Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 15:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 15:41    Post subject: Capitolul 269 - Discursul înțelept al lui Enoh referitor la natura lui Dumnezeu și la viziunea spirituală corectă. Vocea Domnului în inima omului. Avertismentul împotriva falșilor profeți. Reply with quote

Capitolul 269
Discursul înțelept al lui Enoh referitor la natura lui Dumnezeu și la viziunea spirituală corectă. Vocea Domnului în inima omului. Avertismentul împotriva falșilor profeți.
(9 martie 1843)

1. Când s-au convins cu tristețe că Domnul a dispărut complet, oaspeții s-au întors în sala tronului. Câțiva l-au rugat pe Enoh să le explice de ce a dispărut astfel de brusc Domnul, sau de ce S-a ascuns pe Sine.

2. Enoh le-a răspuns astfel: „Dragii mei prieteni și frați, inimile voastre vă împing să îl căutați pe Tată preasfânt și preaplin de iubire, lucru firesc și normal, - dar oricine îl caută pe Dumnezeu fie îl va găsi în inima sa, fie nu-L va găsi deloc. De aceea, căutarea voastră actuală este puțin cam copilăroasă.

3. Ascultați-Mă: Dumnezeu-Tatăl, Cel pe care L-ați văzut și cu care ați vorbit în persoană, este un Spirit pur, și ca atare nu poate fi văzut cu ochii fizici! Dacă dorește totuși să fie perceput, El deschide ochiul interior al spiritului, astfel încât omul îl poate vedea ca și cum L-ar privi cu ochii fizici, așa cum s-a întâmplat în cazul vostru mai înainte.

4. Dacă în înțelepciunea Sa infinită, Domnul dorește să redevină invizibil, El nu face altceva decât să închidă ochiul spiritual al omului. Orice ar face acesta, el nu îl va mai putea vedea în continuare pe Dumnezeu.

5. Doresc să vă mai spun însă ceva: viziunea asupra Domnului nu poate conferi nimănui viața eternă, ci numai ascultarea cuvintelor Sale și respectarea lor în viața de zi cu zi!

6. Domnul a stins acum vederea voastră interioară, dar nu a blocat și auzul inimilor voastre. De aceea, veți putea auzi oricând veți dori vocea Sa, întorcându-vă către iubirea Lui părintească atunci când aveți nevoie de ceva, iar Tatăl vă va dărui tot ce este bun pentru voi, deși nu va accepta acele cereri ale voastre care nu vă sunt benefice. Indiferent dacă ceea ce îi cereți este bun sau nu, important este că îi puteți cere oricând Tatălui orice doriți, iar El vă va da sfatul cel bun și vă va vorbi în inimile voastre, atât timp cât vă veți ruga Lui cu toată sinceritatea.

7. Dacă le veți vorbi vreodată fraților voștri, plini de iubire și în numele Domnului, despre Dumnezeu și despre creația Lui, despre sublima Lui glorie și despre bunătatea, compasiunea, blândețea și grația Lui nesfârșită, despre faptul că El este Tatăl nostru preasfânt și preaplin de iubire, trezind astfel în semenii voștri o iubire vie față de Dumnezeu, - puteți fi siguri că nici un cuvânt al vostru nu va fi rostit fără a fi fost rostit mai întâi de Domnul în inimile voastre!

8. Oricine vă va asculta în această stare de spirit, va auzi practic vocea lui Dumnezeu vorbindu-i direct, la fel cum voi o auziți acum din gura mea.

9. În schimb, vai celui care, din egoism și din dorința de a dobândi o reputație lumească, va pretinde în fața semenilor săi că vorbește în numele lui Dumnezeu, fără să perceapă în inima sa nici un cuvânt viu rostit de Acesta! Adevăr vă spun: limba acestuia se va transforma într-o viperă plină de venin, iar cei care îl ascultă vor trăi o experiență comparabilă cu mușcătura otrăvită a unei vipere!

10. De aceea, feriți-vă mai presus de orice de iubirea de sine. Uitați complet de voi înșivă și gândiți-vă sincer numai la bunăstarea fraților voștri. În acest fel, vă veți putea bucura continuu de tovărășia Tatălui preasfânt și preaplin de iubire, deopotrivă în acest plan temporal și mai târziu, în împărăția spiritelor, când tatăl va deveni vizibil de-a pururi!

11. De acum înainte așa va trebui să-L căutați pe Domnul cerului și al pământului, și vă asigur că îl veți găsi cu ușurință. Iar dacă îl veți întreba, cu inimile pline de iubire: ,Tată, unde ești?', El vă va răspunde: ,Copilașii Mei, sunt aici, în mijlocul vostru! Nu vă temeți de nimic, căci mâna Mea atotputernică vă protejează zi și noapte!'

12. Aceasta este voința Domnului. De aceea, meditați asupra acestor cuvinte și acționați în consecință, și în acest fel nu veți mai fi nevoiți să-L căutați pe Domnul prin toate colțurile, fără a-L găsi, căci El vă va întâmpina ori încotro v-ați îndrepta. Rețineți: Tatăl este întotdeauna infinit mai preocupat de bunăstarea noastră decât sunt toți copiii Săi la un loc în ceea ce îl privește pe El.

13. Integrați această învățătură în inimile voastre, dacă nu doriți să sărăciți din nou și dacă nu vreți să vă chinuiți iarăși în lanțurile închisorii (spirituale, desigur)”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !