni nu s-a plâns până acum de acest lucru.

20. De ce nu ar avea Tatăl preasfânt și atotputernic aceeași intenție în ceea ce ne privește? Ei bine, chiar aceasta este intenția Lui, așa că ascult-o, frate! Încearcă să înțelegi cuvintele mele! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !