Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 06:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 17:21    Post subject: Capitolul 271 Reply with quote

Capitolul 271
Serviciul de dimineață al lui Enoh și discursul adresat fraților săi. Ofranda spiri-tuală arsă pe muntele curățat de șerpi.
(13 martie 1843)

1. În zorii zilei următoare, Enoh s-a trezit și s-a închinat plin de iubire Tatălui ceresc, binecuvântându-și apoi frații care erau încă adormiți.

2. Abia după această activitate sublimă, care Mi-a făcut o mare plăcere, el și-a trezit frații și le-a spus:

3. „Fraților, haideți să ne ridicăm plini de devoțiune față de iubirea, grația și compasiunea Domnului, și să ne închinăm Numelui Său sfânt!

4. Iată, Tatăl preasfânt și preaplin de iubire ne-a îngăduit să trăim o nouă zi sublimă!

5. Primele raze s-au născut deja iar noaptea se ascunde în fața lor. Acțiunea lor, la început timidă, devine din ce în ce mai puternică, împingând noaptea în profunzimile pământului, pentru ca munții și câmpiile sale să poată fi purificate, primind lumina vie și căldura dătătoare de viață a soarelui care se ridică din ce în ce mai glorios pe firmament.

6. De aceea, haideți să ieșim repede și, ca niște adevărați copii ai Tatălui, care îl iubesc mai presus de orice, să îi oferim o rugăciune colectivă!

7. Haideți să-i aducem în inimile noastre o ofrandă sublimă a dimineții, pentru grația, iubirea și compasiunea Lui care face ca soarele să strălucească întreaga zi pentru noi, dăruindu-ne lumina și căldura sa vie!

8. O, dragii mei frați, meditați în profunzimea inimilor voastre asupra acestei grații eterne, iar iubirea voastră pentru Tatăl cel bun se va transforma într-un adevărat foc solar!

9. Iată, stelele strălucesc încă în toată splendoarea pe bolta cerească; priviți sublima măreție a pământului care ne adăpostește. Admirați florile și ascultați imnul de slavă al cântăreților înaripați; contemplați natura care se trezește la viață!

10. Apoi întoarceți-vă privirea către splendoarea din ce în ce mai mare a răsăritului de soare și aduceți-vă aminte că, cu fiecare suflu, noi inspirăm practic lumina divină a grației, care ne umple pieptul cu energia vieții și ne transfigurează sângele, ce devine din ce în ce mai eterat pe măsură ce soarele glorios al Domnului se îndreaptă către zenit!

11. Priviți toate acestea, fraților, și urmăriți să le înțelegeți, căci voi sunteți copiii sfinți ai Tatălui: acest fenomen al răsăritului de soare nu reprezintă altceva decât o ofrandă vie adusă nouă de către Tatăl ceresc.

12. Aceasta este maniera în care ne slăvește El. Cine poate ignora acest lucru, fără să-i ofere la rândul lui, în inima sa, o ofrandă de iubire, în semn de recunoștință, ațâțând apoi din ce în ce mai tare focul astfel aprins, până când acesta devine o flacără eternă a spiritului său?

13. O, fraților, haideți să ne grăbim să ieșim pentru a aduce ofranda noastră în marea sală a tronului grației și compasiunii divine, în marele sanctuar al spiritului nostru! Amin”.

14. După acest frumos discurs de dimineață, s-au trezit cu toții și s-au grăbit să iasă afară, cu inimile pline de smerenie și de iubire, urcând pe muntele curățat din apropiere.

15. Ajunși pe culme, Enoh le-a arătat din nou splendorile lăsate de Dumnezeu pe pământ pentru ei și a interpretat din nou fenomenul dimineții din perspectiva iubirii.

16. Emoționați la culme în fața acestor splendori, a bunătății și înțelepciunii infinite a Tatălui preasfânt, toți cei prezenți s-au închinat în fața Domnului, copleșiți de iubire.

17. Singur Lameh, cutremurat de căință, a exclamat: „O, Tată preasfânt și preaplin de iubire! Cât de mare este grația pe care o reverși continuu asupra noastră! Vai, cum mai pot trăi eu știind cine am fost și ce am făcut?

18. Enoh, Enoh, frate sublim! - Tu mi-ai deschis ochii și abia acum realizez în toată plenitudinea lui păcatul meu în fața lui Dumnezeu!

19. El a adus întotdeauna pentru noi acest sacrificiu al iubirii, grației și compasiunii Sale, și ce i-am dăruit noi în schimb? - Nici nu îndrăznesc să mă gândesc la faptele mele, căci viața mea a fost prea odioasă!”

20. Enoh l-a consolat însă pe Lameh, spunându-i: „Liniștește-te, dragă frate Lameh! Într-adevăr, păcatele tale au fost mai numeroase decât firele de nisip de pe fundul mării, dar ele ți-au fost iertate odată cu activarea iubirii tale pentru Tatăl.

21. Cultivă această iubire și vei trăi experiențe chiar mai sublime decât aceasta, îndeosebi atunci când soarele etern al lui Dumnezeu va răsări înlăuntrul tău.

22. Iar acum, să așteptăm răsăritul blând al soarelui în această sublimă stare de iubire. Amin”.

23. Și întregul grup și-a petrecut dimineața pe vârful muntelui, slăvindu-L pe Dumnezeu în inimile lor, întru spirit și adevăr.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !