Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 04:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 15:28    Post subject: Capitolul 267 - Nemulțumiții plini de gelozie. Replica Domnului adresată nemulțumiților. Reply with quote

Capitolul 267
Nemulțumiții plini de gelozie. Replica Domnului adresată nemulțumiților.
(7 martie 1843)

1. Aceste cuvinte aproape că l-au costat viața pe Terhad; dar Domnul Vieții știa foarte bine cum trebuie prezervată, și chiar întărită, viața noului Său gardian-șef, care avea să mai trăiască de altfel timp de 260 de ani, îndeplinindu-și misiunea cu multă fervoare.

2. Ceilalți oaspeți din sală au auzit și ei cuvintele Domnului. O parte dintre ei au rămas foarte uimiți, șoptind unii la urechile celorlalți:

3. „Ce situație ciudată! O grație atât de mare s-a revărsat asupra celui încăpățânat, mai dur ca o piatră, care abia a putut fi convins să creadă în Omul-Dumnezeu, în timp ce nouă, care L-am acceptat pe loc în inimile noastre, fără nici cea mai mică ezitare, nu ne-a adresat nici măcar un cuvințel! Cu siguranță, este foarte greu de înțeles acest comportament!

4. Evident, ca unic Domn al cerului și al pământului El poate face orice dorește, și nimeni nu-i poate spune: ,Doamne, ce faci?', dar comportamentul Său rămâne totuși bizar.

5. Dacă ar fi să traducem situația creată, am putea spune că grația cea mai mare se revarsă asupra celor împietriți, în timp ce asupra celor flexibili și plini de iubire abia dacă se revarsă o mică grație, în cel mai bun caz.

6. Oricum am privi chestiunea, ea rămâne bizară, mai ales dintr-o perspectivă divină!”

7. Domnul i-a întrerupt însă pe acești bârfitori și le-a spus: „Da, este adevărat că așa procedez Eu; și mai bizar Mi se pare însă faptul că - în prezența Mea vizibilă - Mă insultați în față pentru simplul motiv că am revărsat asupra unui sărman frate al vostru o grație cu care nu v-am învrednicit pe voi, oameni slabi.

8. Dacă ați avea profilul moral pe care îl aștept Eu de la voi, nu ați mai șușoti atâta, ci v-ați bucura de grația pe care am revărsat-o asupra unui păcătos. Dar atitudinea voastră este greșită și nedemnă, motiv pentru care v-ați înfuriat, refuzând să acceptați că Eu îmi pot revărsa grația asupra unui păcătos.

9. Ascultați-Mă, căci vă voi explica adevăratul motiv al mâniei voastre pentru grația revărsată de Mine asupra lui Terhad.

10. Mai presus de orice, vouă vă place să criticați, văzând mai degrabă paiul din ochiul fratelui vostru decât bârna din ochiul vostru! De aceea, sunteți incapabili să înțelegeți motivul pentru care Mi-am revărsat grația asupra lui Terhad.

11. Adevăr vă spun: Eu știu de multă vreme că inimile voastre sunt pline de gelozie, motiv pentru care nu am revărsat asupra voastră decât atâta grație cât să vă permită să Mă recunoașteți ca Domn al cerului și al pământului.

12. În marea Mea casă nu poate exista loc pentru slujitori plini de gelozie.

13. De aceea, începeți prin a vă purifica inimile de gelozie, gândind tot timpul, chiar și după purificarea lor, în acești termeni: ,Nu suntem demni nici chiar de cea mai mică grație din partea Domnului'.

14. Abia atunci vă voi testa, pentru a Mă convinge că sunteți cu adevărat puri în fața Mea, iar pe cel mai pur dintre voi îl voi alege pentru o misiune superioară. Cât despre ceilalți, grația vieții născute din Mine ar trebui să le fie suficientă.

15. Dacă vă considerați cu adevărat copiii Mei, acceptați darurile mai mici venite din mâna Mea, iar Eu voi revărsa asupra voastră daruri din ce în ce mai mari.

16. Până și voi le dăruiți copiilor voștri jucării, bucurându-vă de fericirea lor atunci când le primesc. Credeți că Eu sunt un Părinte mai crud decât voi, incapabil să Mă bucur de fericirea voastră în fața darurilor primite de la Mine? Nici vorbă!

17. De aceea, bucurați-vă de darurile primite de la Mine, la fel ca niște copilași; pe măsură ce veți deveni mai puternici, voi căuta pentru voi o misiune mai înaltă, care să vi se potrivească”.

18. Toți cei de față s-au simțit atunci rușinați de mustrarea Domnului, căzând la picioarele Lui și implorându-i iertarea pentru păcatul lor.

19. Dar Domnul le-a spus să se ridice și i-a liniștit, după care s-a întors printre tovarășii Lui.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !