Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 20:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 15:07    Post subject: Capitolul 263 - Sfătuit de prietenul său, incredulul avansează pe calea recunoașterii Domnului. Reply with quote

Capitolul 263
Sfătuit de prietenul său, incredulul avansează pe calea recunoașterii Domnului.
(1 martie 1843)

1. După acest răspuns excelent din partea prietenului său, vorbitorul nostru a început să mediteze profund la felul în care copilașii cei mici avansează pe calea iubirii, la modul instinctiv, căci rațiunea lor nu este deloc dezvoltată în acei primi ani de viață, recunoscându-și treptat părinții.

2. Extinzându-și analiza la lumea plantelor și animalelor, el a constatat că afirmația se verifică inclusiv în aceste lumi, lucru care inițial l-a surprins destul de tare.

3. El și-a amintit din propriile experiențe că puii foarte tineri ai animalelor se agață de părinții lor, fără să-i părăsească, până când capătă suficientă putere. Chiar și în lumea vegetală, și-a amintit el, fructul nu cade niciodată prea departe de trunchi, după cum spune proverbul.

4. După ce a meditat o vreme la aceste exemple, el s-a întors către prietenul lui și i-a spus: „Ascultă, mult iubitul meu prieten și frate, cu cât mă gândesc mai mult la cuvintele tale, cu atât mai multă lumină descopăr în ele. La început mi s-au părut irelevante, dar treptat au început să-și reveleze profunzimea. De aceea, nu te supăra dacă îți voi spune că nu mi se pare că ele au crescut ca niște plante pe solul tău.

5. Nu vreau să spun prin asta că te consider incapabil de o asemenea înțelepciune, căci știu foarte bine că ai fost întotdeauna un om foarte prudent, pe care nimeni nu-l mai poate face să-și schimbe o opinie odată ce și-a format-o, nici chiar închisorile lui Lameh.

6. Aici aș face însă o mică distincție, dragă frate, căci una este să vorbești în mod înțelept, și cu totul altceva să vorbești și să acționezi în mod rațional, așa cum îți dictează intelectul.

7. În mod evident, tu mi-ai vorbit cu înțelepciune, ceea ce explică de ce spuneam că înclin să cred că această înțelepciune nu a crescut direct pe solul tău, căci este prea profundă, iar viziunea noastră în această privință nu a fost niciodată suficient de luminată.

8. Nu te supăra deci pe mine pentru că îți contest paternitatea acestei înțelepciuni, căci am constatat că ea se verifică în întreaga creație.

9. Nu este mai puțin adevărat că aceste cuvinte ale tale m-au condus mult mai aproape de țel decât ai putea bănui tu însuți. Da, crede-mă, chiar și ideea unui Dumnezeu într-o formă umană începe să-mi devină din ce în ce mai clară, iar inima mea nu i se mai opune la fel de ferm ca mai înainte. Numai cu ipostaza omului sărman nu mă pot împăca încă.

10. Dacă poți să-mi aduci argumente în această direcție, mai pe înțelesul meu, căci discursul acelui om mi s-a părut mult prea profund și nu l-am putut înțelege, nu cred că m-aș mai opune în a-l recunoaște pe Dumnezeu în acel om, lucru pe care ar fi trebuit să-l fac de la bun început, dar pe care abia acum am început să mi-l doresc cu adevărat. Dacă ai așadar un asemenea argument, te implor, spune-mi-l, ca să mă liniștesc”.

11. Prietenul vorbitorului i-a răspuns astfel: „Frate, adevăr îți spun: nu știu ce să mai fac, căci ești mai orb decât însuși centrul pământului.

12. Ce numești tu bogat, și ce înțelegi prin sărac?

13. Consideri cumva că bogat este acela care își acoperă trupul cu tot felul de produse realizate de mâinile sale sau ale fraților săi, realizate din tot felul de materiale naturale, sau care își construiește o casă pe care o împodobește în fel și chip cu pietrele pământului?

14. Și consideri că un om este sărac numai pentru că îi lipsesc aceste atribute grosiere, pe care nu și le-a putut procura, fie din cauza lipsei de inimă a fraților săi, fie din propria sa voință?

15. O, încearcă să-ți dai seama cât de greșită este această viziune! Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa, așezându-l pe acest pământ complet gol. Chiar și astăzi, copiii mici se nasc goi în această lume. Cum poți să tragi atunci concluzia că un om gol este o creatură mizerabilă în ochii lui Dumnezeu? Nu este oare el, dimpotrivă, extrem de bogat, tocmai pentru că reflectă mai bine imaginea Creatorului său?

16. Ce ți se pare atât de nefiresc în faptul că Dumnezeu, Creatorul nostru, a venit printre noi asumându-și imaginea Sa primordială și fundamentală, după chipul și asemănarea căreia ne-a creat pe noi toți? Cum poți să critici în inima ta această natură primordială și fundamentală a Domnului, cu atât mai mult cu cât știi că a coborât printre noi numai pentru a revărsa asupra noastră imensa Lui grație și iubire?

17. Adevăr îți spun: încearcă să-ți dai seama de orbirea cumplită în care ai căzut, apoi grăbește-te la El și cazi la picioarele Sale, rugându-L să-ți ofere lumina Sa în această perioadă de beznă a vieții tale!

18. Recunoaște grația nesfârșită de a-L avea pe Dumnezeu, Creatorul nostru atotputernic, ca un Frate bun și un Părinte preaplin de iubire în mijlocul nostru.

19. O, numai acest gând este prea măreț și prea sfânt pentru un simplu om! Și totuși, printre noi se află mai mult decât un simplu gând! Printre noi se află El, atotputernicul Tată Însuși!

20. Cum poți să te mai îndoiești în spiritul tău, acum, când întreaga infinitate se cutremură, închinându-i-se plină de devoțiune și de iubire?

21. Ascultă, Dumnezeu cel atotputernic și etern, Creatorul infinității, se află aici și te așteaptă!

22. Haide, grăbește-te, du-te la El înainte să fie prea târziu, și dăruiește-i inima ta!

23. Grăbește-te la El, căci Tatăl preasfânt te așteaptă! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !